Zobrazit přihlášovací formulář

Fotografie

Přidat návod
(návod si oblíbilo 33 návštěvníků)

Photoshop - použití štětce BRUSCHE

0.0
Photoshop - použití štětce BRUSCHE

Postup

Vyrobte si svůj vlastní fantazy obrázek pomocí štětce ve photoshopu. Pozn. - takto upravená fotka NENÍ SCRAP.

potřebujeme k tomu fotku, třeba koně. nebo svoji.....:-)

nebo takovou

a nějaké brushe. ty stáhneme do svého PS . zrovna k této fotce potřebuju planetky

Stáhnu zde :na adrese Koroleva - stahuj ( Skačať - Скачать) http://korolev.moskva.com/files/grafika/12462295.html

Jak uložit a kam ?
1. Uložíte to tam, kde máte photoshop a to přímo do štětců - brusche , takže najedete na photoshop a tam v presents uložíte do brushes (příklad :klikni na ploše na tento počítač/program files/ adobe photoshop/presets /brushes).A uložit. Takto jste dostali štětce do photoshopu. Ale to není všechno.
2. Sice máte štětce v photoshopu, ale ještě jimi nemůžete kreslit. Takže přímo v programu PS si otevřete nový dokument (soubor/nový) nebo přímo fotku.
3. Ťukněte v menu - v nástrojové liště (toolboxu) na štětec . Objeví se vám okénko, ve kterém už jsou nainstalované základní štětce.Úplně nahoře vpravo toho okénka je šipka. Na tu ťukněte. Objeví se vám další možnosti. Vy si vyberete "load brushes"(načíst štětce), nebo jen kliknete na druh štětců ( v tomto případě LadyViktoriePlanets)
4. Do tabulky se štětce načtou - vyberete, jestli nahradit, nebo přidat. To je celkem jedno, protože přepsané stopy si můžete později vrátit zpět načtením základních (basic) štětců, nebo si tam přidáte další a další.
5. Teď už je to jednoduché. Akorát klikněte na štětec, který chcete použít ( v nabídce ,,stopy,,) a na fotce nebo na papíru kliknete.

UPOZORNĚNÍ: Většinou se ty štětce stáhnou ve formátu .abr, ale některé můžou být v .rar nebo zip. Tak je musíte nejdříve rozbalit ( = extrahovat). A to tak, že na ně (v PS/presents/brushes ) kliknete pravou myší a dáte extrahovat here. Rozbalí se to přínmo tam.Zip můžete hodit do koše. Pokud je to v .rar - tak to rozbalíte WinZipem, nebo WinRarem - verze jdou lehce stáhnout z internetu.

Jak dostat brushe na fotku? Takže si otevřete fotku v PS soubor/otevřít a hned si ji zduplikujte obraz/duplikovat (pro pozdější překrytí přetáhnutých brusche)

Klikněte na štětec v panelu nástrojů a přidejte stáhnuté planety

Vyberte vždy nějakou stopu a klikněte na fotku. Stopa planety se natiskne (pokud se ti to nelíbí, tak v historii se vrať o bod výše a zkus jinou, pokud je moc velká, tak při výběru stopy zmenši velikost - hlavní průměr- podle potřeby)

Když máš hotovo, upravovanou fotku myší přetáhni na kopii (musíš mít v panelu nástrojů vykliknutou šipku - jakože ať nejsi pořád na nástroji štětec)a gumou projeď místa, které chceš vyčistit. (příklad - u mne planeta je před vrcholem kopce a ogumováním ji dostanu ajkoby za kopec)

A hotovo : toto je vytvořené dílo. Druhá fotka s koněm je stejná - jen upravený jas (obraz/přizpůsobení/jas a kontrast) a světelný efekt (Filtry/vykreslení/světelné efekty(bodový), nebo odlesk objetivu)

další štětce stáhnete tady http://www.deviantart.com/# do ,,search,, napište ,,adobe photoshop brushes,,

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

barvice 18. 6. 2009, 17:22
(Y) (Y) Sabi mooooc děkuji, Photoshop je super program, ale musíte ho umnět používat ;-) což neumím. Ale díky návodům na MMB se začínám učit (L) Ještě kdyby jste náhodou věděla jak se zbavit stínu bylo by to super (clamp) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie