Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 60 návštěvníků)

Malí motýlci, motýlek

0.0
Malí motýlci, motýlek

Postup

Potřebovala jsem malé motýlky, ale podle návodů zde se mi žádný nedařil, tak jsem nakonec musela vyplodit něco sama. Motýlek je jednoduchý a je razdva hotový :-)

Velikost: 3 x 3,5 cm (Camilla, háček č. 2,5)

Začneme na 4 ŘO necháme si trochu delší cancourek, budeme z něj na konci dělat tykadlo.

PRAVÉ SPODNÍ KŘÍDLO
Do druhého ŘO uděláme 5 DS (to znamená, že ta dvě ŘO byla jako náhrada za DS), 2 ŘO a pevným okem spojíme stále do toho samého oka.

PRAVÉ HORNÍ KŘÍDLO
Dalším pevným okem se přesuneme do prvního ŘO z úvodního mini řetízku. Uděláme 3 ŘO, 3 dvakrát nahozené DS, nyní vytvoříme pikotku - tzn. 3 ŘO a pevné oko do třetího z nich, 1 dvakrát nahozený DS, 3 ŘO a pevné oko do prvního ŘO z úvodního řetízku

LEVÉ HORNÍ KŘÍDLO
Stejně jako pravé, jen je postup pozpátku. Stále pícháme do prvního oka úvodního řetízku, jen si práci trochu natočíme. Cancourek nám visí dolů jakoby mezi těmi horními křídélky!
Takže 3 ŘO, 1 dvakrát nahozený DS, pikotka ze 3 ŘO, 3 dvakrát nahozené DS, 3 ŘO, pevné oko

LEVÉ SPODNÍ KŘÍDLO
Opět se přesuneme dalším pevným okem do spodního druhého očka z úvodního řetízku, ve kterém je už háčkované spodní křídlo, ale zkusíme se trefit za jinou nitku, aby to oko nebylo tak strašně veliké.
2 ŘO, 5 DS, 2 ŘO, pevné oko.

Nyní se pevnými oky vyháčkujeme nahoru, abychom mohli udělat tykadlo. Vznikne nám tak tělíčko. 1-2 pevná očka pod vznklý otvor uprostřed, nit protahujeme právě tou dírkou a další 2-3 pevná očka nad tento otvor, nit už nabíráme jakoby nad hlavičkou motýlka. Pak uháčkujeme 4ŘO jako tykadlo a ukončíme. Z cancourku uháčkujeme taky 4 ŘO jako druhé tykadlo a ukončíme. Konce tykadel jsem zakápla bezbarvým lakem na nehty, aby se to nerozmotalo :-)

Plánuji přidat fotopostup, aby byl návod pochopitelnější, mějte strpení :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

SonikB 21. 6. 2013, 18:18
(X) (dance) (leto)
LenkaKl. 21. 6. 2013, 14:40
Lucko, uháčkovala jsem tři a napotřetí se konečně vydařil. (Y) Nejvíc mi dává zabrat to tělíčko, jinak je jednoduchý. Děkuji za návod. (L) Lenka
Luxcka 17. 10. 2013, 19:32
@LenkaKl. (Y) (Y) (Y)
Luciankka 17. 6. 2013, 13:27
Luci strasne moc dekuju vyzkousela jsem moc motylu a zadny nebyl dobry nebo pochopytelny navod a tento je uzasny super . posilam vysledek http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4405031 (clamp) (Y)
Luxcka 17. 6. 2013, 16:26
@Luciankka Jéé, to je fofr :-) Děkuji, jsem ráda, že jsem to napsala srozumitelně, nebyla jsem si jistá :-D Líp se orientuje ve psaném, když se to dá ještě hlídat na fotkách, člověk se ujistí, že je to tak jak si třeba myslí. Jsem fakt ráda, že se vám podařilo. Motýlci jsou krásní (Y)
Luciankka 19. 6. 2013, 19:02
@Luxcka delala jsem poprve na dvakrat nez jsem pochopila ale da se to pochopit sedela jsem si na vedeni :-D ja treba rada kreslene ale psanym se ujistuju kdyz uz je to u toho treba tak co to nevyuzit :-D

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie