Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 12 návštěvníků)

Myška z polystyrénového vajíčka

0.0
Myška z polystyrénového vajíčka

Postup

Materiál a pomůcky: 1/2 polystyrénového vajíčka, zbytky látek (růžová, šedivá), zbytky vlny a tvrdého kartónu, 2 korálky na oči, aranžerské špendlíky, špendlíky s hlavičkou, nůžky, obyčejná tužka, zalamovací nůž, příborový nůž, háček.
Postup:
1. Hlavička - tužkou naznačíme obrys hlavičky a zalamovacím nožem udělám do polystyrénu zářez. Z růžové látky nastřihneme čtverec, který musí být o 2 - 3 cm větší než velikost hlavičky. Látku položíme na polystyrén a příborovým nožem vtlačíme do zářezu. Přebytečnou látku zastřihneme a opět vtlačíme do zářezu, přesahující látky přišpendlíme aranžerskými špendlíky zespoda vajíčka.
2. Tělíčko - ze šedivé látky nastříháme malé čtverečky 2,5 x 2,5 cm a pomocí obyčejné tužky je vtlačíme do polystyrénu.
3. Dokončení - ze šedivé vlny uháčkujeme řetízek (nebo můžeme vlnu zakroutit), který pomocí aranžerského špendlíku připevníme k tělíčku. Na tvrdý kartón si nakreslíme a vystřihneme tvar uší. Zalamovacím nožem uděláme 2 zářezy pro uši a kartón zasuneme do zářezů. Oči tvoří 2 korálky přichycené pomocí špendlíků s hlavičkou. Čumáček je z vlny.
Myšku zvládnou i šikovné děti!
Všem přeji příjemné tvoření!!!

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

usmev 9. 3. 2013, 18:07
(Y)výborná zábava, myšky dopadly dobře ,a toto vyrábění jsme zařadili do programu na (X) narozeniny až si pozve kamarádky (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie