Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 12 návštěvníků)

Panenkovské kalhoty ze starého trička

0.0
Panenkovské kalhoty ze starého trička

Postup

Někdy se mezi odloženými věcmi po vašem dítku vyskytne nějaké to tričko, které nemůžete poslat dál, protože ... I u nás se jich pár vyskytlo. Když dostala malá pod stromeček panenku miminko, začala jsem vymýšlet oblečení. A tehdy přišla ke slovu zmiňovaná trička. Jejich přešití zvládne i úplný laik a třeba i bez šicího stroje.
Budete potřebovat 1 staré tričko s dlouhými rukávy - na tuhle panenku, která měří cca 45 cm, stačí odležené tričko pro 2 leté dítě - šicí stroj, případně jehla a nit, nůžky a guma do prádla.
Rukávy ustřihnete u ramen, srovnáte švy na sebe. Změříte si délku od rozkroku po kotník. Připravené rukávy, ustřihnete na straně švu šikmo nahoru - lem rukávu slouží jako spodek nohavice - rozdíl mezi místem v rozkroku a vrškem, ze kterého bude později pas, je cca 3 cm. Nohavice sešijete k sobě. Vršek ohnete dovnitř a uděláte tunýlek pro protazění gumy. Pro případ, že je panenka menší než naše, nebo tričko větší, doporučuji ještě zkontrolovat výšku pasu před sešitím, případně ho ustřihnout.
Krásně takhle vypadají kalhoty z triček, které mají rukávek zakončený volávy.

detail kalhot

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

rezacovaji 26. 6. 2012, 17:24
Hezké, dobrý nápad, také nějaká trička zkouším různě zrecyklovat.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie