Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 56 návštěvníků)

Tymiánový sirup na kašel

0.0
Tymiánový sirup na kašel

Postup

Ingredience:

Tymián čerstvý koupíte v každém obchodě - dáme cca třičtvrtě té rostliny nebo můžete použít - 1 sáček tymiánu - sušeného
20 dkg cukru
1/4 l vody

Příprava:

Cukr rozvaříme ve vodě tak ,až se zcela rozpustí. Pak hrnek s vroucí vodou stáhneme z plotny a vsypeme celý sáček tymiánu, dobře promícháme a necháme louhovat, do rána. Pak scedíme a nalijeme do láhve nebo do sklenice se závitem.
Podáváme 5x denně 1 lžičku.
Pokud dáváte tymián čerstvý tak jen lístky.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Pr0view 2. 3. 2014, 0:02
Já mám cukrovku,takže mám asi smůlu. Nejde to i bez cukru?
wendyska 20. 2. 2014, 12:39
Výborný nápad, tymián jsem si dnes koupila a jdu vařit, ale chtěla jsem se zeptat jak uchovávat a jak dlouho vydrží. Děti jako na potvoru zrovna kašel nemají :) :) :)
unity 18. 2. 2014, 19:23
Dělám pravidelně,i když dceři lépe zabírá jitrocelový,ale klukovi zase tymiánový.Nevím proč,ale je to tak.Nějaké sinuprety apod......nekupuji.A dokonce i mamky ze sousedství už sirupky vaří také doma.K tomu dávám bylinné čaje z hluchavky,jitrocele,podbělu,divizny a lípy.Většinou je za několik dní po kašli.Když ne tak přidám tinkturu z růže stolisté a ta zabere spolehlivě :-)
Raulka 16. 2. 2014, 13:28
Udělala jsem včera a pije celá rodina (child4) Opakování matka moudrosti a vůbec nevadí, když i příští zimu tento návod někdo opráší. Tymián nádherně provoněl kuchyni. Díky :-) :-) :-) :-) :-) :-)
beruska005 14. 2. 2014, 21:31
(Y)před lety jsem zde na mmb vyčetla a musim říci , že již do lékárny pro mucosolvan apod. nechodím. Zabírá opravdu hned a za pár dní je klid. A je jedno jestli to patří do receptů hlavně ,že návod dalším pomůže. (clamp)
Viko 14. 2. 2014, 17:03
Jo jo také u nás děláme a super,i jsem dělala jitrocel a také moc zabírá (F) (F) (F)
pesnio 14. 2. 2014, 21:48
@Viko Jitrocel je také velice dobrý. Také k aromaterapii je vhodná právě na kašel Levandula spaik a Eukaliptus radiata pro děti pro dospělé pak Eukaliptus globulus - aromaterapie je vhodná ihned při prvních příznacích a často pak s samotnému kašli ani nedojde (Y) Na rýmu pak používat bylinu jménem rýmovník - u něj je to jak kdy, ale ono jak se říká léčená rýma trvá týden a neléčena sedm dní :-D já používám rýmovník a pak mořskou vodu či vincentku. U větších dětí někdy rýma stop
hanstro 14. 2. 2014, 15:14
U nás zabírá dokonale!!!! (Y)
martinafe 14. 2. 2014, 14:15
tak nevím zda tohle nepatří do receptů... kde už totéž dokonce je.. a navíc vyzkoušeno a u nás tedy bez efektu. (N)
pesnio 14. 2. 2014, 21:41
@martinafe Do receptů mě to nenapadlo dát a máte pravdu asi by tam seděl lépe, ale na druhou stranu si myslím,že to žádné neštěstí není. A to že už někde na MMB je - jako takový prohřešek nevidím je tu více receptů několikrát a návodů také jen třeba s jiným poměrem. Přiznám, že jsem se nedívala zda tu je. Každopádně já mám tři děti a i mě a manželovi moc pomáhá a také mnoha dalším přátelům. Tymián se radičně užívá k léčení kašle, trávicích potíží a bolestí v krku. Jeho protibakteriální a protiplísňové účinky využívají také mnozí výrobci ústních vod, pomáhá při parandentóze. Nálev z tymiánu vám uleví při menstruačních potížích, bolestech hlavy, křečích žaludku a je skvělým doplňkem při léčbě kandidózy. A nebo také smíchaný s olivovým olejem na čištění ran. O léčivosti této rostliny není pochyb. To že právě Vám jak říkáte nepomáhá neznamená, že ostatním nepomůže a nebude jim k dobru. Hodně lidem tato bylina ušetřila mnoho starostí a nemusí užívat chemické přípravky. Každému vyhovuje něco jiného a právě mě a věřím, že i hodně maminek je stejného názoru vyhovuje více přírodní cesta. (jablka)
martinafe 18. 2. 2014, 22:55
@pesnio Já se nehádám , jen jsem napsala svůj názor ,-) za tím si stojím. Více se vyjadřovat nebudu, jelikož zde není vítáno pokud někdo nenapíše pozitivní komentář. Ale já si bohužel myslím , že to k tomu patří. Nikomu to nevyvracím. (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie