Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 17 návštěvníků)

Sukně ze starých džín + jak na kapsu

0.0
Sukně ze starých džín + jak na kapsu

Postup

Měla jsem staré džíny, do kterých už asi nezhubnu, tak jsem je zrecyklovala :-)

Je to jen jednoduchá sukýnka do školky a na lítačku.

Džíny jsou měkké, takže šel udělat pas do gumy. Když jsou džíny tvrdší, je lepší udělat pas z měkčího materiálu.

Sukýnka není 100%, dcera mi seděla na klíně a šila se mnou. Díky tomu jsem také zapomněla udělat i pár fotek, tak se omlouvám.

Džíny jsem roztřihla ve vnitřním švu, protože jsem chtěla zachovat ten vnější přeplátovaný. Původně jsem ho chtěla mít na sukýnce vepředu, ale nakonec jsou ho taky šoupla na boky, jako to bylo původně na džínách.

Velikost na náčrtku je cca vel. 110 na štíhlou holčičku, na jiné velikosti je potřeba si dítko přeměřit a střih přizpůsobit
- na náčrtku a pak i na střihu, který jsem si podle toho udělala je počítáno i se záložkou v pase. Proto je horní část na bocích rovná a ne do "A", je to proto, aby se při zakládání tunýlku na gumu látka neřasila a záložka seděla a byla rovná. NEZAPOMEŇTE SI TO NASTŘIHNOU SE ŠVOVÝMI PŘÍDAVKY NA BOCÍCH A NA SPODNÍM OKRAJI!!!

Kapsičku jsem chtěla udělat trochu zdobnější, tak jsem si udělala záševky uprostřed. Ze čtrvtky jsem si udělala šablonu, podle které jsem pak kapsičku zažehlovala. Takže si udělejte šablonu tak, jak bude velikostně kapsička a střih uděláte tak, že si uprostřed přidáte 2x2cm (jeden sklad je 1+1cm). Nezapomeňte zase na švové přídavky. Zažehlete si ty sklady a horní okraj podehněte a prošijte. V obloučkách trochu nastřihněte, aby se dobře tvarovalo. Přiložte šablonu a opatrně zažehlete - POZOR, BEZ PÁRY, AŤ SE NEPOPÁLÍTE. Přiložte na sukýnku a přišijte tam, kde se vám to líbí nejvíce.
- sešijte boky sukýnky a začistěte overlokovým stehem

Připravte si materiál na kanýrek (pokud ho tam chcete). Spodní okraj kanýrku si dvakrát podehněte a prošijte. Poznačte si z rubu kanýru půlky a čtvrtky, aby se vám to pak lépe rovnalo se sukýnkou. Horní okraj si nastehujte a nebo prošijte na nejdelší steh a nařaste. Přišpendlete na spodní okraj (lícem k líci) sukýnky a přišijte a pak ještě začistěte. Šev zažehlete nahoru do sukýnky a z lícu prošijte (já prošila dvakrát).

Horní okraj dvakrát zahněte a prošijte, protáhněte gumu a je to :-)

Zase tu kolem mě lítají děti, takže co chvíli vstávám a věnuji se něčemu jinému, takže je možné, že jsem na něco zapomněla - budu ráda za každé upozornění či připomínku nebo vylepšení.

Rychlý nákres na míru dcerky.

Střih položený na rozstřižené nohavici.. Původně jsem chtěla využít spodní okraj nohavic, ale jedna byla trochu sešlapaná :-(

Nahoře nastřižená kapsa, vlevo střih na kapsu (i se záložkou nahoře - dělám to tak, protože jsem schopná u všeho možného na záložku nahoře zapomenout) a vpravo šablona, podle které se bude zažehlovat.

Detail zažehlení skladů na kapse..

Už máme nahoře založeno a prošito, tak se bude zažehlovat podle šablony. V obloučkách je vidět, jak jsem několikrát nastřihla.

Kapsička přišita. Nezapomeňte udělat zámečky (nahoře to prošití do trojúhelníčku), lépe pak kapsička drží.

Zapomněla jsem vám vyfotit nařasený kanýrek a našpendlený k sukýnce, tak aspoň to prošití :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Fridas 29. 7. 2015, 14:08
Mivara 15. 2. 2015, 12:30
Jo, super nápad, taky udělám, mám snad patery rifle, škoda je vyhodit, ale už určitě neunosím :-) a ven na léto, úplně super!!!!!!!
bobule1976 9. 2. 2015, 7:39
Sukně je moc pěkná,napadlo mě,že než se mořit s tunýlkem na gumu,možná by bylo lepší a i možná hezčí našít elastický úplet.Když nemáte postačí starší hodně pružné maminčino tričko..Střihnout tak o 5 cm menší ( možná i víc)obvod než je obvod pasu dítěte..
pajjakk 10. 2. 2015, 11:53
@bobule1976 To dělám taky, ale u nás musíme dávat gumu i do nápletu. Dcera je extra živá a když je jen náplet, tak to je hned dole ,-) A navíc mi tunýlek připadá mnohem jednodušší a rychlejší, jen zahnu, prosiju a hotovo.. Měla jsem za zády dceru, která už nervozně poklepávala nohou - už to budéééé :-D
iiiviii 30. 1. 2015, 22:27
Jéjda, takových riflí mám taky ,-) Přemýšlela jsem jak je využít jinak. A tohle je skvělý nápad! (Y) (Y) (Y) Jste dobrá |:o)
sarulinkaa 24. 1. 2015, 13:09
Krásnááá (clamp)
dunka1 (upraveno) 21. 2. 2022, 1:44
x
ilonka72 21. 1. 2015, 12:53
Suprová a ta kapsa bomba....vůbec neumím kapsy a toto se bude hodit |:o)
tinklinka 20. 1. 2015, 20:52
Jste šikovná, já mít na klíně (X), tak jsou k sukni přišitý i moje prsty ,-).
veronika 20. 1. 2015, 19:14
jj toto mi dělala mamka taky do školky ale to už je 40 let.. ještě vymyslete nějaký fígl na kluky.máme dvojčata ,-) ale opravdu se vám povedla.jste šikula (kocka)
pajjakk 20. 1. 2015, 19:17
@veronika Nebojte, máme ještě syna, něco vymyslím :-)
Makafa 20. 1. 2015, 18:29
Nemusíte být příliš skromná, sukýnka je moc vydařená, pěkně zkombinovaná, recyklace na 100%!!! (Y) |:o) (clamp)
rezacovaji 20. 1. 2015, 18:28
Sukýnka je moc pěkná, jak od Nextu.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie