Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 89 návštěvníků)

Stromeček z jehličí - vánoční výzdoba před byt, dům a nejen tam :-)

0.0
Stromeček z jehličí - vánoční výzdoba před byt, dům a nejen tam :-)

Postup

Budete potřebovat:
polystyrenový kužel, hnědou temperovou barvu-nemusí být, tlustší klacík na kmen, jehličnaté větvičky, květináč, nebo jinou nádobu na usazení stromečku, kůru z břízy, tavicí pistoli, hřebík, kameny, nebo něco jiného na zatížení květináče, aranžovací hmotu, malé bílé polystyrenové kuličky - já mám třpytivé :o)


Nejdříve jsem si kužel natřela hnědou temperou, ale nemusíte, já se bála, kdyby to někde prosvítalo. Po zaschnutí jsem kužel napíchla na tlustší klacík, který slouží jako kmínek stromečku.
Potom jsem tavicí pistolí od spodu kuželu začala přilepovat větvičky - nejdříve první řadu, na to další a další až nahoru. Delší větvičky dolů a nahoru zase ty kratší.
Když jsem měla hotovo, ořízla jsem si aranžovací hmotu, usadila jí do květináče a do aranžovací hmoty jsem zapíchla stromeček - kmínek jsem do aranžovací hmoty upevnila pomocí tavicí pistole a dovnitř květináče jsem z důvodu zatížení dala pro jistotu ještě dva kameny.
Potom jsem si vzala březovou kůru, kterou mám nasbíranou z lesa a pomocí formičky na cukroví ve tvaru hvězdy jsem si hvězdičku obtáhla, vystříhla a dodekorovala stromeček. Aby nebyla vidět aranžovací hmota, tak jsem kůru z břízy nalámala a vyplnila jí povrch květináče a tím ukryla aranžovací hmotu.
Hvězdu na vrcholek stromečku jsem opět udělala z březové kůry - přilepila jsem dvě hvězdičky na sebe, a než lepidlo zatvrdlo, tak jsem do mezery uprostřed hvězdičky zastrčila hřebík, který jsem pak zapíchla do polystyrenu.
Pak už jsem jenom dozdobila malými kuličkami z polystyrenu - já koupila v papírnictví

Ať se vám daří a máte z něho radost nejen Vy, ale i vaše návštěvy :o)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

skipac 5. 12. 2014, 19:42
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
gabb 4. 12. 2014, 11:16
(Y) (Y) (Y)
hercz 3. 12. 2014, 21:38
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
vlkajda 3. 12. 2014, 11:59
moc pěkný (Y) (Y) (Y)
dreamal 3. 12. 2014, 11:42
(Y) (Y) (Y)
RadkaMakovcova 2. 12. 2014, 23:07
Moc pěkný (clamp) (clamp) (clamp)
Petra Blažková 2. 12. 2014, 21:54
(Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie