Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 64 návštěvníků)

trávník

0.0
trávník

Postup

pro velký zájem - návod na trávník :-)
použili jsme hřištní travní směs Aros. Koupili jsme ji v Bauhausu 5kg za 710,-
Trávník je zatím asi 120m2 a spotřebovali jsme asi 7,5kg semene.
Zaseli jsme začátkem května do čerstvě rozvezené, výživné půdy, kterou jsme udusali dusadlem. Seli jsme ručně a pak zlehka zahrábli hraběma. Denně jsme pouštěli na hodinu závlahu a nesmělo se tam šlapat. Sekali jsme poprvé asi po 2 – 3 týdnech, to už přesně nevím. A dál už sečeme zhruba každé 4 dny. Pokud neprší, tak zaléváme tak po třech dnech.
A taky jsme celou plochu postříkali Bofixem – proti plevelu.
To je asi tak vše.
Vypadá tak krásně, protože je to mladý, jemný trávníček.
Uvidíme co s ním bude dál :-))
Děkuji všem za pochvalné komentáře a přeji hodně úspěchů s Vaším koberečkem :-)

Travní osivo

narozeninový sestřih :-)))))

:-)))

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

jarka1477 24. 1. 2010, 18:14
(Y)NO KOBEREC NÁDHERA A JAK ČASTO SEKÁTE? HNOJÍZE A ČÍM, (clamp) (jablka) nám na zahrádce řádítaké krtrk. na jaře to je hruza v létě (plaz)pěkný, na podzim (podzim) ho vápníme. ;-) ;-) ;-)
Vikiki 31. 3. 2010, 21:21
@jarka1477 To bylo loni .... nádhera. Teď po té zimě, kdo ví jak to dopadne. Je to ošklivá, hnědá, zeschlá tráva .... takže jsme to trochu "načechrali" pohnojili a uvidíme co z toho bude :-( Myslím, že tím, jak na tom ležel sníh a vždy to roztálo, zmrzlo, roztálo, zmrzlo .... tak dostal hodně zabrat.
Bromovka 6. 1. 2010, 15:31
No, hlavně, jestli máte kam trávu dávat. My jsme první rok po založení (v dubnu) zaplnili celý plastový komposter. Na jaře to manžel celé zlikvidoval a za 1. a 2. sekání další jaro jsme zaplnili vyčištěný komposter až nahoru, ušlapali a tím jsme skončili. Takže rok jsme bojovali, sekali každé 4 dny tu horu vozili do sb. dvora a zalévali a hnojili na jaře a na podzim a vertikutovali. Teď zaléváme o polovinu méně, nehnojili jsme vůbec (ale to hlavně kvůli naší malé, která všechno stále strká do pusy, bojíme se, aby nerozpuštěnou kuličku hnojiva nesnědla) a taky to míň roste, i když je pravda, že to není až taková nádhera, jako dříve, ale s našimi asi 600 m2 trávníku to není sranda. Tak práci zdar a těm, kteří mají plochu podobně velkou jako my, radím, opatrně s vodou i s hnojivem, jinak se udřete.
marfanov 17. 6. 2009, 8:16
oni jsou administrátoři aktivní, kde nemají., a když po nich člověk něco chce, má smůlu... když tu fotku vložíte sem do tohoto návodu (přidat obrázkový postup), myslím, že vám ji nikdo nesmaže :-) trávník máte krásný, škoda že v paneláku není kam dát :-)))
Vikiki 19. 6. 2009, 21:39
@marfanov díky za radu, ještě se tu nějak nevyznám :-)
Marmul 14. 6. 2009, 19:51
(child9) (child8) (X) (child3)
KAJKA-PAJKO 13. 6. 2009, 19:59
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)ďakujem pekne! (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie