Zobrazit přihlášovací formulář

Šalvěj list 50g

Administrace

Šalvěj list 50g

29 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 0 Kč
Šalvěj list Folium salviae Balení: 50 g Už dávní šamani a čarodějnice ji přidávali do svých tajemných vykuřovadel. Už staří Římané prý užívali její léčivé a kořenící síly.. a dobře dělali. Sametově hebké listy této léčivé rostlinky v sobě skrývají…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 8. 1. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Šalvěj list 50g

29 Kč
  • Popis zboží
Šalvěj list

Folium salviae
Balení: 50 g
Už dávní šamani a čarodějnice ji přidávali do svých tajemných vykuřovadel. Už staří Římané prý užívali její léčivé a kořenící síly.. a dobře dělali. Sametově hebké listy této léčivé rostlinky v sobě skrývají spoustu "zlata", ze kterého je i nám dovoleno těžit..
Šalvěj lékařská - léčivé sametové pohlazení

Šalvěj je bylinka mnohého využití a spousty léčivých a zajímavých účinků na naše tělo a je jistě hodna povšimnutí. Existuje mnoho druhů šalvěje s velmi podobnými účinky na. Podívejme se na tu u nás asi nejznámější a nejpěstovanější, šalvěj lékařskou. Je to bylina s velkou silou a proto bychom se s ní měli nejdřív naučit zacházet..
Sklizeň, sušení a jiné způsoby zpracování

Šalvěj je možné sbírat po celou dobu vrcholu její vegetace, tedy během celého léta. Sklízet můžeme listy, nebo také celé vršky výhonů, čímž zároveň podpoříme košatění a bohatost rostliny. Rozrostlý keřík nám tak zajistí ještě větší zdroj svého voňavého pokladu. Nasbírané listy a vršky výhonů sušíme v tenké vrstvě v dobře větrané místnosti, mimo dosah slunečních paprsků. Pokud ji budeme sušit s využitím tepelného zdroje, teplota by neměla přesáhnout 30°C. Sušenou drogu pak používáme na výrobu čaje a nálevu, nebo jako koření.
Šalvěj ale můžeme i zmrazit čerstvou, stejně jako jiné bylinky používané jako koření do jídla. K tomu se nejlépe hodí klasická forma na tvoření ledu. Do každé vaničky ve formě vložíme nakrájené nebo nasekané listy šalvěje, dolijeme vodou a dáme zmrazit. Tyto bylinkové kostky lze používat při úpravě masa, do polévek a jiných jídel, mají velkou kořenící, peprnou a aromatickou sílu.
Léčivé účinky šalvěje

V přírodním léčitelství je šalvěj známá svými d
  • 19. 11. 2018, 18:56

  • Zobrazení

    2

  • Oblíbené

    0

Kategorie