Zobrazit přihlášovací formulář

Wasabi – japonský křen, wasabia japonica /10 SEMEN

Administrace

Wasabi – japonský křen, wasabia japonica /10 SEMEN

29 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo 5 uživatelů
(K dispozici může být více kusů.)
Doprava: od 49 Kč
Wasabi – tento název si vybaví skoro každý. Ale co to opravdu je? Wasabia japonica – japonský křen patří řadu století zejména do japonské kuchyně a je to velmi pikantní obdoba našeho křenu. Patří do čeledi Brassicacae, kam se zařazuje například i zelí,…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 28. 7. 2010
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Wasabi – japonský křen, wasabia japonica /10 SEMEN

29 Kč
  • Popis zboží
Wasabi – tento název si vybaví skoro každý. Ale co to opravdu je? Wasabia japonica – japonský křen patří řadu století zejména do japonské kuchyně a je to velmi pikantní obdoba našeho křenu. Patří do čeledi Brassicacae, kam se zařazuje například i zelí, křen nebo hořčice. Wasabia japonica (synonymum Eutrema wasabi) je 20 - 30 cm vysoká rostlina, má větší srdčité listy, vyrůstající ze silného oddenku, květy bílé, drobné. V přírodě roste v podrostu stromů a keřů, podél břehů potoků a říček, zejména v chladnějších podhorských oblastech a u pobřeží. Wasabi je známé jako „japonský křen“ a jeho kořen je používán jako koření s velmi výraznou chutí. Jeho pálivost se více podobá pálivosti hořčice než palu v chili papričkách. Produkuje také silně aromatické páry, které stimulují dýchací (nosní) průchody. Čerstvé lístečky wasabi rostlinky se mohou jíst za syrova a i ony mají něco z pálivé chuti kořene.

Výzkumy potvrdily to, že Wasabi je mimo jiné třeba účinné přírodní antibiotikum, které potlačuje růst některých bakterií, kvasinek a plísní. Byla prokázána antibakteriální schopnost proti Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Heliobacterium pylori Působí preventivně proti rakovině, zpomaluje nebo zastavuje také toxické účinky její klasické léčby např. ozařováním. Dále posilují imunitní systém, působí jako antioxidant. Látky obsažené v rostlině působí jako antikoagulant, mohou být používány k prevenci mozkových příhod a infarktu, brání osteoporóze.

Čerstvé wasabi je bohaté na vitamín C, vitamín B6 (pyridoxin), hořčík a vápník. Naopak obsahuje velmi málo sodíku a žádný cholesterol a tuk. Chuť wasabi stimuluje žaludek a napomáhá trávení.


Balení /10 SEMEN/
  • 4. 3. 2018, 7:06

  • Zobrazení

    47

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

Tommy Hilfiger Leather Flat Boot NaturalPC.3200

Kategorie