Zobrazit přihlášovací formulář

Komplet Dcera krokodýla + Dynastie Orla

Administrace

Komplet Dcera krokodýla + Dynastie Orla

209 Kč 599 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 0 Kč
Ptolemaiovský kvartet 1 - Dynastie Orla Strhující příběh velikána světových dějin, Ptolemaia, řeckého vojáka a egyptského faraóna, před námi otevírá dveře do světa již dávno přeživšího; staneme se svědky bolestného přerodu muže, který se stal legendou…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 3. 3. 2012
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Komplet Dcera krokodýla + Dynastie Orla

209 Kč
  • Popis zboží
Ptolemaiovský kvartet 1 - Dynastie Orla
Strhující příběh velikána světových dějin, Ptolemaia, řeckého vojáka a egyptského faraóna, před námi otevírá dveře do světa již dávno přeživšího; staneme se svědky bolestného přerodu muže, který se stal legendou dvou odlišných světů. Musel se vzdát svých bohů, svých tradic, svého jazyka i jídla, které byl zvyklý jíst.
V roce 332 př. n. l. skončila s příchodem vojsk Alexandra Velikého druhá perská okupace Egypta. Sám Alexandr byl Egypťany vnímán téměř jako Boží syn. Egyptská kultura jej nesmírně přitahovala, v nilské deltě založil nové hlavní město Alexandrii, z něhož chtěl udělat metropoli celé své říše. Po Alexandrově smrti si jeho přátelé mezi sebou rozdělují obrovskou říši... A tady začíná naše vyprávění....

počet stran 656

Ptolemaiovský kvartet 2 - Dcera krokodýla
Ptolemaiovská dynastie vládla Egyptu bezmála tři sta let. Strhující epická rekonstrukce řecké nadvlády v zemi od příchodu vítězného Alexandra Velikého až po pád Kleopatry zobrazuje ptolemaiovskou dynastii v celé její slávě a velikosti a skvěle vystihuje i její nešťastný konec, k němuž neodvratně míří svými incesty, vraždami, matkovraždami a otcovraždami... stále rostoucími potoky své vlastní krve.
Ve druhém díle Ptolemaiovského kvartetu nás vypravěčka tohoto příběhu, bohyně Sešet, zavede na dvůr Ptolemaia Filadelfa, jeho syna Ptolemaia Euergeta a vnuka Ptolemaia Filopatóra.

počet stran 664
  • 6. 6. 2022, 23:58

  • Zobrazení

    129

  • Oblíbené

    1

Kategorie