Zobrazit přihlášovací formulář

Kniha Jiří Havel, Fotografie

Administrace

Kniha Jiří Havel, Fotografie

150 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo 2 uživatele
Doprava: od 0 Kč
Jako nová, v pořádku. PC 450 Kč. Anotace: Různých knih o fotografii je na současném trhu nepřeberné množství, avšak unikátní publikace mapující život a dílo předních českých fotografů - ty abychom pohledali. Zbrusu nová kniha FOTOGRAFIE od známého…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 12. 12. 2006
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Kniha Jiří Havel, Fotografie

150 Kč
  • Popis zboží
Jako nová, v pořádku. PC 450 Kč.

Anotace: Různých knih o fotografii je na současném trhu nepřeberné množství, avšak unikátní publikace mapující život a dílo předních českých fotografů - ty abychom pohledali. Zbrusu nová kniha FOTOGRAFIE od známého českého "krajináře" (a dvorního fotografa Krkonoš) Jiřího Havla je výjimečným dílem, mapujícím všechny důležité životní etapy jednoho z nejosobitějších fotografů u nás. Publikace obsahuje celoživotní monografii fotografa, jehož dnes již klasické a slavné fotografie jsou roztroušeny po téměř čtyřech desítkách knih. Teprve zde, v čisté a pietní grafické úpravě známého výtvarníka Pavla Matušky, však konečně najdete shrnutí všech skvostů daného autora do jediné ucelené podoby.

Jiří Havel se narodil v Horní Branné u Jilemnice roku 1931. Studoval na Gymnáziu ve Vrchlabí, poté byl dva roky zaměstnán v Autozávodech Vrchlabí jako kreslič a následně vystudoval Vysokou školu železniční v Praze. Stále jej ale lákalo cestování a příroda. Od roku 1980 je na volné noze coby fotograf. Jiří Havel fotografuje hory, květiny a přírodní detaily po celý život a vydal již přes dvě desítky obrazových publikací. V žádné z nich ale nejsou shromážděny všechny jeho nejpovedenější a nejznámější fotografie v uceleném výběru, jako je tomu právě zde - v unikátním souboru, nazvaném jednoduše - Fotografie.
Kniha obsahuje krásné snímky od černobílých krkonošských světelných nálad (snímaných často za extrémního počasí) až po záběry z Himálaje, jižní Ameriky nebo Austrálie. Vše v excelentním, technicky brilantním provedení, díky používání výhradně velkoformátových fotoaparátů. Soubor unikátních snímků je navíc pečlivě servírován v citlivé grafické úpravě (Pavla Matušky) a vytištěn na kvalitním křídovém papíře.

Kniha je
  • 8. 2. 2019, 8:16

  • Zobrazení

    17

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

Kniha Jaromír Nohavica
Dámské černé legíny velikost 46 (44)
Mikinová bunda na zip Rue Paris Tina zelená 46/48
Mikinová bunda na zip Tina malinová 46/48
Dámská mikina bunda na zip Rue Paris Tina modrá 46
Mikinová bunda na zip Rue Paris Tina béžová 46/48
Mikinová bunda na zip Rue Paris Tina khaki v.46/48

Kategorie