Zobrazit přihlášovací formulář

HOYA - VOSKOVKA MASITÁ s kovovou podpěrou srdce

Administrace

HOYA - VOSKOVKA MASITÁ s kovovou podpěrou srdce

680 Kč
Zaujalo 2 uživatele
Doprava: od 0 Kč
♥vhodné jako dárek♥ HOYA CARNOSA - VOSKOVKA MASITÁ, nabízím krásnou víceletou známou pnoucí pokojovou rostlinu, s železnou podpěrou ve tvaru srdce (první 3 foto). Hojně kvete. Výška 50 cm, šířka cca 45 cm. Barva květu přesně podle přiložených fotek,…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 3. 12. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

HOYA - VOSKOVKA MASITÁ s kovovou podpěrou srdce

680 Kč
Koupit
♥vhodné jako dárek♥ HOYA CARNOSA - VOSKOVKA MASITÁ, nabízím krásnou víceletou známou pnoucí pokojovou rostlinu, s železnou podpěrou ve tvaru srdce (první 3 foto). Hojně kvete. Výška 50 cm, šířka cca 45 cm.
Barva květu přesně podle přiložených fotek, bílá na koncích lehce do růžova s tmavě červeným středem.

Tropické liány voskovky pěstovaly v pokojích již naše babičky. Jsou nenáročné, krásně kvetou a omamně voní. Květy mají doslova porcelánový (voskový) vzhled.
Všechny druhy voskovek roní ze svých drobných růžových kvítků kapičky a vylučují jemnou medovou vůni. Voskovka je ideální parťák do moderních interiérů, pokud ji postupně přivykáme, snese i přímé slunce, suchý vzduch a mírnou zálivku. Při velkém množství květů v malých místnostech je třeba v noci hodně větrat, protože její vůně je v noci velmi intenzivní až těžká.

Nejoblíbenější je tato HOYA CARNOSA:
Voskovka je liána, jejíž výhony vyrostou až 6 metrů. Má hladké, lesklé, olivově zelené oválné listy s ojedinělými bílými tečkami, rostoucí v páru proti sobě. Má pětičetné hvězdicovité květy, až 30 v jednom květenství. Květy jsou ochmýřeného vzhledu s velmi intenzivní vůní, bílé nebo narůžovělé s lesklou pěticípou hvězdičkou uvnitř s červeným středem. Aby kvetla, potřebuje sluneční světlo, ale nesmí být na přímém slunci. Její listy se plochou staví proti světlu, takže by se neměla otáčet. Při otáčení opadávají květy. Odkvetlé stonky se nesmí odstraňovat, protože se na nich vytvářejí další květy. Zálivka mírná a pravidelná.

*VŠECHNY NAŠE ROSTLINY JSOU PĚSTOVÁNY ČISTĚ PŘÍRODNĚ, BEZ CHEMIE, BEZ CHLORU A HLAVNĚ BEZ REGULÁTORŮ RŮSTU, KTERÉ NEMILE ZASKOČÍ KAŽDÉHO U BĚŽNĚ KUPOVANÝCH ROSTLIN, RŮZNÝMI PROBLÉMY ROSTLIN*

Osobní odběr blízko Kamenice u Prahy
  • 22. 4. 2024, 9:34

  • Zobrazení

    722

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

PŘÍSAVNÍK PĚTIPRSTÝ, LOUBINEC POPÍNAVÝ
PRYŠEC EUPHORBIA LEUCONEURA, pokojová palmička
10x Břečťan popínavý, Hedera helix - sazenice
semena PAMPELIŠKY - SMETÁNKA LÉKAŘSKÁ
semena KOPRETINA ŘIMBABA na migrény a insekticid
JAVOR KLEN - sazenice i malé stromky
semena Vistárie čínská - Wistaria sinensis
Břečťan popínavý, Hedera helix - vysoké 1 - 2, 5m
RŮŽE malé bílé mnohočetné voňavé květy - keř
PŘÍSAVNÍK PĚTIPRSTÝ, velký, letitý strom
9x sazenice a 4x keř MALINÍK sladkoplodý

Kategorie