Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 38 návštěvníků)

Beránek

0.0
Beránek

Postup

Beránka si mohou za pomoci maminek vyrobit i ty nejmenší šikulkové, ti větší budou určitě pracovat samostatně.
Pomůcky: bílá čtvrtka na tělo, barevná na obličejík, lepidlo, nůžky, fixy nebo pastelky, obyč.tužku,proužky bílého papíru.

Papírové proužky: my jsme použily proužky ze skartovačky. Stačí velikost papíru - malý notýsek, nebo klasický sešit - stránka na šířku. Jinak jsou proužky moc velké, ale každý si vyzkouší sám. Kdo nemá skartovačku, tak si proužky nastříhá nebo nařeže na řezačce . staší asi 5 - 7 mm šířka

POSTUP:
Podle šablonky obkreslíme a vystřihneme díly beránka. Slepíme dohromady a dokreslíme očka, nos, vybarvíme kopítka, rohy a ouška.
Papírový proužek natočíme na tužku nebo pastelku, stáhneme opatrně dolů koneček namažeme lepidlem a přilepíme na beránka. Takto vyrobíme kudrlinky na celého beránka - tělíčko i ofinu. Prožky - kudrlinky se trochu rozmotají, proto je zbytečné dělat proužky moc dlouhé, nedržely by potom pěkně nalepené.
Komu nepůjdou lepit spirálky může si tělíčko beránka natřít lepidlem a polepit ho chomáčky vaty. Jen malé chomáčky, velké by nedržely.
Tak pěkné tvoření šikulky a maminky!!!!!!

šablona nakreslená na formát A4

pomůcky

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

ivka3009 12. 8. 2016, 11:11
DOBRÝ DEN, MOHU POPROSIT O ZASLÁNÍ ŠABLONKY ??? Děkuji :-))) IOndrova@seznam.cz
meruna77 26. 5. 2014, 21:42
Dobrý večer Janičko, mohu Vás poprosit o zaslání šablony na email - meruna77@seznam.cz Už se těším, až budeme s dětmi vyrábět. Předem moc děkuji. Verča
jeremy 14. 3. 2014, 14:24
(clamp) (clamp) (clamp)
Jonáš7 13. 3. 2014, 19:06
(Y)
trala 13. 3. 2014, 17:54
Krásný beránek (Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie