Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 13 návštěvníků)

Postřehová hra

0.0
Postřehová hra

Postup

Máme doma několik her, ke kterým se s dětmi neustále vracíme. Tuto hru jsme jednou vyrobili s dcerou když byla nemocná.5íkáme jí doma OBRACEČKA.

Pomůcky:
tiskátka, kartičky ze čtvrtky, špejle
Pravidla hry:
hra je podobná jako pexeso, procvičuje u dětí postřeh. Na nastříhané kartičky natiskneme obrázky.Každá kartička - jeden obrázek. Musíte ale vyrobit několik stejných sad obrázků. My máme doma 5 sad, pro každého hráče jednu.Mohou hrát min. dva + jeden, který hru řídí. Nebo dospělí má jednu sadu hrací - rozloženou a z druhé vytahuje a hlásí obrázky.
-každý dostane svou sadu obrázků a tu si rozloží před sede obrázkem dolů. Kartičky si předem nikdo neprohlíží. hra je náročná na místo - my ji hrajeme na zemí, protože ke stolu se všichni nevejdeme a sady hracích karet by se nám pomíchaly.
-Jeden hráč řídí hru vždy vezme jednu kartu a oznámí co na ní je např.koza
- všichni hráči začínají obracet své kartičky / vždy otočit - podívat - nesprávnou otočit zpět./ Kdo najde prvnízadaný obrázek dostává nejvyšší počet bodů např. 3, druhý 2, třetí 1 bod, poslední nic.
- Správně nalezený obrázek se již nevrací do série - dává se stranou.
-jako body přidělujeme určitý počet špejlí, nebo korálků. Protože my hrajemu tuto hru doma už dlouho, postupně si děti vyrobily barevně označené špejle, kde každá barva má svůj počet bodů např. červená 1 b.,modrá 2b., žlutá 3b.
-každá naše sada obsahuje asi 30 - 40 kartiček / podle věku jsme si kartičky přdělávali/ kdo nemá tolik druhů razítek, satčí třeba udělat jednou obrázky červěně a úplně ty samé i zeleně. Nebo např. natisknou na jednu kartičku 1 motiv a na druhou kartičku ten samý motiv 2x. / Razítkovací barva se prodává červená, černá a zelená/ Potom ten který vyvolává musí říkat např. zelená kočka nebo červená kočka, nebo dvě červené kočičky apod. Variant se dá vymyslet spoustu.
- máme jednu variantu dokonce vyrobenou i z fotografií - vytiskli jsme si fotky z přírody, z dovolené a pod.
- když přijely k nám do skautského oddílu na návštěvu skautky z Anglie - hrály jsme s nimi Obracečku také- dobré na procvičování anglických slovíček!!!!

Ještě jedna pomůcka - je dobré si každou sadu z rubu označit číslem a na konci hry si ji zavázat provázkem nebo gumičkou aby se sady nepomíchaly!!!

.z rubu je každá sada označena číslem

.barevně odlišné obrázky. Velikost kartičky není rozhodující- menší kartičky se lépe otáčejí.

.fotky jsou natisklé na slabou čtvrtku a rozstříhané. Na jednu A4 se vejde 9 kartiček

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Géňa10 3. 7. 2012, 13:25
(Y) (Y) (Y) Jani, opět, tuto hru taky neznám!!! Takže díííky moc za tip a "musíme" s (X) vytvořit - ať máme co hrát (né jen na zimní večery :-D ). Pa, pá (L) (L) (L)
móňa123123 1. 7. 2012, 20:23
Milé maminky koukně i sem dneska jsem našla a myslím si, že některá z vás s rodinkou nějakou hru využijete http://www.hranostaj.cz/
JANUSA12 11. 7. 2012, 1:47
@móňa123123 perfektní typ (Y) (Y) (Y) (Y) - díky, díky to moje (X) (X) využijí na schůzky (Y) (Y)
Lamie 30. 6. 2012, 13:28
To je perfektní (Y) prosím, a jakou máte zkušenost s touto hrou a věkem hráčů? Je to i pro tříleté? (X) (Z) (hello)
JANUSA12 30. 6. 2012, 15:17
@Lamie Když byly holky malé měly kartičky otočené obrázkem nahoru. Množství kartiček můžete přidávat a ubírat podle toho jak děti udrží pozornost. Naše holky od mala hrozně rády hrály pexeso a my dospělí nemáme proti nim dodnes šanci ,-) a toto je takové trochu jiné pexeso :-$ :-$
myspule 30. 6. 2012, 10:40
|:o) no tak to je vynikající nápad (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp), super!!!!!!!

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie