Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 13 návštěvníků)

Fimo - naše korálkování

0.0
Fimo - naše korálkování

Postup

Trošku jsme si dnes s naším tříletým dítkem hráli. Posbírali jsme doma zbytky fima a dělali jsme korálky. Mrně se docela zabavilo, válelo plátky a motalo ,,žížalky,, na omotání korálku:).

Potřebujeme: zbytky fima, nožík, podložku, váleček

Postup: ze zbytků fima si uválíme kuličky (korálky) a různě zdobíme.

1) spirálky - vyválíme si pláty. V tomto případě mám oranžový a bílý. Pláty seřízneme na stejný rozměr a smotáme do ruličky, kterou následným válením zredukujeme na potřebnou tloušťku. Z válečku si nařežeme plátky a namáčkneme na korálek. Můžeme po celém obvodu nebo jen místy. Kuličku v ruce znovu vyválíme, čímž se nám plátky s obrazcem zatáhnou do korálku.

2) duhová – smícháme dvě barvy a vytvarujeme korálek

3) vroubkovaný – vytvoříme kuličku. Mezitím dítko uválí dlouhý tenký váleček , kterým korálek omotáme.

4) pruhovaný – z dvou barev jsme uváleli placky, ořízli na obdélník, poskládali na sebe. Vznikl nám hranolek s proužkovým vzorem. Z hranolku jsme nakrájeli plátky, namačkali je na obvod korálku a v ruce zaváleli. Druhá varianta byla, že nám zbyli kousky tenkých válečků, když jsme dělali omotávané korálky, tak jsme je namačkali na korálek a zaváleli. Vznikl zase trochu jiný korálek.

5) duhovky (fialový korálek)– smícháme dva odstíny, vyválíme placku, kterou smotáme do ruličky. Z ruličky uděláme nízký váleček, který rozkrojíme na půl. Vložíme černý plátek a obě poloviny zase přiložíme k sobě. Tento postup ještě několikrát zopakujeme. Celý váleček obalíme černým plátem a mačkáním nebo válením zredukujeme váleček na požadovanou tloušťku. Z válečku nakrájíme plátky, které poskládáme na korálek. Buď po celém obvodě nebo jen místy. Korálek poválíme, aby se plátky se vzorem zapracovaly.

6) s puntíky – vytvoříme si jednobarevný váleček, který obalíme plátem v jiné barvě. Opět nakrájíme plátky a dáme na korálek. V ruce zaválíme.

Dalo by se pokračovat dále. Vzorů, barevných variant a tvarů je spousta.

Dírky do korálků děláme špejlí. Špejli z jedné strany zapíchneme do korálku a pomalými otáčivými pohyby propichujeme. Až se nám na druhé straně objeví špička špejle, tak ji vyndáme a korálek propíchneme z druhé strany a to už skrz. Takto se korálek při propichování nezdeformuje.

Hotové korálky napíchneme zpátky na špejli. Necháme mezi nimi rozestupy. Špejli položíme přes misku a zapékáme v troubě 30 minut při 110 stupních. Po zapečení můžeme korálky přelakovat.

Moc krásný a detailní videonávod na duhovkový vzor č.5, který si můžete nechat zaslat zdarma na e-mail je zde http://www.fimoakademie.cz/?a_box=qh4aecf2 . Pokud by vám nepřišel nebo video nešlo pustit, tak mi napište a poradím, co dělat.
Moc hezké foto návody zdarma jsou i zde http://www.i-creative.cz/category/fimo-hmota/ .

Přeji krásné tvoření. Dítko teď korálky navléká, tak si jdu udělat kafe:).

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

SonikB 21. 6. 2013, 18:16
(plavec) (child1) ) (Y)
civava 17. 6. 2013, 20:19
(Y) (Y)
Mooona 17. 6. 2013, 19:44
Suprový (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie