Zobrazit přihlášovací formulář

Prodám novou knihu Miral..

Administrace

Prodám novou knihu Miral..

120 Kč 320 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 0 Kč
Prodám novou knihu Miral vhodná i jako dárek pc byla 320,-kc nyni velká sleva prodej za 120,-kc.Možná vyměníme v cca hodnotě 300,-kc za to co sháním viz moje album, inzeráty. Hind Husejní zakládá v roce 1948 sirotčinec pro palestinská děvčata, která v…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 24. 6. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Prodám novou knihu Miral..

120 Kč
  • Popis zboží
Prodám novou knihu Miral vhodná i jako dárek pc byla 320,-kc nyni velká sleva prodej za 120,-kc.Možná vyměníme v cca hodnotě 300,-kc za to co sháním viz moje album, inzeráty.
Hind Husejní zakládá v roce 1948 sirotčinec pro palestinská děvčata, která v první arabsko-izraelské válce přišla o rodiče. Získává pro svůj projekt širokou podporu, takže se sirotčinec brzy rozroste o školu s internátem, do níž už nejsou přijímáni pouze sirotci. A právě její svěřenkyně jsou dalšími postavami knihy. Zvláštní pozornost věnuje autorka postavě Miral, která se po sebevraždě matky dostává do péče Hind Husejní. Když se stává svědkem izraelských kampaní proti intifádě, rozhodne se, že se zapojí do boje. Avšak laskavý přístup Hind a přátelství s izraelským socialistou zmírní její radikalismus a zároveň jsou určitou nadějí do budoucna. V knize je nastíněna historie izraelsko-palestinského konfliktu, ale jde v ní především o osobité příběhy žen, o jejich emoce — o lásku k muži, rodičům, o přátelství, bolest ze ztráty blízkého člověka. Osudy hrdinek nejsou určovány jen izraelsko-palestinským krvavým konfliktem, ale také patriarchálně založeným prostředím arabských rodin. Kniha tedy vypovídá jak o střetu palestinských žen s válkou a bídou, tak i o hledání identity a touze po emancipaci a nezávislosti. A tu může přinést právě vzdělání.
  • 30. 3. 2021, 0:38

  • Zobrazení

    19

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

Prodám nové dams.lux.kalhoty z.Willam& Delvin v.38
Výprodej!! Prodám nové dáms.šaty Zn.George v.38
Prodám dams. zánovní topík vel.XS Zn.Amisu
Prodám nové luxusní dams.šaty z.ICHI v.36/38
Prodám nové dámské lux.šaty z.Orsay v.40/42
Prodám luxus.dams.šaty z.My Story/Paris v 40/42
Prodám nové luxusní dámské šaty Made in Italy v.38

Kategorie