Zobrazit přihlášovací formulář

Černá hvězda

Administrace

Černá hvězda

60 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 0 Kč
Na základě autentických dokumentů podává román sugestivní svědectví o utrpení mladé černošky v koncentračních táborech Osvětim a Ravensbrück. Pětadvacetiletá Sidonie Hellénonová, dcera svobodné matky, vyrostla se svým mladším bratrem ve městě Saint…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 13. 2. 2015
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Černá hvězda

60 Kč
  • Popis zboží
Na základě autentických dokumentů podává román sugestivní svědectví o utrpení mladé černošky v koncentračních táborech Osvětim a Ravensbrück.
Pětadvacetiletá Sidonie Hellénonová, dcera svobodné matky, vyrostla se svým mladším bratrem ve městě Saint-Pierre na ostrově Martinik v Karibiku. Inteligentní dívku, toužící po kariéře lékařky, si oblíbil bohatý manželský pár z Francie a když v osmnácti letech úspěšně složila maturitní zkoušku, vzal ji s sebou do Evropy, kde v Bordeaux začala studovat na zdravotní škole. Studia však musela přerušit, když se jí narodila dvojčata, jejichž otec ji z rasových důvodů opustil. V prosinci roku 1943 je i se svými pětiletými dětmi při německé razii odvlečena se židovskými obyvateli a deportována do Osvětimi, kde je odloučena od syna a umírá jí dcera. Čeká ji další transport do koncentračního tábora Ravensbrück. Autorka, čerpající z autentických pramenů i z výpovědí vězňů, působivě vypráví příběh statečné mladé ženy, čelící hrůzám, zoufalství a samotě pomocí vzpomínek na rodný ostrov a nacházející sílu ve víře v Agenora, vzdorného Boha svých afrických předků.
  • 6. 3. 2018, 13:29

  • Zobrazení

    2

  • Oblíbené

    0

Kategorie