Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 131 návštěvníků)

Průjezd Slovinskem do Chorvatska bez nutnosti dálniční známky - od domorodce :-)

0.0
Průjezd Slovinskem do Chorvatska bez nutnosti dálniční známky - od domorodce :-)

Postup

Momentálně žijeme v Rakousku (Graz) a je zde mnoho Chorvatů, kteří samozřejmě také hudrají nad nesmyslným zpoplatněním průjezdu Mariborem a na neustálé kolony aut. Kamarádka Chorvatka mi detailně popsala průjezd Slovinskem bez zpoplatnění, časová ztráta má být zhruba 30minut, ovšem díky zácpám na dálnici si můžete vlastně ještě polepšit.
Takže tady je:
Základem je přejet na území Slovinska po STARÉM přechodu přes hranice
dále dle navigace:
1,5km Maribor rovně
1,7km pokračujeme rovně
11,6km SPODHJA-DOBRENTA vpravo, kruhák výjezd PESNICE
pokračujeme do SPODHJA-KUNGOTA
13,7km na stopce vlevo na most
15,7 km odbočit vpravo na Maribor
po 260m tedy na 15,9 km odbočíme vpravo
16,1km vjezd do Mariboru
19,1 km 1. světla
20,1km 3. světla tady směr DRAVOGRAD (center)
20,5km u tabule ZG-LUBLJANA- (Prellaz) vlevo, přes most . Odbočení je ještě před kostelem, pokud minete kostel, už jste špatně
na kruháku dále rovně
22,7km za Baumaxem doleva přes PTUJ, ZG
dále podjet koleje, a dále po cedulích na ZAGREB


Touto cestou jezdí ostřílení domorodci, protože pro běžného návštěvníka cizince je orientace nemožná. Sama cestu projetou nemám, popis jsem dostala čerstvě včera, ale hned jak ji vyzkouším doplním sem osobní "zážitky".
Čísla v mém popisu jsou kilometry počítané od starého hraničního přechodu.
Obrázek - schéma průjezdu Mariborem ještě doplním, musím ho naskenovat.

Přeji hladký průjezd a šťastné kilometry.

Kdyby bylo nejhůře, v Grazu najdete podporu od krajanů :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

bebuska 18. 8. 2009, 15:29
vikina75 6. 7. 2009, 18:58
No to jsou teda h.... (6), my jezdíme přes Mureck, Lenart a Ptuj a nějaká dálnice nám může být absolutně ukradená. A poslední dobou i celý vyčůraní Chorvati i Slovinci, objevili jsme kouzlo jižní Itálie, moře krásnější, ubytko kvalitnější a ceny za ubytko a jídlo maličko dražší než u nás a hlavně jsou to příjemní a pohodoví lidé a nevidí v turistech jen Euráče jako Chorvati (alespoň dle našich zkušeností). Ale každý ať si jezdí kam chce - to je poznámka pro rejpaly ! :-)
marfanov 6. 7. 2009, 14:48
Jen čerstvá zkušenost kamarádky - min. týden v úterý - přímo na kruháku výjezd Pesnice jsou betonové zátarasy, které vás navedou jen a pouze na dálnici - slovinci už na ten trik přišli :-))) pokuta je 185 EUR + 35 EUR za známku, která se ovšem po cestě nedá nikde ve slovinsku koupit. Pokud budete mít peněz méně, vezmou vám doklady a řidiče si vezmou na stanici, dokud někdo nezaplatí. Naštěstí peníze měli, ale pak si na dovči moc neužívali :-((((((( (6)
Kvetulina 7. 8. 2009, 8:26
@marfanov Ale teď to nějak nechápu. Přece si každý člověk může vybrat, zda pojede jako vítr po dálnici nebo šnečím tempem se bude "kochat krásou krajiny na okrskách".. Jak to můžou zatarasit, když je to běžně užívaná cesta? To je jako kdyby uzavřeli u nás všechny sjezdy z dálnic, aby po nich ty kamiony musely jezdit... *-)
marfanov 18. 8. 2009, 19:49
@Kvetulina jak jsem "nakoupila", tak posílám dál... třeba měli jen smůlu, ale ty zátarasy tam jaksi prostě byly... objeli ten kruháč pětkrát a nebylo kam sjet, jen na tu dálnici. proč by teda slovinci nevydělali na vyčuraných češích?
Nikis. 12. 6. 2009, 17:11
Doporučuji, protože ten pidi kousek dálnice je fakt směšnej 8-|
zuja 12. 6. 2009, 17:06
My jsme asi touto cestou jeli loni (Y) (Y) (Y), jeli jsme s navigačkou a ta nás krásně navedla mimo dálnici, jeli jsme v noci a silnice byly úplně prázdné (Y) (Y) (Y) (Y), letos nás to čeká (už ve čtvrtek příští týden) a pak (plavec) (plavec) (plavec) (plavec) (plavec)
Holisova 11. 6. 2009, 20:42
Taky tuto cestu využívame už roky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Notime 11. 6. 2009, 19:39
My jsme tak jeli i s malými dětmi loni v červnu přes noc a bylo to v pohodě, našli jsme to a zdržení opravdu je jen minimální vzhledem k celé cestě. Sima (Y)
pinquin 11. 6. 2009, 19:54
@Notime Simono díky za podělení se o osobní zkušenost, jsem ráda, že to bude fungovat... (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie