Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 27 návštěvníků)

RYCHLÁ A JEDNODUCHÁ JARNÍ (VELIKONOČNÍ) DEKORACE

0.0
RYCHLÁ A JEDNODUCHÁ JARNÍ (VELIKONOČNÍ) DEKORACE

Postup

Do návodu dám podrobný popis jen na obrázek, ten byl "nejsložitější", přesto strašně jednoduchý a za 15 min. hotový. Dekorovat vázičku a svíčky můžete během deseti minut! A truhlíček z klacíků už v návodech je. K vajíčkům něco málo písnu. Na obrázek je potřeba: rámeček, papírový ubrousek, lepidlo v tyčce, papírovou čtvrtku-nemusí být tvrdá, nůžky, vrbové proutky, nějaký provázek a tavnou pistoli, a dozdobíte dle vkusu :-)

Potřebné věci + tavná pistole,

Nestačila jsem vyfotit průběh...Ale podklad pro srdíčko jsou tři vrstvy pomačkaného ubrousku nalepené postupně na papír. Lepidlem jsem natřela papír a nalepila jednu vrstvu pomačkaného ubrousku. Ten jsem potřela znovu lepidlem a znovu nalepila další kus ubrousku a pak dotřetice. Myslím, že stačí i jen dvě vrstvy.

Jdeme na srdíčko. Proutky si zastřihneme na délku jaká se nám hodí do rámečku. Z několika (já mám 3) proutků si vytvarujeme jakoby baculatou slzičku a prostě jednoduše konce proutků ovážeme provázkem k sobě.

Tím , že svázanou část otočíme dovnitř slzičky vzniká skoro srdíčko. Potom musíme ještě dole uprostřed proutky pořádně zmáčknout, aby vznikla špička a srdíčko bylo celé. Nebojte se..., vůbec to nechce držet tvar, ale ten zafixujeme tavnou pistolí.

Tam, kde mám prsty, příjde nalepit srdíčko tavnou pistolí a tím se zafixuje a držíííí!

A je to!

Svíčky jsou prostě jen obmotané vrbovým proutím, nijak jsem nelepila ani nevázala, prostě zašmodrchala!

A tady jsem dala proutí do vázy a delší kousky natvarovala pomocí vazacího drátu do koleček...

Truhlíček už v návodech mám. Jen jsem ho vycpala papírovými ubrousky a na ně položila skořápky. Ty modré jsou malované jen vodovkama a barva trochu zafixovaná lakem na vlasy.

A tady jsou vajíčka malovaná uvnitř. Já tedy konkrétně tyto nemalovala, ale polepila zase jen papírovými ubrousky, aby mi to ladilo. Skořápky jsem uvnitř potřela napůl ředěným herkulesem s vodou a nalepila kusy třívrstvého ubrousku a ten jsem zase potřela štětcem s ředěným herkulesem. To, co přesahovalo jsem odtrhla rukou, jde to samo, jak je to vlhké.

A změna do jarního pomocí šitých ptáčků a kytiček...

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

MMONIKAA 26. 3. 2015, 12:35
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) no to je nadherne jednoduché a kráááásnééé.Díky (L) (L) (L) (L) (L)
eneaa 23. 3. 2015, 8:43
úžasná inspirace a děkuji na návod (L) (Y)
jablcko111 17. 1. 2014, 20:11
Veľmi peknéééé a vkusné. Do rámčeka urobín z ostnatej vetvičky Kristovu korunu a bude to ešte viac veľkonočné :-). Vďaka za inšpiráciu (Y)
Crazylee 31. 3. 2013, 11:02
(velikonoce16)
Iv76 20. 3. 2013, 20:30
Nádherně jednoduché a krásné (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
tetkajitka 20. 3. 2013, 17:30
Jednoduché a krásné (clamp)
lidmik 20. 3. 2013, 17:28
(Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie