Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 34 návštěvníků)

Dešťová hůl

0.0
Dešťová hůl

Postup

Musela jsem to zkusit, neodolala jsem, každá hůlka vydává jiný zvuk.V 1.mám rýži, v 2. malé fazole, v 3.velké fazole, v 4.hřebíčky, v 5.korálky.

Na výrobu dešťové hůlky potřebujete pevnou kartonovou trubičku - nejlepší jsou ty, na které jsou namotané sáčky, které visí u zeleniny a ovoce v hyper, supermarketech... stačí se dobře koukat a určitě tam nějakou prázdnou najdete. Dále budete potřebovat asi dvacet hřebíčků, dlouhé by měly být asi tak jako je vnitřní průměr trubičky.

Hřebíčky napíchejte do trubičky ve spirále v cca 2 až 3cm rozestupech.

Poté si na látku obkreslete průměr trubičky a vystřihněte kolečko s průměrem o cca 1 cm větším než je nakreslené kolečko. Stříhejte z přeložené látky, potřebujete získat dvě stejná kolečka.

Okraj látky rozstříhejte tak, že nástřih skončí u namalovaného kolečka. Stříhejte současně obě látky položené na sobě, ušetříte si práci.

Další krok vyžaduje pomoc dalšího človíčka, protože je nutné zároveň držet látku na trubce tak, aby vzniklo víčko a současně nastřižené kousky přitlačovat k boku trubky a přilepovat páskou - doporučuji krepovací pásku, dobře se s ní pracuje a dobře na ní drží poté barva...

Když máte zalepenou jednu stranu můžete začít "ladit" - tj. sypejte dovnitř libovolnou náplň - zde třeba je použita rýže a mungo fazole - ale můžete zkusit i čočku, korállky, písek apod.

Vždy nasypte trochu do hůlky, druhou rukou ucpěte volný konec a zkuste hůlku několikrát otočit a poslouchejte... až se vám bude zvuk líbit, zalepte i druhý konec hůlky a ještě jednou nebo dvakrát omotejte páskou, celá hůlka se tím zpevní.

Hůlku můžete natřít akrylovou barvou, ale zde je použit jemný podklad pro lazurovací HomeArt barvy, protože výborně kryje a není nutné natírat více náterů...Látku můžete také natřít nebo ji nechte v její barvě, záleží jen na vás.

Po zaschnutí barvy polepte hůlku ubrousky - postupně přilepujte tak, aby hůlka byla celá polepená. Ale můžete hůlku i namalovat nebo zkombinovat ubrousky.

Ještě doporučuji po dokonalém proschnutí nalepených ubrousků ještě nalakovat, to proto, že díky laku zvýšíte její životnost :-))
Našla jsem to na stránce M.Brýdové,má tam i video.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

marki 15. 10. 2009, 18:23
A návod na ně taky vložíte?
pedimi 15. 10. 2009, 16:11
Nevkládejte prosím do návodu pouze odkazy na cizí stránky, jinak bude návod odstraněn *-) *-)
Vlastina.K 15. 10. 2009, 16:47
@pedimi Já myslela,že tohle není jen odkaz na cizí stránky,vždyť to jsem vyrobila já a píšu čím to mám naplněné,jen jsem chtěla,aby bylo vidět k čemu je to i dobré,neboť je na odkaz výroba i video.Jestli to tak nemůže být smáznu,ale teď opravdu nevím,zda to tak může nebo nemůže být,prosííím o radu,nerada bych něco pokazila.Děkuji za upozornění (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
pedimi 15. 10. 2009, 18:10
@Vlastina.K admini si nepřejí sem vkládat odkazy na jiné stránky...tak sem ten návod překopírujte ,obrázky a postup a napiště do poznámky že mužete zaslat odkaz na video (flower)
Vlastina.K 15. 10. 2009, 19:39
@pedimi Děkuji (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie