Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 6 návštěvníků)

Jednoduchá didaktická hračka

0.0
Jednoduchá didaktická hračka

Postup

Jednoduchá hračka z papíru - přiřazování stejných tvarů stejné velikosti a barvy k sobě. Ani jsem nečekala, že to bude mít u synka (20 měsíců, když jsme si ji vyrobili poprvé) takový úspěch. Rychle to pochopil, ale přesto ho to dlouho bavilo. A když se pomačkala, vyrobili jsme si novou.

List papíru jsem rozstříhla na dvě poloviny. Na jednu jsem nakreslila různé tvary různé velikosti a barev a rovnoměrně je rozmístila. Na druhou polovinu jsem nakreslila stejné tvary, snažila jsem se o stejnou velikost (možná jsem je nakreslila maličko větší, pak se to dá snadno ostříhnout do správné velikosti). Na rozmístění nezáleží, protože jsem je pak vystříhala.

No a pak už jsme si vystříhané tvary jen zamíchali a učili se přiřazovat tak, aby odpovídal nejen tvar, ale i barva a velikost :-)

O maličko složitější varianta s autíčky. Tentkrát jsem si nakreslila jednu sadu aut a pak položila navrch čistý papír a obkreslila obrysy, abych trefila stejnou velikost. Auta nevypadají úplně nejlépe, ale synek je na ně zvyklý ,-) Takhle mě je kdysi naučil kreslit můj tatínek a já to jinak neumím. :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

sanee 17. 11. 2012, 10:08
(Y) (F)
sanee 17. 11. 2012, 10:04
(Y) (F)
nikibureska 15. 11. 2012, 21:00
Marti, děkuji, to by mě asi nenapadlo.. Zítra vyzkoušíme.. Syn 2,5 roku miluje jen auta, na stavebnice, kreslení atd.. moc není, tak snad se tímto zabaví a půjde mu to ,-) (Y)
Mawac 15. 11. 2012, 21:10
@nikibureska Děkuju :-) No, kdybyste u synka neuspěla s geometrickými tvary, co takhle zkusit namalovat na přiřazování nějaká úplně jednoduchá auta rozdílných velikostí a barev? Schválně to zkusím taky vyrobit, protože u nás jsou auta taky stále v kurzu ,-)
zisava 15. 11. 2012, 13:13
jeste leze to do penez,ale me i deti to bavi, casem jsem si poridila i akvarelove pastelky a detem tisknu vlastni knihy a protoze nemam barevnou tiskarnu,tak jednotlive obrazky vybarvuju pastelkama a nasledne i vodou a vypadaji moc hezky, tedka naposledy mam stahnute nejake knizky v anglictine s jednoduchyma vetama a obrazkama..... http://ebookbrowse.com/what-lives-in-the-ocean-emergent-reader-book-pdf-d307418951
zisava 15. 11. 2012, 12:36
paradni napad, jenom male varovani, jestli v tomto duchu chcete ve vychove pokracovat, tak doporucuju nejdrive tisknout na tvrdy papir, pak poridit laminovacku a uz se povezete stejne jako ja :-D mali tip na stranky...tady jsou barvy a tvary, pak tam jsou ke stahnuti i nejake dalsi hry :-) http://zisava.webnode.cz/predskolaci/barvy-a-tvary/
Mawac 15. 11. 2012, 12:40
@zisava Děkuju moc za tipy, ta laminovačka je skvělý nápad, myslím, že ji asi budeme potřebovat (Y) Přeci jenom se u nás hry z běžného papíru likvidují až dost rychle :-D
zisava 15. 11. 2012, 12:44
@Mawac vcera jsem akorat laminovala a nasledne folii podlepila penovou gumou (da se poridit bezne v papirnictvich) lepim to k sobe oboustrannou lepici paskou ...
zisava 15. 11. 2012, 12:42
@Mawac ja mam laminovacku z lidlu, pracuje paradne a kdyz je v akci tak k ni kupuju i folie, vyjde to o dost levneji nez v normalni obchode, co si vybavuju tak je v akci tak 2x az 3x do roka, vyplati se pockat :-)
Mawac 15. 11. 2012, 12:55
@zisava Výborně, děkuju moc! (Y) Právě jsem se koukala po laminovačkách a není to zrovna levná záležitost. To si počkáme na tu lidlovou :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie