Zobrazit přihlášovací formulář

DVD Byl jednou jeden vynálezce 5

Administrace

DVD Byl jednou jeden vynálezce 5

49 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo jednoho uživatele
Rezervace
Doprava: od 30 Kč
DVD v papírovém obalu. DVD obsahuje 5 dílů seriálu: 17. Pasteur a mikroorganismy (25:48 min.) - Francouzský vědec Pasteur objevil maličké částečky - mikroby, kteří šíří nemoci a infikují nás. Díky tomu dokázal vyvinout očkování. Nejprve je prováděl…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 24. 3. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

DVD Byl jednou jeden vynálezce 5

49 Kč
  • Popis zboží
DVD v papírovém obalu.

DVD obsahuje 5 dílů seriálu:

17. Pasteur a mikroorganismy (25:48 min.) - Francouzský vědec Pasteur objevil maličké částečky - mikroby, kteří šíří nemoci a infikují nás. Díky tomu dokázal vyvinout očkování. Nejprve je prováděl na zvířatech a později i na lidech. Díky němu byl celý svět očkován proti vzteklině. Pasteurův ústav později vyvinul vakcíny na záškrt, mor, tyfus, žlutou zimnici, tuberkulózu a nebo žloutenku.

18. Thomas Edison a aplikované vědy (26:13 min.) - Jedním z největších vynálezců byl Edison. Už ve 12 letech začíná prodávat vlastní noviny, později vynalézá detektor omylu, vícenásobný telegraf a další stovky vynálezů. Ve 30 letech vyrobil zařízení pro záznam hlasu a vynalezne první žárovku, díky které pak osvětlí celá města. Vynalezl také předchůdce kamery - poprvé rozhýbal obrázky.

19. Marconi a elektromagnetické vlny (25:59 min.) - Mladý italský génius jménem Marconi poprvé ovládne přenos vln vzduchem. K přenosu zvuku už nebude zapotřebí elektrického drátu. Vzniklo bezdrátové spojení a informace budou přenášeny z jednoho konce světa na druhý. Lodě s problémy mohou volat o pomoc. Díky Marconiho bezdrátovému rádiu se zachránila 1/3 cestujících Titaniku, kteří by bez pomoci ostatních lodí nepřežili.

20. Ford a dobrodružství jménem automobil (25:50 min.) - Kdo by neznal automobil, dnes běžná součást našeho života. Nebylo tomu tak vždycky a v tomto díle můžeme vidět, jak došlo k vyrobení prvního automobilu. Uvidíte první automobilové závody a otevření první továrny na auta značky FORD a také, jak se automobil značky Ford T začal vyrábět sérově.

21. Létání (26:02 min.)- Létat chtěli lidé už od pradávna: bájný Ikaros, Leonardo da Vinci a nakonec bratři Wrightové, kteří uskutečnili první seriózní let. Začala vnikat jed
  • 8. 5. 2022, 11:40

  • Zobrazení

    11

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

DVD Červený traktůrek 6
DVD Červený traktůrek 5
DVD Červený traktůrek 2
DVD Krysáci
DVD Autíčka 7
DVD Broučci 2
DVD Broučkova rodina
DVD Arabela 4
DVD Arabela 1
DVD Arabela 3
DVD Monster High: Boo York

Kategorie