Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 25 návštěvníků)

jednoduchý vánoční stromeček z větviček

0.0
jednoduchý vánoční stromeček z větviček

Postup

Před vánocemi jsem stihla jen vyrobit, už ne nafotit a vložit návod :-)
1) potřebujeme: větvičky (nejlépe prohnuté), jednu silnější a delší větev rovnou, drátek, tavnou pistoli, ozdobné polystyrenové kuličky, květináček, písek, kamínky, dvě břízové hvězdičky, kousek tylové mašle nebo šifonu, nůžky na větvičky, bílou barvu ve spreji.
2) středovou tyč držíme nahoře a postupně kolem vršku přikládáme prohnuté větvičky, když je stromeček dle představy, obmotáme několikrát a svážeme pevně vršek drátek k sobě. Středová větev musí být delší na zabudování do květináčku.
3) svázaný "stromek" upravíme nůžkami do potřebného tvaru a nastříkáme ho bílou barvou ve spreji
4) do květináčku si zatím dáme písek a kameny na zatížení (můžeme použít i květinářskou houbu na dekorace místo písku).
5) nastříkaný a uschlý stromek zasadíme do květináčku a zasypeme zbytkem písku, aby utěsnil každou skulinku, pokud mrzne, je dobré zalít vodou, venku nám to zamrzne a lépe stromek drží ... podstavec se dá udělat i z březového kulatého polínka, ze kterého uřežeme cca 2cm silné kole a uprostřed vyvrtáme díru na středový kmen stromku...
6) dozdobíme - špici schováme z obou stran mašlí z organzy nebo obyčejnou mašlí, aby nebyl vidět drátek, já jsem ještě nalepila z obou pohledových stran dvě březové hvězdičky, na větvičky nalepíme tavkou "baňky" - polystyrenové a je hotovo :-) ... tak třeba se bude na příští rok jako inspirace hodit :-)

detail

detail

hotovo :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

stanka6 4. 1. 2013, 8:52
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Jsem taky pro připomenutí tyto další vánoce 2013 :-) :-) :-) :-) :-) |:o) |:o)
Makafa 3. 1. 2013, 20:56
Tak to nezapomeňte připomenout - až na vánoce 2013! Mám ráda jednoduché, milé a hezké věcičky. krásná inspirace. (kocka) (kocka) (kocka) (Y) (Y) (clamp) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie