Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbili 4 návštěvníci)

Plenkový dort s opičkou

0.0
Plenkový dort s opičkou

Postup

Naše dobrá kamarádka měla polokulatiny a čekala své první dítko. Jelikož se jí květinkám doma moc nedaří, rozhodla jsem se místo kytkyn obdarovat jí tento praktický plenkový dort. Je to sice takový dárek pro mimi ale každá nastávající maminka dostává dárky tohoto typu.
Tak snad někoho inspiruje, je to jednoduché a ne příliš nákladné. Flanel pleny jsem koupila ve výprodeji Tesco 4ks za 129 kč, pár papírových plen, plyšák, dudlík, uchošťoury, mašle a celofán na zabalení. Pro holčičku by se dal více nazdobit, tak třeba příště.

Základna:
Jednotlivé papírové pleny jsem smotala a svázala do ruliček. Volila jsem velikost 4-9 kg - . Naskládané ruličky plenek jsem svázala jakoby do kytičky - její průměr je velice variabilní já měla kolem 32 cm, dále jsem je sešpendlila a omotala flanelovými plenkami složenými na čtvrtinky.

Prostřední patro:
Je v průměru o něco menší a postup stejný jako u základny. Na vrch jsem ještě vložila jednu plenu bez rolování, aby další patro lépe sedělo.

Další patro tvoří buněčinné čtverečky na čištění nosíku nebo oušek.

Na vršek jsem posadila plyšovou opičku / stejný motiv je i na flanel plenách v prostředním patře /. Plyšák je sice pro dítě úplně zbytečný / sama u svých dětí upřednostňuji naučné a didaktické hračky, ale myslím že každé mimi má mít plyšáka, prvního plyšáka /, ale prostě mi tam sedí, na krku má uvázaný dudlík.

Na každé patro jsem uvázala ozdobnou mašli ze šifonu a strany prostředního patra ozdobila nasáčkovanými uchošťoury v celofánových sáčcích, těch není doma u miminka taky nikdy dost.

Pohled na hotový dort před zabalením do celofánu - to mu příliš neprospělo, ale jiank se to nedá.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

260774 19. 2. 2013, 20:54
Já je nespojovala, jen postavila na sebe a držela. Proto jsem to pak kvůli převozu balila do celofánu.
mikenzi 11. 2. 2013, 10:31
Moc pěkné! Mohu se zeptat, Jak jste spojila jednotlivá patra na sebe, aby napadala?Díky (Y)
Milusha 24. 9. 2012, 19:43
(Y)
Markét225 14. 8. 2012, 16:01
(Y) :-) (Y) :-) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie