Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 70 návštěvníků)

Dámská bekovka :)

0.0
Dámská bekovka :)

Postup

Zde na MMB je vložen odkaz na cizí stránky a jako návod z nich uveden návod (pouze nákres) na "takovouto" bekovku. Strašně moc se mi líbila, tak jsem se o ni pokusila. Při háčkování jsem zjistila, že výsledné háčkování podle tohoto návodu vůbec neodpovídá tomu, jak bekovka na fotce vypadá, takže jsem se jím řídila pouze na základní placku a pak jsem se snažila návod vyluštit z obrázku. Nevypadá úplně stejně, protože já mám překřížené sloupky, proto vzor vypadá jinak, ale podstatu bekovky jsem se snažila zachovat, tak snad se mi to povedlo a najde se někdo, komu se bude líbit i moje verze a rád si ji uháčkuje! :)

odkaz na originál návod na bekovku: http://test.bazar-www1-backup.superhosting.cz/navod.php?id=12275

Háčkovala jsem dvojitou přízí Comfort (bekovka je teplejší), háčkem č. 5

Zkratky:

ŘO - řetízkové oko
PO - pevné oko
DS - dlouhý sloupek
KS - krátký sloupek
KZRS - krátky zadní reliéfní sloupek
V - rozháčkovat


Postup:

háčkujeme do stahovací očka

1. 4 ŘO (3 ŘO jako náhrada za 1. DS + 1 ŘO), DS, DS, ŘO, DS, DS, ŘO, .... , končí se: ŘO, DS a PO do počátečních 3 ŘO (celkem máme 16 DS a 8 ŘO)

2. 3 ŘO jako náhrada, jedno oko vynecháme, do dalšího oka DS, ŘO a DS překřížíme přes předchozí DS pod prvotní 3 ŘO ( vynechané oko zůstane vynechané!!!!!), DS, oko vynecháme, DS, ŘO a DS překřížíme přes předchozí DS k DS, ........ (= děláme tzv. X, který má mezi DS ŘO a vynechané jedno oko minulé řady + před každým tímto X děláme DS - tímto vlastně rozdvojujeme), končí se: X připojit PO do počátečních 3 ŘO

3. 3 ŘO jako náhrada, pod ŘO v X háčkujeme (DS, ŘO, DS, DS, ŘO, DS), na DS předchozí řady děláme opět DS, dále zase pod ŘO z X skupinku uvedenou v závorce a DS na DS, ......., končí se: skupinkou uvedenou v závorce a připojit PO do počátečních 3 ŘO

4. v této řadě opět budeme dělat X a DS na rozdvojení

3 ŘO, X (ve kterém je vynechané oko ŘO ve skupince předchozí řady a DS z X se dělají do sloupků z této
skupinky), do dalšího DS háčkujeme DS, který rozdvojuje další X, DS na DS předchozí řady, X + DS (opět
rozdvojujeme), X, DS na DS, X, DS, který rozdvojuje další X, DS na DS, ..... (střídá se: X, rozdojení před X,
DS, rozdvojení za X, X, DS, X, rozdvojení před X, DS, rozdvojení za X, X, DS, ......), končí se: rozdvojení za X,
X a připojit PO do počátečních 3 ŘO

5. jako 3. řada

6. jako 4. řada

7. KZRS

8. pouze řada X (DS do 3. oka, ŘO a DS překřížit do 1. oka, vynechat 2 oka - uháčkovat DS, ŘO a DS do 1. vynechaného oka)

9. - 12. jako 8. řada (možná bych vám doporučila udělat o řadu méně - tak trošku to padá do očí!!!!)

13. KZRS (zhruba v tomto místě vychází ten spodní převis - udělala jsem ho úplně jednoduše - až byla bekovka hotová, tak jsem to v tomto místě chytla a jenom vytahovala tak dlouho, až vznikl :D :D :D)

14. - 17. KS

Kšilt:

1. 5x KS, V KS, 3x KS, V KS, 3x KS, V KS, 3x KS, V KS, 3x KS, V KS, 3x KS, V KS, 5x KS

2. KS

3. KS, 2 KS sháčkovat, KS, KS, KS, .........., končí se: 2 KS sháčkovat, KS

4. KS

5. jako 3. řada

6. KS

7. jako 3. řada

nakonec celou bekovku obháčkujeme račími sloupky


Snažila jsem se to popsat, jak nejlépe to šlo, ale nejsem si úplně jistá, jestli se to dá pochopit!! Pokud by byl problém (předpokládám hlavně s tou základní plackou), tak se koukněte na nákres v originál návodu (odkaz vložen nahoře!!!) - jsou to pouze 4 řady!!!!!


Pokud si nebudete vědět rady, tak piště - pokusím se poradit!!!


Moc mě potěší, když se někomu podle tohoto návodu, podaří bekovka uháčkovat, proto mi prosím posílejte fotečky!!!! :) Děkuji!!!!

Přeji pěkné tvořeníčko!!! :)

Bekovka mi lépe vyfotit nešla, tak jsem se pokusila původní fotku zesvětlit, tak snad je to lepší :)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

klidopido 21. 11. 2014, 6:42
Dobrý den, prosím ta základní placka to se strašně kroutí a vlní, vypadá to spíše na sukýnku, to se má takto vlnit? Není toho přidávání moc? 8-|
Lucinda S. 1. 12. 2014, 16:37
@klidopido Dobrý den, jakou máte přízi a háček? A ve které řadě se Vám to začne tolik kroutit? Přece jenom už je to rok, co jsem ji dělala, takže už si bohužel nevzpomínám, jak se mi to kroutilo, ale třeba na to přijdeme, kde by mohla být chyba! ;)
EvaRiedlova 19. 10. 2014, 10:58
tahle je moc krásná ale jak se dělají ty zkřížené ds
Lucinda S. 20. 10. 2014, 12:24
@EvaRiedlova Je to tam popsáno, když to zkusíte s háčkem v ruce, tak na to určitě přijdete!! :-$ Je to jednoduché: vynecháte oko a do dalšího oka uháčkujete DS, další DS uděláte do toho vynechaného oka - tím se Vám DS překříží!
EvaRiedlova 19. 10. 2014, 10:58
tahle je moc krásná ale jak se dělají ty zkřížené ds
EvaRiedlova 19. 10. 2014, 10:58
tahle je moc krásná ale jak se dělají ty zkřížené ds
babkamt 14. 2. 2014, 12:38
(Y) (flower)
morella83 22. 1. 2014, 18:54
Dobrý deň, tak som sa aj ja dala zlákať na krásnu čiapku a začala som ju robiť. Dostala som sa podľa vášho a pôvodného návodu po 7 riadok, kde máte písané KZRS - krátky zadní reliéfní sloupek, no a neviem ako ďalej. PROSÍM POMOOOOC som v koncoch 8-| Neviem ako mám začať, kde mám pichať a ako naviažem ďalší 8my riadok? ďakujeeem
Lucinda S. 13. 2. 2014, 19:39
@morella83 Omlouvám se, že píšu až tak dlouho, ale dřív to bohužel nešlo! Pravděpodobně tento dotaz už nebude aktuální, ale kdyby třeba náhodou.......!!! :-$ Nevím úplně přesně, kde vznikl problém - v závorce u 8. řady jsem popsala, kam píchat a jak tuto řadu dělat. Pokud ještě potřebujete, tak mi zkuste víc popsat, kde problém je a co by Vám případně pomohlo (např. nákres)?! (F)
VeronikaB 10. 1. 2014, 13:26
tAKÉ SE MI LÍBÍ, ALE CHTĚLA BYCH VIDĚT LEPŠÍ FOTO, ŠLO BY TO?
Lucinda S. 14. 2. 2014, 15:00
@VeronikaB Do návodu jsem vložila zesvětlenou stávající fotku - vyfotit to bohužel lépe nešlo, tak snad Vám to takto bude stačit!
DancaMaz 8. 1. 2014, 19:41
Dobrý den Lucko, moc děkuji za návod, taky jsem zkoušela podle originálního návodu a taky přišla na to, že vyjde něco jiného. Určitě vyzkouším, jen co dodělám resty. Dana (Y)
kkaattkk 7. 1. 2014, 14:23
vypadá moc hezky, určitě podle Vašeho návodu vyzkouším, ten hrubej vzorek vypadá dobře. Také jsem jí zkoušela, a také přišla na to že podle nákresu z toho bude něco jiného než na fotce, tak jsem si jí upravila podle svého takto :-) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4439433
Isoprinosin 7. 1. 2014, 9:16
Mne se teda od pohledu libi... mohla bych poprosit o fotku na dennim svetle? :-)
Lucinda S. 14. 2. 2014, 14:59
@Isoprinosin Vložila jsem do návodu zesvětlenou fotku - bohužel ani na denním světle to nebylo moc dobře vidět, tak snad to takto bude stačit!
Zuzink 7. 1. 2014, 9:10
Vypadá parádně!!! šikulka (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie