Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 28 návštěvníků)

Přírodní prostředky

0.0
Přírodní prostředky

Postup

VODA Z BRAMBOR JE HERBICIDNÍ

nevylévejte vodu ve které jste vařili brambory,ale použijte ji na zahradě k hubení plevelu.Vývar z brambor je bohatý na herbicidní toxiny,takže vás zanedlouho zbaví nežádoucích výhonů.



POPEL JE FUNGICIDNÍ

Je obecně známo,že popel je kvalitní hnojivo.Je však velmi účinný v boji proti červům a slimákům.Až budete půdu před setím rýt,tak přidejte do ní na každý metr2 dvě lopaty popela.


NIKOTIN JE TAKÉ PROSPĚŠNÝ

Přestože nikotin člověku škodí,tak pro rostliny je užitečný.Přimíchejte popel z cigaret do zeminy kterou plníte do květináče.Voda při zalévání vyplaví nikotin obsažený v popelu,ten pronikne k rostlinám a otráví veškerý hmyz,který na nich parazituje.




Opět opsáno z knížky a a snad někomu přijde vhod.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

taba 16. 6. 2009, 7:17
*-) *-) *-) *-) pokud je popel fungicidní, znamená to, že likviduje plísně, ne slimáky a červy...... ;-) ;-) ;-) ;-)
kopretinka95 16. 6. 2009, 11:49
@taba říkám,že je to z knihy a zaujalo mě to.Když se zamyslím,tak popel obsahuje sůl,ale nestudovala jsem chemické složení.Slimáci nesnáší sůl a proto asi ten popel,protože posypat zahradu kuch.solí je nesmysl.Ale i na Dáma.cz v diskuzi některé ženský psaly.že kuch.sůl nezabírá.Tak asi jak kdy a jak kde. (hello) (hello).Tady na mmb se paní nemohla zbavit krtka,že na něho nezabírají větrníky z pet.láhví a na naše to funguje,takže nejde jednoznačně říct,že popel je NESMYSL!!!!.
SilvieK 15. 6. 2009, 22:08
Popel proti slimákům :-D :-D :-D Mám zaryt popel z biopaliv a slimácí stejně žerou na co příjdou (6) (6) (6)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie