Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 333 návštěvníků)

Letní vzdušná spirálová čepička

0.0
Letní vzdušná spirálová čepička

Postup

Byl tu podobný návod, ale už je smazán. Tak vkládám ten svůj, ale sama jsem ho nevymyslela, základ jsem už háčkovala podle nějakého návodu, ale autora už neznám. Takže jsem tento návod zplichtila z hlavy.
Vkládám i nákres, líp to bohužel neumím. Fotky této čepičky vložím později, teď jsem vložila fotku čepičky, kde jsem nepoužila řo po DS, čili ta není tak děravá, ale i tak pěkná. Háčkujte prosím hodně volně, žádné utahování. Pokud budete chtít větší velikost stačí dát víc DS, tento návod je tak na hlavičku 50 cm, z Camilly háčkem 3,5. Háček je možno použít od 3,5 do 5 platí že čím větší háček tím větší čepička, ale neutahujte. Vyzkoušela jsem místo předního relífního sloupku dát i 2xnahozený přední reliéfní sloupek a je to ještě lepší :-). Počítejte s tím že se čepička vždy vytáne do šířky, takže konečnou šířku si upravte na lemu čepice.


5 řo spojíme do kroužku
Do kroužku naháčkujeme 2 řo jako náhradu a 12 DS a spojíme PO
2 řo a po 2 DS do předchozího očka (24 DS)
3 řo a pod prví DS naháčkovat přední reliéfní DS (PřDS) a do stejného očka naháčkovat DS +řo , místo posledního řo dát pevné očko (12 PřDS, 12 DS, 11řo)
Řadu opakovat jen místo 1 DS dát 2 DS a od této řady je lepší místo PřDS dávat 2x nahozený PřDS (čepička je vzdušnější a rychleji přibývá :-))
Řadu opakovat jen místo 2 DS dát 3 DS
Řadu opakovat jen místo 3 DS dát 3 DS a na střídačku 4 DS
Řadu opakovat jen místo 3 nebo 4 DS dát 4 DS
Já už dále nerozšiřovala, pokračovala jsem do příslušné hloubky a pak naháčkovala lem z KS

Nákres
ráda bych návod doplnila o tip: je lepší od 4 řady dávat místo PřDS raději 2x nahozený přední reliéfní sloupek

Vzoreček - snad to jde vidět jak se píchají DS do jednoho očka

Tato čepička je z Limone přesně podle návodu, ale už víc než měsíc nošená a dost oblíbená :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Najkafm 1. 7. 2013, 10:49
,-) háčkařky návod jsem vložila na inspiraci protože se mi moc líbí. Nechci aby mě někdo za něco pranýřoval chci jen dát možnost ostatním si něco takového uháčkovat. Moje holky tuto čepičku rády nosí a všichni jim jí chválí. Tak háčku zdar.
OlinaT 2. 7. 2013, 13:31
@Najkafm KAtko já vám zase naopak děkuju. Mě spíš mrzelo, když paní, která sem vložila návod původně, tak taky vycházela z jiného podobného a pak upravila v návodu, že ho začly prodávat na zakázku, ale to v návodu uvedené neměla, že jde o autorský návod a nepřeje si, aby se vzorek používal na zakázkové háčkování a návod vymazala. To mi nepřišlo moc fér. Jsou tu návody, kde majitelky napíšou, že si nepřejí, aby se jejich návody používaly na zakázky, tak to akceptuji. Ale tahle paní tam napsané nic neměla a pak to vymazala, že jí to vadí. TAkže Vám děkuji (F)
Zrušený účet 23. 8. 2013, 18:05
@OlinaT Ahoj holky, ta paní jsem byla já. :-) nemyslím si, že hatit mne ani nevíte za co a ani nevíte proč jsem jej smazala je potřeba- či vůbec nějaké téma tady navozovat popř. neopodstatněně hatit..vůči druhým, které třeba tu osobu konkrétně mne znaly. :-) Nikdy jsem tady nic nerozpitvávala neřešila a co bylo fér nebo né..je jen ve vašich hlavách. A kde jsem uvedla, že mne něco vadí..TÁK O TOM OPRAVDU VŮBEC NIC NEVÍM!! To už je z Vaší hlavy. Návod byl jinak přetvořen, protože mne za pochodu tak vyšel a byl v mých očích lepší..původní majitelka o tom věděla..psaly jsme si o tom a má i mojí tvorbu ve svém původním návodě.. :-) http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=5514. Nicméně háčku zdar a drbům taky. :-) (Y)
haandikk 1. 7. 2013, 13:52
@Najkafm Čepička je moc krásná, děkuji za návod a ten kdo by měl něco proti, tak by se nad sebou asi měl zamyslet. Je fajn, že jste ho vložila (clamp)
Zrušený účet 23. 8. 2013, 18:06
@haandikk napsala jsem koment výše.. :-) je to super...a přiznám se, že drby nemusím...a nešířím,..zamyslet by se měly ty..co klepy roznášejí. :-$

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie