Zobrazit přihlášovací formulář

Růženec dřevěný černý kuličky (Panna Marie) 2

Administrace

Růženec dřevěný černý kuličky (Panna Marie) 2

79 Kč
Zaujalo 2 uživatele
Doprava: od 69 Kč
Kuličky: 0,5 cm Bižuterní bílý kov. V plastové krabičce s obrázkem. RŮŽENEC: Z lat. rosarium, »růžová zahrada«. Za otce růžence se považuje svatý Dominik, kterému se údajně měla zjevit Panna Maria s prosbou, aby se celý svět modlil tuto modlitbu.…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 9. 11. 2012
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Růženec dřevěný černý kuličky (Panna Marie) 2

79 Kč
Koupit
Kuličky: 0,5 cm
Bižuterní bílý kov.
V plastové krabičce s obrázkem.

RŮŽENEC:
Z lat. rosarium, »růžová zahrada«.
Za otce růžence se považuje svatý Dominik, kterému se údajně měla zjevit Panna Maria s prosbou, aby se celý svět modlil tuto modlitbu. Tehdy to však ještě nebyl růženec v dnešní podobě.

Název růženec pochází ze středověku. Tehdejší mentalita brala stvořený svět jako knihu, jenž vypraví o Bohu. Lidé vnímali přírodu jako duchovní skutečnost. Zvláštní roli hrály květy, které symbolizovaly různé ctnosti. Často se také květy darovaly Bohu, nebo milovaným lidem, stejně jako dnes. Modlitby byly vnímány jako duchovní květy. Modlitba růžence byla srovnávána s darováním růží Panně Marii. Z toho důvodu byla modlitba nazývána věncem z růží neboli růžencem.

Konečná podoba růžence se ustálila v 15. století, díky Alanusovi de Rupe. On určil počet 150 „Zdrávas“ po vzoru 150 žalmů, jenž rozdělil na desátky, oddělené modlitbou „Otče náš“. Pro rozšíření této modlitby založil první růžencové bratrstvo. Zřejmě to byli Dominikáni, kteří v 15. století rozšířili růženec v celé církvi.
  • Značka

    M264

  • Rozměry

    Velikost: délka cca 70 cm, křížek 4 x 2,3 cm

  • 14. 1. 2024, 10:11

  • Zobrazení

    290

  • Oblíbené

    0

Další nabídky bazárku

Tričko s potiskem pánské BMW maska
Tričko pánské černé Laurin a Klement (V. Zapadlík)
Tričko pánské bílé Laurin a Klement (V. Zapadlík)

Kategorie