Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbili 4 návštěvníci)

Clona pro soukromí

0.0
Clona pro soukromí

Postup

Ahojky bydlenky, stále jsem řešila soukromí jak na terase tak na celé zahradě. Na terase máme prkna, ale jsou víc od sebe a tak je soukromí ta tam. Loni jsem se na jaře rozhodla vyzkoušet ušít z netkané textílie (textilie do zahrad pod jahody, kurky ...) ušít clonu. Pouze jsem změřila vnitřní stranu, ustřihla, ušila okraje a sponkovačkou ( lze i kancelářskou, ale já použila tu kvalitnější pro řemeslníky) připevnila k prknům. Přežilo v pohodě zimu a další sezónu. Na fotce máte tedy dva roky připevněné na prknech. Ještě jsem pomocí zbytků z lina přisponkovala proužky, aby to vítr nemohl odtrhnout. Letos na jaře jsem se pustila i do plotu kolem zahrady. Zde jsem znovu obšila vždy pásy cca 4-5 m dlouhé a ve spodní, vrchní a středové dutince vedu tenký drátek, kterým pak je clona k plotu připevněna. Je to z důvodu pevnosti. Přežilo to i ty veliké bouřky a větry, které letos celé léto provázely. Doufám, že to pár let vydrží. Část plotu už zarůstá živým plotem tak bude po starostech. Jinak tkaninu lze koupit v metráži na netu v barvě hnědé a černé. Mě vyšla celá rula 100m x 160cm na 900,- Kč. Více fotek u mě.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

SonikB 2. 9. 2013, 18:41
:-) (child1) (clamp)
Evča S. 1. 9. 2013, 23:00
super,a za pár kaček (Y)
Mirka Endy 1. 9. 2013, 20:52
Myslíš,že to pomůže i proti slepicím.Sousedi je mají a já nemohu nasázet nic kolem plotu hned prostrčí hlavu a zničí mi všechno.Dokonce jsem kolem plotu nasázeli z venku stromečky a sousedka tam pase slepice a ty mrchy mi je vyhrabávají.Říci jí nic nemohu bereme si od nich eletriku samozřejmě né zadarmo,ale pokud by jsme se začali dohadovat prostě nám jí odpojí. (hadka)
baba74 6. 9. 2013, 12:16
@Mirka Endy Proti podhrabu to nepomůže..na to jsou podhrabové desky.V nouzi lze nahradit čímkoliv,třeba i starýma střešníma taškama
MartaHvezdon 2. 9. 2013, 10:45
@Mirka Endy Typla bych, že to pomůže textilie je dost pevná na proklovnutí, ale nevím, třeba jim bude chutnat.
zigi 1. 9. 2013, 13:50
Zajímavý nápad, něco takového by se mi hodilo. Neměla byste, prosím, fotku z druhé strany ? ...Pardon, už čtu, že foto je v albu..
MartaHvezdon 2. 9. 2013, 10:06
@zigi tak fotku z druhé strany terasy na zastínění z netkané textilie mi vyhodili z návodů. Pokud jste nestihla zhlédnout pošlete mi email a já vám ji ráda pošlu.
MartaHvezdon 1. 9. 2013, 20:13
@zigi Už jsem fotku clony na terase z druhé strany dodala. Je v návodech. Ten proužek z lina je pro pevnost, aby to vítr nenafukoval ))).
Pavopa 1. 9. 2013, 6:53
Ahoj Martičko dík za super nápad ,jen jestli bys upřesnila ,jak to je stím drátkem ,a jaký jsi koupila dík ,rozumím tomu dobře ,tam kde jsi textilijí zahnula vrchní a spodní okraj,tam si ten drátek navlékla a co uprostřed...
MartaHvezdon 1. 9. 2013, 20:16
@Pavopa Ahojky Pavli, na terase stačí jen ušít okraje a připevnit sponkama. Zde je to připevněno do prken a je to malá plocha tak není drátek třeba. Prostě ušít jen obdelníky a připevnit. Střed je pouze spevněn přisponkovaným proužkem z lina. Na terase to mám už dva roky a je to jak dnes ušité a mohu říci, že na tom v zimě leží do výšky 30 cm sníh.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie