Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 12 návštěvníků)

Letní triko podle vašeho vlastního střihu

0.0
Letní triko podle vašeho vlastního střihu

Postup

Odvolávám se na můj předchozí návod, protože bohužel nemám čas dělat znovu vše krok za krokem. Omluvte prosím kvalitu fotek, nákres a všechny překlepy, je to všechno dost na rychlo :-)
Je to opravdu rychlo triko :-)
Nezapomeňte si přidat na švové přídavky.
Nejprve si udělejte střih podle tohoto návodu http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=11661&user=102030
Pište do komentů, jestli jsem na něco zapomněla a já to doplním. Musít zase běžet :-)

Cca v polovině průramku si udělejte čáru kolmou na přehyb a vrchní část odstřihněte..

Nyní střih na rukávek - křidýlko.. Dělala jsem na rychlo a od oka. Míry jsou podle mého trika na velikost 104 a dnes bych to udělala trochu kratší než těch uvedených 20cm (ubrala bych tak dva až tři cm), zdá se mi to moc nařasené. Zkuste si udělat podle sebe a přiložte na vaše dítko, abyste si to vyzkoušeli a případně upravili přímo na papírovém střihu.

Střih máte připravený a teď do šití. Předpokládám, že máte připravenou nastřiženou látku. Sešijeme si boční švy trika a obroubíme. Zakulacenou část rukávku si začistíme šikmým proužkem.

Rukávky přišijeme do průramku a průramek začistíme šikmým proužkem. Vše je už popsáno v mém předchozím návodu.

Připravíme si požadovanou délku gumy. Švový přídavek u průkrčníku a rukávku si založíme do rubu a přišijeme. Nedošijeme celý průkrčník a necháme si cca 2cm na provlečení gumy. Po provlečení gumy si to došijeme. Spodní díl buď jen zaobroubíme a nebo našijeme náplet, jako jsem to udělala já.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

jirkakony 17. 5. 2014, 19:37
(clamp) Parádní, zrovna marně prohlížím časopisy, co těm mým uličnicím ušiji na léto. A tohle je navíc ještě rychlovka ;) Díky Snad se nebudete zlobit za malou vychytávku, kterou dělám - u posledního bodu píšete, že otvor na gumu pak došíváte. Já dělám asi 1,2cm knoflíkovou dírku (samosebou záleží na tom jaké máte švové záložky). Pak již můžu celé obroubení celé prošít a gumu protáhnu přes knofl.dírku - je to také praktické pro příp. výměnu gumy :)
pajjakk 17. 5. 2014, 19:55
@jirkakony Za vychytávku se určitě zlobit nebudu - sama to tak dělám, ale u kalhot (L)
jirkakony 17. 5. 2014, 20:15
@pajjakk :-) já už to převedla na všechno ,-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie