Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 25 návštěvníků)

Domácí výroba kostýmu : kuře

0.0
Domácí výroba kostýmu : kuře

Postup

Kdo by chtěl udělat radost dítěti , nemá rád kostýmy z půjčovny a rád se vytáhne před kamarádkami vlastním výtvorem je vítán u mého návodu. Jsem samouk a spoustu věcí dělám po svém, proto přimhuřte oko vy, které jste znalé krejčovského umění. Potřebujete asi 3 odpoledne, pokud máte šikovné pomocníky, bude to rychlejší. Obkreslovat pírka na látku podle šablony a vystřihnout je , to zvládnou i děti. Dále se vám bude hodit triko s dlouhým rukávem přijatelné barvy, hodně látky, nemusí přece být jen žlutá, viděla bych pěkného i černého kosa nebo pestrobarevného papouška. Já jsem od kamarádky dostala vyřazené žluté prostírání a padlo beze zbytklu celé. Pokud budete entlovat každé pírko, jako já, spotřebujete také nejméně jednu celou špulku nití. Dál je potřeba trocha PES výplně do nožek a hřebínku, guma do pasu ,do nohavic a na ty nožky. Více popisu u fotek.

Peříček je potřeba hodně, když už si myslíte, že jich hodně máte, přidělejte ještě jednou tolik. Každé pírko jsem entlovala, co teď, když dcera lítá v kostýmu druhý den po bytě, velmi oceňuji. Navíc kostým vždy někdo podědí, tak aby se dal lépe udržovat. Pokud byste měli látku, která se netřepí, máte vyhráno. Já beru, co dům dal.

Našívat na tričko budeme v řadách od spodu, asi 5cm. od dolního okraje, jedno vedle druhého, nejprve dvě řady těch větších. Další řadu klademe opět o 3-5cm nad předešlou a do mezer tak, jako se "provazují "cihly.

Pošijeme celé tričko kolem dokola,končíme kolem krku. Potom nachystáme nožky, na fotce vidíte nastřihnutí pro lepší otočení. Je to maska, nějaké drobné nedokonalosti se snesou.Po otočení nožku mírně vycpeme PES kuličkami nebo vizelínem, aby držela tvar. DO švu všijeme gumu, dítě bude mít nejspíš boty, myslete na to, aby gumka netáhla.

Jedna guma bude kolem paty a jedna povede dole pod botu. Takže na fotce je otočená, aby bylo vidět našití gumiček

Hřebínek je také jednoduchý, po nastříhání otočíme, nažehlíme a mírně vycpeme. Kdo má oranžovou, udělá oranžový, já jsem musela barvit...

otočíme, nažehlíme, okraje asi 1cm zažehlíme dovnitř

Musíme ušít něco, na čem bude hřebínek držet, jednoduchá mi přišla taková "lodička". Jak to popsat...Na fotce ten dolní díl s textem "přeložené napůl" to je střed čepice, 2 části přišijeme po stranách středu.

Barvení hřebínku

Našijeme "skrytým" stehem ručně

...

Pokud nemáte vhodné kraťasy, musíte si je ušít jako já. Používám jednoduchý střih , občas je dělávám i takové, že nerozlišuji předek a zadek, jsou volné do gumy, takové "plkaté" . Postup je takový, že látky podle střihu na fotce položím lícem k sobě (dovnitř). sešiju a oentluju viz foto růžové tečky.Pamatujte, že spojujete dvě , lícem k sobě položené, látky. Potom stejným způsobem sešijeme zelené tečky. Pak sešijeme ty části k sobě, jak jsou modré vlnovky. Zapomněla jsem to vyfotit. V pase zahneme a navlečeme gumu.

Asi pět cm. nad koncem nohavice jsem našila tunýlek na gumu, aby vznikly správné "nasrávačky".Na spodní část našijeme dvě až tři řady peříček, menší se mi zdají lepší a hlavně už mi nezbývalo moc materiálu.

A máme hotovo, pokud vás alespoň inspiruji k tvoření pro děti, budu ráda.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Březová 9. 2. 2015, 16:04
Musím poděkovat za inspiraci ne pr děti, ale dspělky, jako pořadatelé jsme šli příkladem a tak jsme zvolili váš kostým, který jsme ušily .Nemám kam poslat fotku ,-)
linaevelina 3. 3. 2015, 22:25
@Březová To mám velikou radost a fotku mi klidně pošlete na mail linaevelina@seznam.cz
marchrom 15. 2. 2014, 21:51
|:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y)
Krůžička 13. 2. 2014, 19:02
(clamp) (clamp) (Y)
lenkabeca 13. 2. 2014, 16:28
(Y) (Y) |:o) |:o) (flower) |:o)
zlmy 13. 2. 2014, 14:02
(Y)super
Brůs 13. 2. 2014, 12:58
(Y)
borstice 13. 2. 2014, 12:11
Moc pěkné (Y) (Y) (Y)
a74 13. 2. 2014, 8:58
Kráááásné (Y) (Y) jste šikovná!
Kacmeny 13. 2. 2014, 8:55
To je super!!!!! Letos už mám masky vymyšlené, ale ukládám si na příští rok :-), menší bude kuřátko jako vyšité ,-). Díky díky jen tak dál (Y)
kamion 12. 2. 2014, 22:12
Parádní (Y) (Y)
berulina81 12. 2. 2014, 20:35
to je super (Y) (Y) (Y) co by jsme pro ty naše srdíčka neudělaly (mamca)
DanušaP 12. 2. 2014, 20:00
bezva nápad a moc se Vám to povedlo
Goligaba 12. 2. 2014, 19:34
(F)to je,ale úžasné a krásné malé žlutˇoučké kuřátko (clamp) (L) (L) (child6)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie