Zobrazit přihlášovací formulář

Mýdlové ořechy Vitapura, odebráno na jedno praní

Administrace

Mýdlové ořechy Vitapura, odebráno na jedno praní

149 Kč 199 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Doposud žádný zájemce
Mýdlové ořechy, ekologická alternativa nahrazující prací prostředky při praní v pračce. Mýdlový ořech se výborně hodí pro všechny prací teploty a lze použít i pro praní plínek a dětského oblenění. Nedráždí pokožku! V Indii a Nepálu se mýdlový ořech …

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 20. 11. 2005
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Mýdlové ořechy Vitapura, odebráno na jedno praní

149 Kč
  • Popis zboží
Mýdlové ořechy, ekologická alternativa nahrazující prací prostředky při praní v pračce. Mýdlový ořech se výborně hodí pro všechny prací teploty a lze použít i pro praní plínek a dětského oblenění. Nedráždí pokožku!

V Indii a Nepálu se mýdlový ořech (sapindus mukorossi) používá již od pradávna jako rostlinný prací prostředek. Po sklizni ze stromů se mýdlové ořechy louskají. Skořápky se opatrně vysuší a zabalí do látkových pytlíčků. Černé jadérko uvnitř nelze použít k jídlu ani k praní. Skořápky naopak obsahují cenné látky, které se vynikajícím způsobem hodí pro praní. Obsahují přírodní saponin, která má podobné účinky jako mýdlo.
Moderní použití mýdlových ořechů: Mýdlový ořech lze použít bez problémů při praní v pračce. Látkový sáček zabraňuje, aby se ořech smísil s prádlem. Na rozdíl od běžných pracích prostředků, které obsahují značné množství chemikálií jako jsou rozpouštědla, vonné a konzervačních látky, rozjasňovače, je mýdlový ořech velmi šetrný k životnímu prostředí i k pokožce. Aviváž není nutná, prádlo je z hlediska vůně neutrální.
Jak používat mýdlové ořechy? Mýdlové ořechy vytváří mýdlovou pěnu, jakmile se dostanou do kontaktu s vodou. Jeden ze tří přiložených malých sáčků naplňte 4 až 6 půlkovými skořápkami a dobře zavažte (čím tvrdší voda, tím více skořápek použijte). Sáček vložte přímo do pračky mezi prádlo. Pračku můžete nastavit s předpírkou i bez ní. Při vysokých pracích teplotách ořechy změknou více než při nízkých. Proto lze při nízkých teplotách použít ořechy vícekrát za sebou.
Po skončení praní vyjměte sáček s ořechy a odstraňte jejich zbytky. Sáček usušte společně s prádlem a použijte pro příští praní. Zbytky ořechů lze zlikvidovat jako biologický odpad nebo použít do kompostu.
C
  • 6. 4. 2018, 17:59

  • Zobrazení

    42

  • Oblíbené

    0

Kategorie