Zobrazit přihlášovací formulář

Aloe vera - pravá

Administrace

Aloe vera - pravá

Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo 14 uživatelů
Aloe jsou využívané zejména v léčitelství, nejčastěji využívaným druhem je Aloe pravá (aloe vera). Z wikipedie: Pryskyřice a drť z vnitřku listů se používá ke zmírnění kožních problémů (např. po splálení na slunci). V bylinné medicíně je šťáva z aloe…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 23. 11. 2011
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Aloe vera - pravá

  • Popis zboží
Aloe jsou využívané zejména v léčitelství, nejčastěji využívaným druhem je Aloe pravá (aloe vera).
Z wikipedie:
Pryskyřice a drť z vnitřku listů se používá ke zmírnění kožních problémů (např. po splálení na slunci). V bylinné medicíně je šťáva z aloe pravé běžně používána vnitřně, ke zmírnění zažívacích potíží. Výtažky z aloe pravé se hojně využívají do nejrůznějších gelů, mastí a jiných léčiv.
Čerstvý gel z aloe pravé je bezbarvá, slizovitá, rosolovitá substance. K jeho výrobě se používají listy aloe pravé, ze kterých se po umytí ve slabě chlorované vodě opatrně odstraní vnější vrstvy tak, aby nedošlo k porušení zelených pletiv. Gel je obsažen v bezbarvé vnitřní parenchymatické tkáni listu. Je bez vůně, nahořklé chuti. Účinné látky i za pokojové teploty na vzduchu rychle degradují a proto se k užívání či aplikaci doporučuje čerstvý gel. Ke stabilizaci gelu je používána pasterizace při teplotě 75–80 °C po dobu 3 minut. Při použití vyšší teploty hrozí rozpad účinných látek.
Použití:
Imunita a obrana proti infekcím
U polysacharidů obsažených v gelu aloe pravé byly mimo jiné zjištěny imunostimulující účinky.
Trávicí systém
Latex z aloe pravé působí jako silné projímadlo.
Hojení ran a popálenin
Extrakt z gelu z aloe pravé má z hlediska léčení popálenin komplexní účinek, podporující rychlejší hojení. Při jeho aplikaci se vytváří na povrchu rány zvlhčující film, působí protizánětlivě, podporuje růst fibroblastů a obnovu i zesíťování kolagenu a zvyšuje pevnost tkáně, dále urychluje granulaci nové pokožky, zlepšuje přísun kyslíku a živin do tkáně a dochází k rychlejší obnově cévního zásobení.Celkově se rána rychleji uzavírá, je čistší a se zdravou granulující pokožkou.
rostliny ve velikostích 15-40cm, napište si..
  • Velikost

    164

  • 21. 10. 2019, 11:06

  • Zobrazení

    28

  • Oblíbené

    1

Další nabídky bazárku

LEVANDULE, KYTICE, KLASY
RAKYTNÍKOVÁ BOMBA
zvířata schleich
Play-doh zmrzlinovač + doplňky
povlečení angry birds RIO
Terénní vůz jeep s přívěsem Schleich
povlečení CAR, Mc.Queen

Kategorie