Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbili 3 návštěvníci)

Úžeh

0.0
Úžeh

Postup

Není to sice návod, ale několikerá zkušenost s úspěšným a hlavně rychlým řešením úžehu. Včera si náš tříletý brouček hrál s hadicí na zahradě a jak říkal "hasil ohně na slunci". No prostě byl cca půl hodiny na sluníčku bez kloboučku kolem třetí, čučel do sluníčka. Trpí na úžehy. Samozřejmě večer horečka vyběhla na 39,8 st. Protože jsem již z předchozí doby měla při tomto problému dobrou zkušenost s belladonou. Byl rudý a sálalo z něj horko, horečka nastoupila prudce a rychle. Dala jsem mu cucat jednu kuličku belladony CH9, to jsem opakovala třikrát po čtvrthodině. Po hodině měl 38,5. Dnes ráno má ještě zvýšenou, ale zdá se, že na večír už bude fit. Nedávala jsem žádné zábaly (hystericky je odmítal) ani jinou medikaci. Snažila jsem se ho zavodňovat a v noci, když jsem se vzbudila, tak jsem mu strčila do pusinky brčko a trošku se vždy napil vody. Třeba se někomu bude tato moje zkušenost hodit, i když raději takovéto nepříjemné situace nepřivolávat.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

lucipuci 7. 7. 2012, 22:23
nevím,o co se jedná..My jej chytili ted koncem června po příjezdu do Chorvatska hned druhý den a to byl stále malej v kloboučku a zavodněnej,ale tam bylo přes den 37st a v noci 23-27st a my bez klimatizace.jen větráák...Měl též horečku 39,1st a a7 ni po Paralenu nešla dolů.Vůbec se nepotil,byl malátný,tak jsme dali zábaly a hodně pití,dokonce i zvracel.Čekali jsme noc,jestli do rána teplota neklesne,že pojedeme na pohotovost,ale šla dolů-24hodin hrůzy...To jsou prosím homeopatika?????stačí to opravdu???kdyžtak koupím raději do zásobyy
ivankapri 9. 7. 2012, 13:28
@lucipuci Jsou to homeopatika a opravdu stačí, ovšem musí člověk vybrat to správné. U Belladony je hodně pravděpodobné, že zabere u úžehu s rychlým nástupem horečky a rudým obličejem. Se zábaly opatrně - resp. studenou vodou. Je to šok pro organizmus. Doporučuje se dítě dát do vany s vlažnou vodou, pro dítě příjemnou, aby neplakalo a když je schopno a ochotno v ní být, tak ho tam nechat hrát si, voda postupně stydne a tělo se ochlazuje. Dávkovala jsem beladonu CH 9 do deci vody - rozpuštěné dvě kuličky. Pokud je dítě ochotno kuličku cucat, tak je to samozřejmě možné. Stačí kulička co deset minut , podávat do zlepšení (jakmile začne klesat teplota).
Zrušený účet 2. 7. 2012, 23:43
Díky za radu!! (clamp) (clamp) (F) (F)
Kajdžaska 30. 6. 2012, 17:30
(Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie