Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 147 návštěvníků)

Jak zabavit dítě doma

0.0
Jak zabavit dítě doma

Postup

Máte doma nemocné dítko a nebo je venku zrovna škaredě a nedá se jít ven? V takových případech jsem vždycky přemýšlela jak ty naše dva rarachy zabavit aby mě nezbořili domácnost. Snad se Vám něco z toho bude hodit. :) :
HRA "NA ČUCHANOU" - stačí k tomu pár věcí co máte doma (rozkrojené ovoce, koření jako třeba skořice, mýdlo ....) - dítěti zavážete oči šátkem (nebo je jen zavře) a zkouší podle vůně poznat co je to za věc
HRA CO JE TO ? - do plátěné tašky vezmete několik věcí co běžně doma používáte (věci z kuchyně, hračky a podobně) - dítě má po hmatu poznat o co se jedná. Starší můžou říct i na co se věc používá a podobně.
HRA CO CHYBÍ? - na zem položíte několik hraček - ukážete dítěti - poté zakryjete šátkem a jednu věc odstraníte (dítě se přitom otočí aby to nevidělo). Poté odkryjete šátek a má poznat co tam chybí.
TRHACÍ OBRÁZKY - vystřihnete z papíru třeba ovoce - hrušku a dáte dítěti barevný papír - třeba žlutý - který má natrhat na malé kousky a poté potřete hrušku lepidlem a ty malé kousky tam dítě lepí. Stejně tak lze na obrázek použít koření, sůl, čočka a podobně. Uzpůsobíme věku dítěte. U nás vždy zvítězilo trhání papíru - neptejte se,ale kde všude jsem kousky papíru pak nacházela. :)
STŘÍLENÍ KOULÍ - staré noviny natrháme a uděláme z nich koule s kterými se děti snaží "střílet" do krabice nebo třeba košíku. Posledně jsem do krabice dala nafouknutý balón (tak aby trčel), na něj namalovala obličej a kluci se snažili porazit "šaška". Obdobně se dají použít obaly od Kinder vajec a strefovat se můžou do velkého plata od vajec. Větší děti si plato můžou barevně odlišit a počítat si tak body za střelbu.
PONOŽKOVÉ DIVADLO - stačí staré ponožky na které přiděláte oči (knoflíky), nos, (pusa vznikne při navlečení na ruku - pata a špička), dozdobíte "vlasy" a může se začít hrát. Kluci si vždycky navléknou na každou ruku jednu "postavičku" a potom spolu vykládají.
DOMÁCÍ FOFR PUCLE - bylo mě líto vyhazovat pohledy co nám přišly na Vánoce,Velikonoce... Roztříhala jsem je na čtverečky (pro mladšího syna) a pro většího kluka na různé "patvary" a každé dala zvlášť do obálky. Jsou vždy při ruce a kluci se aspoň na chvilku zabaví.
STROUHANKOVÝ SNĚHULÁK - tak tahle hra u nás vznikla když jsem se snažila smažit řízky a kluci vymýšleli a nudili se. Našla jsem doma barevný papír, Kores lepidlem namalovala sněhuláka a každému strčila do ruky malé sítko na čaj a zbylou strouhanku. Přesívali strouhanku na papír a ukázal se jim sněhulák. Oči,knoflíky stačilo špejlí "namalovat" - tím vlastně tu strouhanku seškrábli.
ŽELVÍ ZÁVOD - potřebujete krabičky od sirek, barevný papír, klacík (nebo propisku), provázek. Na barevný papír namalujete želvu, vystihnete a nalepíte na krabičku od sirek. Z boční strrany do krabičky uděláte dírku a provlečete provázek a ukončíte uzlíkem. Na druhý konec provázku přivážete klacík popř. propisku. A už můžou začít želví závody. Postavíme želvy na start a kdo dřív namotá provázek k sobě a želva k němu přiběhne tak vyhrává.
Tohle je jen taková ukázka toho jak doma blbneme a je k tomu potřeba jen pár věcí co má každý doma. Snad to pomůže některé mamince k zabavení dětí. Sama jsem byla překvapená jak se do hry zapojil i náš malý prcek a jak se u toho všichni vyřádili. :)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

NGS 3. 10. 2014, 16:21
(child2) (destnik) (lyzar) (flower) (K) (L) *-) (clamp) (N)
NGS 3. 10. 2014, 16:14
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D (H) ,-) :-$ [A] |:o) (^) (zurim)sice hesky ale ZURIM
tomik08 11. 5. 2013, 10:15
Tak to je teda moc super...rady k nezaplacení... (Y) . Už se těším až vše s dětima vyzkouším...moc děkuji... :-)
Misacek Vel 11. 3. 2013, 18:44
(Y) bezvadné rady. Děkuji za inspiraci. Občas nevím a nemám náladu 8o cokoliv vymýšlet. Proto díky ,-)
Pet111 27. 10. 2012, 15:01
Díky za tip, zkusím to.
Camilla 19. 10. 2010, 12:13
(Y) (Y) Bezva hry, díky za ně (L) (L)
kysi 76 23. 6. 2009, 22:02
(Y) vyzkoušíme (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie