Zobrazit přihlášovací formulář

Pečeme bez lepku

Administrace

Pečeme bez lepku

120 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Doposud žádný zájemce
Doprava: od 60 Kč
Sešly se mi dvě, jednu úplně novou pouštím Jídlo je pro mnohé z nás potěšením a požitkem, jež patří neodmyslitelně k životu. Jsou však i tací, pro něž je jídlo problémem, ba téměř utrpením. Jejich zažívání není v pořádku, nesnesou běžnou stravu, musejí…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 2. 4. 2007
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Pečeme bez lepku

120 Kč
  • Popis zboží
Sešly se mi dvě, jednu úplně novou pouštím

Jídlo je pro mnohé z nás potěšením a požitkem, jež patří neodmyslitelně k životu. Jsou však i tací, pro něž je jídlo problémem, ba téměř utrpením. Jejich zažívání není v pořádku, nesnesou běžnou stravu, musejí držet dietu.
Mezi takové patří lidé postižení celiakií, tj. nesnášenlivostí vůči lepku, popřípadě alergií na něj. A není jich mezi námi málo, asi 50 000.
Lepek tvoří podstatnou složku v obilovinách, tedy v mouce, a je ve všech pokrmech, v nichž se používá mouka, třebas jen nepatrně. Především však v pečivu. A bez pečiva se ve svém stravování obejdeme jen stěží.
Na celiakii ovšem nejsou léky, je pouze a jenom dieta zvaná bezlepková, kterou je nutno dodržovat po celý život. Skládá se z potravin lepku prostých, vaří se a peče z vybraných náhradních surovin, tak aby zažívací ústrojí nebylo drážděno.
Iva Kohoutková z jihomoravských Moutnic se potýká s celiakií již 15 let, a to u dvou svých, dnes již dospívajících dcer. Rady odborníků ji neuspokojily a hledala svou vlastní cestu dietního kuchaření. O své bohaté zkušenosti, jež přitom získala, a kuchařský um se dělí po internetu, a rovněž v této speciální pekařské knížce.
Shromáždila v ní přes 300 vlastnoručně ozkoušených a chuťově ověřených receptů pečiva a různých lahůdek ke všem příležitostem, počínaje chlebem a běžným pečivem a konče vánočním cukrovím, dezerty a nápoji.
VŠE BEZ LEPKU A V PESTRÉ ŠKÁLE CHUTÍ.
  • 15. 8. 2018, 11:35

  • Zobrazení

    6

  • Oblíbené

    0

Kategorie