Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 55 návštěvníků)

NERVY

0.0
NERVY

Postup

Kdysi jsem na tábor vyráběla dětem velice jednoduchou hru. Už nevím, jestli jsem ji někde viděla nebo byl návod v nějakém dětském časopise, ale hra měla opravdu úspěch a stala se v našem oddíle jednou z nejoblíbenějších. Když moje děti trochu povyrostly, hru jsem doma našla a obnovila a dodnes ji vozíme s sebou skoro na každou dovolenou.

Materiál:
větší barevné korálky, provázek / nejlépe bavlněný / nebo tkaloun, umělohmotný hrneček a hrací kostka

Korálky navlékneme na provázek a ten potom stočíme.Výsledná délka provázku by měla být asi 60- cm.Použijeme-li bavlněný tkaloun, stačí korálek jen navléknout a udělat nad a pod korálkem uzlík, aby korálek po tkalounu nejezdil.
Pravidla hry:
-každý hráč si vybere jeden svůj provázek - nervík
-vedoucí hry má kostku a hrneček
-všichni hráči dají svůj nervík doprostřed stolu.Korálky budou uprostřed, každý drží svůj provázek až na konci. Provázky nesmějí být naházeny přes sebe aby se nezamotaly.
-Vedoucí hry drží nad středem stolu v jedné ruce hrneček dnem vzhůru a druhou rukou hází kostkou tak, aby na ni všichni hráči viděli. Padne-li liché číslo, nic se neděje, padne-li sudé každý musí co nejrychleji trhnout svým nervem pryč ze stolu a hráč s hrnečkem musí co nejrychleji přiklopit hrneček na stůl a snažit se chytit co nejvíce nervíků. Komu zůstane nervík pod hrnečkem ztrácí" život."
-Každý hráč má na začátku hry 5 nebo 3 životy, jak si určíte. Jako "životy" můžete použít cokoli -korálky, špejle apod. My máme nasbíraná barevná víčka od lentilek - za ta léta jich máme už pěknou hromádku.
- Pro malé děti jsem měla dříve kostku, kde byla místo čísel barevná tečka.Potom jsme si domluvili barvu na kterou se utíká např.zelená žlutá modrá - uteč, bílá červená černá stůj.
- když hraje více dětí a naklánějí se do středu stolu a všichni nevidí na kostku -čísla jsme říkali / starším dětem i dvoj a trojciferná sudá -lichá čísla/
-hrneček opravdu použijte umělý -dobře se drží. Neberte si kelímek od jogurtu a pod.Některé děti zvláště na začátku hry se snaží nervík násilím z pod hrnku vytrhnout / a to není pravidly dovoleno/ a kelímek se brzy rozlomí. Z toho důvodu by měl být provázek s korálkem zatočený aby se korálek nevytrhl.

Možná vám hra bude připadat povědomá, já už také něco podobného viděla někde v obchodě, nevím jak se hra jmenovala.Tuto nervíkovou hru si mohou děti samy vyrobit, opravdu se zabaví a užijí si spoustu legrace. Počet hráčů ani jejich věk není omezen!!!!!

navázané korálky

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

jeremy 27. 2. 2013, 16:41
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
Géňa10 3. 7. 2012, 13:15
(Y) (Y) Jani, díííky moc za tip |:o) |:o) |:o) Vůůůůůůůůůůůůůbec jí neznám!!! Jen co už bude (X) doma, tak si jí spolu vyrobíme ,-) (L) (L) (L)
civava 2. 7. 2012, 19:20
(Y) (Y) (Y) supr hra až (X) (Z) (Z) vyrostou určitě si to zahrajem (Y) (Y)díky za připomenutí, Zdenka
HunchiBunchi 1. 7. 2012, 11:20
(Y) (Y) To neznám. Určitě vyzkoušíme (L)
holatko 1. 7. 2012, 9:29
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o)super
myspule 30. 6. 2012, 10:43
(Y) háá, to zní super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
renda.b 30. 6. 2012, 10:05
JEJDÁÁÁ TO JE HRA Z MÉHO MLÁDÍ U TOHO JSME SE NAŘVALY SMÍCHY :-D ,-) (Y)DÍKY (L)
jája2005 30. 6. 2012, 9:38
(Y) (Y) Neznám, ale určitě zkusíme (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie