Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 1004 návštěvníků)

JAK SE ZBAVIT VŠÍ

0.0
JAK SE ZBAVIT VŠÍ

Postup

kdo má doma dítko které docestovalo z tábora (nebo dorazil jeho nejlepší kámoš) a má v hlavě vši, tak jsem konečně objevila zbrań která funguje. Po všech možných drahých šamponech, které mě teda zklamaly ( ty potvory stejně přežily) stačí obyčejný olej na vaření, do něj přilít hodně alpy a po pramínkách vtírat do vlasů a pročesávat všiváčkem ...u toho teprve uvidíte, kolik jich tam opravdu je. Při normálním pročesávání se mi zdálo, že těch vší moc není:-)) Při nanášení oleje se začnou dusit a líp se chytají. Pak pořádně zabalit igelitem a nahoru omotat ručník. Po 1,5-2 h( záleží na hustotě vlasů)já osobně doporučuji delší dobu. Pak vlasy umýt a to několikrát a horkým fénem vyfénovat. Mrvoly pak opět vyčesat a snažit se stáhnout z vlasů i hnidy. Na hnidy je naprosto super žehlička a nebo kulma na vlasy!!! Protože každý den je ručně vytahovat je celkem na palici a navíc hrozí, že se vám vyklubou nové a zase budou klást další a další vajíčka. Žehličkou hnidy popraskají a je po nich. Tuhle kůru pak tak po třech dnech opakovat. Přeji úspěšný boj :-)))
Jako prevenci do školky a do školy je prý super každé ráno natřit za uši 100% Tea tree olejíček, ale to zatím vyzkoušeno nemám.
ještě dodám, že dcera po téhle "kůře" měla krásné vlasy a po lupech ani památka:-)))

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

IviqV 13. 6. 2012, 8:03
Tak naše prďolka si přinesla poprvé ,,kamarádky,, včera ze školky, mladší nemá..teda nenašla jsem. Včera jsem ji dávala sprej Všiven- takový olejový a voní po teetričku. Tak snáď zabere. Preventivně jsem si ho dala na vlasy i já a malé taky. Jdu udělat kontrolu :D..za 2 dny zkusím alpu a olej. A nevíte jak hledat hnidy na blond vlase? (H) Asi jsem fakt slepá JSOU fakt průhledné? A prát povlečení mám po těch 2-3 dnech znovu? 8o|
agar 13. 6. 2012, 9:22
@IviqV no na blond vlasech se teda fakt hledají těžko 8-| prát povlečení ano, ale opravdu není nutné dělat nějaký generální úklid...ty vši nepřežijí bez hostitele dlouho. Já jsem prala hlavně kvůli tomu blbému pocitu, že se někde v posteli válejí mrtvolky 8-| ,-)
drnovka 10. 6. 2012, 19:43
(box) (box)
porisch08 6. 6. 2012, 12:32
Ještě jednou Vám děkuji až dorazí starší dcera ze školy hurá repeté na ty breberky . :-)
porisch08 6. 6. 2012, 12:24
Moc děkuji za odpověd tak momentálně máme na hlavě zábal a stěžuje si že jí to trochu pálí.Ještě dnes zajedu pro olejíček.Ještě jednou děkuji [A]
Hahol 5. 6. 2012, 10:51
Dobrý den, taky jsme bojovali s veškou. V lékárně mi doporučovali a doporučovali, takže jsem vyzkoušela 3 přípravky a nic nezabralo. Mám 3 děti a přitahli to v zimě. Každý týden jsme odvšivovali, všechno vyprali a pořád nic. Drbali se pořád. Pak jsem koupila ortosan na psi a dobrý. Syn teď jezdí na plavání a byla jsem upozorněna od p.učitelky, že veš plave, takže pokud nebude nosit čepici tak je můžeme mít zpátky. Návod si dávám do oblýbených. Moc děkuji (Y) (Y) (Y)
porisch08 5. 6. 2012, 7:52
Dobrý den mám doma taky stejný problém mladší dcera má dlouhé vlasy až pod zadek takže paráda.Hned zkouším tu alpu jenom se chci zeptat kolik oleje a kolik alpy.Už jsem vyhodila takovejch peněz a pořád je to dokola.U jedné se jicch zbavím a druhá mi to dotáhne ze školky.Jsem fakt zoufalá.Tak prosím poradtě kolik oleje a kolik alpy a mám ještě koupit ten Tea tree olejíček a nevíte náhodou kolik stojí?děkuji Vám moc.
agar 5. 6. 2012, 9:57
@porisch08 Kačko já prostě vezmu větší kompotovou misku a liju půl na půl ... ten tea tree stojí v lékarně něco kolem stovky (L)
Sisinka207 24. 4. 2012, 22:04
Dobrý večer Mončo, tři týdny jsme bez uspěchu bojovaly se vši, už jsem byla zoufalá, protože ty šampony stojí dost a žádný vyditelný úspěch. Pak jsem našla Váš návod a super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Už po první aplikaci bylo po nich. Dnes jsme umyly ještě jednou, spíš jen už preventivně, protože všechny mrchy byly chcíplé!!!!!!!!!!! (Y) Takže moc díky za supr návod. Fakt účinné!!!! Doporučuji všem zoufalým maminkám!!!!!
karavo 21. 7. 2014, 10:52
@Sisinka207 Prosím , asi blbý dotaz. Jak poznám mrtvé a živé ?? Malé jsem našla světlé tečky na vlasech.
VerčaA 26. 3. 2012, 12:35
Moniko, souhlasím, že olej je na vši opravdu super. Dcera má odmalinka husté, kudrnaté, dlouhé vlasy a když ještě byla ve školce, nosila jednu dobu vši od holky, které rodiče hnidy nevyčesávali a z nich se samozřejmě líhnuly další a další, takže to byl začarovaný kruh (do té doby, než tomu učitelka udělala přítrž a holčičku do školky nepustila, dokud nebyla čistá). Tenkrát jsem koupila Hedrin, ale nidky jsem ho nepoužila. Na nějakých anglických stránkách jsem vyčetla, že olej vši udusí, tak jsem to zkusila - do misky jsem dala obyč. olej, měla jsem olivový s několika kapkami tea tree a eukalypt. oleje, nechala pod igelitem a ručníkem 2 hodinky a pak umyla šamponem, dala kondicionér a vyčesala, naštěstí jich měla jen pár, podchytila jsem to včas, protože vlásky zaplétáme každé ráno. Alpu ani žehličku na vl. jsem bohužel neměla, ale šlo to i bez toho. To opakovat co 2-3 dny. Ale hlavu radši kontrolovat denně a i hnidy vyčesávat denně, tomu se člověk nevyhne. Každé ráno jsem ji pak dala do vlasů kapku tea tree jako prevenci.
Natkalex 8. 3. 2012, 11:11
děkuji za tento váš komentář...a radu snad nám taky zabere .Ještě jednou díky :-S
Prokopcka 19. 2. 2012, 13:47
Hezké nedělní odpoledne, od pátku se starší dcera drbala a stěžovala si na svědění. V minulosti jsme používali všechny možné přípravky z lékárny, dneska jsem nasadili alpu a olej a našli při vyčesávání 9 ks vší. Dcera má dlouhé a hustétmavě hnědé vlasy, vši byli průsvitné, bylo vidět, že se dusí. Nevím, zda je to možné, ale dcerka začala chodit se školkou na plavání a v minulosti jsme tuto nevítanou návštěvu měli vždy po návštěvě bazénu... :-S
Sofika 20. 2. 2012, 0:58
@Prokopcka tea tree oil super zaručené aj ako prevencia (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
agar 20. 2. 2012, 0:51
@Prokopcka možné to je ...loni jsem chytla veš synovi na hlavě hned když vylezl z bazénu 8-| stačí aby bylo jedno dítko zavšivené a už to jede.
kuriG 13. 2. 2012, 8:58
...dobrý den,tak se nám taky poštěstilo,ve školce jsme úspěšně odolávaly a ted ve škole jsme je chytly...nejprve jsem v lékárně nechala 250kč za liquido duox a jako by na hlavě neměla nic...tak jsme zkusily barvu na vlasy spojenou se zábalem olej/alpa a světe div se...máme klid...teda doufám.....už druhý den máme čistou hlavu...takže nekupujte drahé přípravky v lékarně (Y) (Y) (Y) ...děkujeme za radu (K)
formanka 10. 2. 2012, 15:13
Dobrý den Moniko, už před rokem se nám taky "poštěstilo" , že dcera chytla někde vši. I já z toho byla vykulená, jako všechny :-( Ale váš levný recept zabral a letos ho mohu aplikovat i jako prevenci, děti potom mají opravdu nádherné vlasy :-) Ale jen mám trochu problém s tou žehličkou na vlasy. Loni jsem udělala vše podle návodu a nakonec dceři vyžehlila vlasy, ale bohužel jak je má jemné, tak se některé, i přes spray proti zničení, polámaly a popálily....Máte nějaký návod i na šetrné žehlení??? Moc díky Petra F.
agar 10. 2. 2012, 18:29
@formanka Peti šetrný recept na žehlení fakt nemám :-( dcera má vlasy husté a klukům jsem je nikdy nežehlila...u nich stačil jen ten zábal, jen jsem musela ty hnidy pořádně vybrat :-S žehlit se za každou cenu nemusí, ale musí se hlídat hnidy a po třech dnech ten zábal raději opakovat. (L)
Ivka.K 5. 2. 2012, 14:57
.... u nás nemusí dítko odcestovat na tábor , a není to ani návštěvou nejlepšího kámoše, stačí navšívit krytý bazén .... použití stolního oleje + olej tea tree = taky 100% účinek proti hnidám a vším ....
Prokopcka 19. 2. 2012, 13:49
@Ivka.K Jéé Ivko, teď čtu, že tos tím bazénem je pravda - "pošrěstilo" se nám u starší dcery
sisara 30. 1. 2012, 19:27
děkuji - výborný nápad!!! Teď už vím, že jsem vyhodila 370,- za Paranit sprej a šampon, dodržela návod a další den ejhle - ve vlasech se prochází čile živá veška... postup jsem zopakovala místo 15min z návodu jsem paranit sprej nechala na hlavince 2 hodiny... a další den jsem zas našla dceři hnidy... tak jsem konečně dala na Vás a vyrobila směs olej:alpa :slivovice v poměru cca od oka 2:1:1, udělala zábal a konečně je na hlavě čisto, už několikátý den. Ověřeno. Doporučuji. (Y) (clamp) (skolak)
agar 30. 1. 2012, 19:56
@sisara tak to jsem ráda, že pomohlo (L) já jsem při třech dětech nechávala dřív v lékárnách za různé přípravky tisíce a k ničemu.
Janina89 5. 1. 2012, 21:38
Dcera přinesla vši ze školy celkem 3x. Nejprve jsme aplikovali drahé šampony z lékárny, ale až tento návod zabral. Nyní používáme jako prevenci Tea tree olejíček, který každé ráno natřeme za uši a ještě jsem kápla do obyčejného šamponu v kterém si myje vlásky. Od té doby máme úplný klid.
kosmoska 3. 1. 2012, 9:06
přidáno do oblíbených,máme vši poprvé,bohužel z věčného tulení je mám i já (6),ted máme Paranit,ale drbeme se dál,takže pokud nezabere ,jdem do zábalů,dík za tip (Y)
Kasparkova 23. 11. 2011, 8:55
ještě chci napsat, že Terezce zábal na vši zabral perfektně, je uplně čistá a o to šlo (clamp) děkuji za radu (clamp) (F)
Kasparkova 21. 11. 2011, 16:26
dcerka také přinesla vši, už podruhé, takže ted sedí v turbanu a kouká na pohádku... jsem zvědavá, jestli i nám to zabere (F) (F) (F) naše menší, jsou jí 2 roky- jich má pár taky, ale nevim jak se jich zbavit, když nesnáší mytí vlásků a při spuštění sprchy má šílený záchvaty řevu.. poradí někdo?
agar 21. 11. 2011, 18:18
@Kasparkova nenapodobuje starší ségru? že by měla taky turban, jako nějaký turek? ,-) musí se to pojmout jako hra. Moje děti se taky dřív bály, ale koupila jsem konvičku a tím jim vlasy umývala, hrály jsme si, že prší ...komedie děsná, ale přestaly řvát ,-) ,-) ,-)
Kasparkova 23. 11. 2011, 8:53
@agar Mončo, napodobuje starší sestru ve všem... ,-) ale v tomto ne, zkoušela jsem (F)konvičku tam máme taky, naše malá snese vodu maximálmě na ramínka a to ještě jen když má náladu (F) když jí nemá, máme smůlu... ta starší když jí bylo kolem roku a půl si vzpomínám, taky řvala šíleně ve vaně a ted vodu miluje (F)
melony 9. 11. 2011, 22:39
Kurnik a já dnes vyhodila 220,- za nějaký šampon na vši +o( že jsem tady nejukla dřív.... no hlavně, že to mám uloženo od Kuwajtu napadení (smich) díky za radu,zítra jedu na jistotu a šampon schovám na jindy (L)
agar 10. 11. 2011, 8:38
@melony to ještě jde...já jsem dřív investovala i přes litr za různé šampony pro celou rodinu +o(
gabulle 1. 11. 2011, 18:03
fakt super nám to zabralo hned |:o) |:o) |:o)
agar 2. 11. 2011, 12:53
@gabulle hlavně neusnout na vavřínech a po třech dnech opakovat ,-) ,-) (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie