Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 5 návštěvníků)

indiánská maska

0.0
indiánská maska

Postup

od ledna budu s dětmi vyrábět vše možné s tematikou indiánů, takže se už pomalu doma připravuji. Potřebujete silikonovou formu na odlévání sádry, vydrží velmi mnoho použití a nejen na sádru - můžete odlévat vosk, mýdlovou hmotu apod. dále pak temperové barvy, černý chemlon, korálky, peříčka, kůžičky, kožešiny apod. Také tavnou pistoli. Do formy odleju sádru, nechám do druhého dne pořádně zaschnout. Dle vlastní fantazie maluji temperami na sádru, neřeďte vodou, sádra hodně pije, ať máte barvy syté. Opět necháme dostatečně zaschnout, z chemlonu si uděláte vlasy, vpletla jsem modré korálky a modré nitky, ale můžete přidat kožešinu, třeba ze starého límce z kabátu, péra, šelenky apod. Fantazii se meze nekladou.

tuhle barvila starší Kačenka

Lucinky práce :-)

moje ještě bez vlasů

a tady již s vlasy a vpletenými copánky

inspirace

inspirace

inspirace

takhle vypadá silikonová forma, jsou to dvě masky na sobě, výsledná je pak jakoby dutá, pokud nedá vrchní část a uděláte plnou masku, tak půjde lépe vyklopit, ale budete mít podstatně vyšší spotřebu sádry a bude těžká k zavěšení. Když budete mít dutou, nebudete potřebovat tolik sádry a lze pak zavěsit, ale pozor jde velmi špatně vyklápět. Pro domácí využití tedy doporučuji raději odlévat plnou.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Rybalenka 20. 5. 2011, 20:32
(Y) tak přesně tuhle tématiku marně hledám :-) |:o) díky
scoobi 1. 1. 2010, 22:32
Krásný návod. (Y)Jenom bych se chtěla zeptat,kde se dá koupit ta silikonová forma? *-)
přeslice 2. 1. 2010, 9:50
@scoobi už ji mám dlouho, ale běžně ji seženete na netu, silikonová je maličko dražší cca 300 kč, ale zase vydrží, na sádru hodně používám i ty plastové, ale ty cca po 30 použitích popraskají, takže záleží na tom, jestli je máte pro sebe, tedy budete odlévat občas jednu dvě, pak určitě plastovou, nebo jestli to máte do školky, školy, družiny atd., to pak stopro silikonovou, tak je prakticky nezničitelná
scoobi 2. 1. 2010, 10:42
@přeslice Moc děkuji za radu :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie