Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 92 návštěvníků)

JAK NA VŠI BEZ PENĚZ

0.0
JAK NA VŠI BEZ PENĚZ

Postup

Zaručený recept, který odstraní všechny žijící vši: olej, ocet, Alpu, slivovici n. pálenku v libovolném poměru smícháme, aplikujeme na vlasy, zabalíme do igelitu a šátku a necháme min. 2 hodiny působit. Čím déle, tím lépe. Zkraje díky octu svědí vlasy, ale dá se to vydržet. Pak opláchneme a 2x umyjeme, stačí normální šampon. Foto jak vypadala výlevka po spláchnutí hlavy časem připojím. Paradoxem je, že jsme nejprve zkoušeli Liquid Duo, "zaručeně" účinný vytahovač peněz, ale nikoli vší. Recept funguje na živé vši a je zaručený. Je ale třeba zábal opakovat po 3 dnech, kdy se líhnou hnidy a následně po 3 dnech, pro jistotu. Od nakladení vší se ty mrchy líhnou po 3 dnech a nakladou denně až 50 dalších. Proto ta opakování. Po vyzkoušení snad všech přípravků z lékárny i veteriny tento opravdu funguje a nezruinuje rozpočet. Pro doplnění: dcery mají husté vlasy do 1/2 zad a kvůli čuňáckým spolužákům je mi líto je stříhat. Tento nálev ani vlasy neničí.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Marťasák 21. 11. 2015, 20:15
Mám variaci téhož: olej s octem + Proapinol (z Aromaterapie Karel Hadek) vmíchám do koupeného medu (do úst bych ho raději nedala a domácího je na to škoda) a nanesu na vlasy, obalím mikrotenovým sáčkem, narazím tenoučkou bavlněnou čepici a nechám v tom dceru vyspat do rána. Pak umyju vlasy, vyžehlím pro jistotu, abych zničila přeživší hnidy, a pak už jen nehtem nejlépe za slunečných dní přebírám vlásek po vlásku a stahuji hnidy. Chce to spoustu trpělivosti a pečlivosti, ale do týdne je klid...když tedy děti nepřinesou další várku od svých spolužáků!
pájafen 16. 11. 2015, 17:47
Tak nás to taky neminulo. Měla jsem strach z alpy. Mě hodně pálí mezi prsty, když se s ní mažu. Tak jsem nakonec použila jen olivový olej. Hodně důkladně jsem promazala vlasy pěkně od kořínků. Zabalila do igelitu. Přes igelit ručník. Vydrželi jsme to cca 5 hodin (já preventivně). Po smytí oleje jsem vlasy pro jistotu ještě vyžehlila. Výsledek je super. Našli jsme jen 2 mrtvé vši a postupně díky lupě s osvětlením nacházíme mrtvé hnidy. Žádné živé. Žádný šampon na vši jsem nekupovala. Je úžasné, že olej stačí a máme po něm navíc hezké vlasy (Y)
aaalena 13. 8. 2015, 22:15
...tak dámy, my to měly včera.....jedno dítkobylo u kamarádky na narozeninách a dotáhla 6 vší, co vyčesala.....super zábava na večer, mám to 3x a všechny dlouhé husté vlasy... nicméně namíchala jsem osvědčený výše popsaný driák= olej řepkový, tee tree, alpu, ricinový olej z lékárny (stará zásoba), ocet a hurá s tím na vlasy..no, ale preventivně jsem ještě použila Diffusil H, aby to bylo jisté....igelitové pytlíky, gumičky a převlékací dril´postele, hračky, hřebeny, ručníky, oblečení ....brnkačka... tak uvidíme, hnidy ty mrchy nestihly naklást... (hello)
mirka233 9. 8. 2015, 18:56
:-(když ony ani učitelky ve škole NESMˇI rodiče upozornit,že je dítě zavšivené... :-@ :-@
aknos 14. 8. 2015, 9:07
@mirka233 Jeden rok to byla u dcery ve třídě katastrofa, co skončila snad až o letních prázdninách, kdy ty děti nebyly pospolu. My měli ten šk. rok vši doma 3x. Vždy jsme se jich zbavili a do 2 měsíců to bylo znovu. Neustále se to v té třídě motalo. V žákovské měli vždy upozornění "Rodiče pozor! Ve třídě se vyskytli vši, zkontrolujte svým dětem hlavy!"
milasecek 9. 8. 2015, 19:44
@mirka233 Tak to nevím,spíš musí,vždyť výskyt vší se musí hlásit i obvodní dětské lékařce-teda měl by se,je to bráno jako infekce,ale upřímně,kdo to doopravdy dělá?.?
krasajda 23. 8. 2015, 10:18
@milasecek opravdu to tak je - učitelé, i když by věděli, nesmí říct konkrétní jméno (6), dcera skoro 17 a syn 8 let je ještě neměly a modlím se aby to vydrželo co nejdéle ....
milasecek 23. 8. 2015, 17:42
@krasajda Tak možná to nesmějí říct ve škole,ale naopak to musí nahlásit obvodní lékařce,nebo požádat rodiče,aby to udělali.To je stejné,jako s infekčními nemocemi,je tam ohlašovací povinnost.Ale věřím tomu,že se to prostě na školách nedělá.Dokonce naše obvoďačka říkala,že by dítě po dobu,,zamoření"ani nemělo chodit do školy...no science fiction...
Zrušený účet 8. 8. 2015, 17:32
Nejlepší jsou maminky, co pošlou dítko do koupelny, dají jim šampon na vši a poručí, ať si hlavu umyjí samy. Vybírat hnidy netřeba, je to zbytečná ztráta času a šampon je zabije sám. To mi vykládala dcera, že to tak někteří spolužáci doma mají. Pak se můžu divit, že má vši pořád dokola. Taky používáme tenhle zábal. Ocet jsem začala dávat, prý ty hnidy lépe praskají a jdou dolů. Šamponům už nevěřím. Vyzkoušeli jsme jich tolik a nic nezabralo tak jako tenhle zábal. Možná i proto je tolik dětí zavšivených, když tomu někdo věří. :-S
Bakulča 8. 8. 2015, 17:10
U nás jsme vyzkoušeli šampony z lékárny a ihned po usušení jsem projela vlasy po malých pramíncích žehličkou na vlasy. Ty mrchy se upekly! Pak jsme jen vybrali usušené hnídy a raději po 5 dnech znova aplikace šamponu. A byl konec (tudledudle). Už se opět těším na začátek školního roku ,-)
žingi 6. 8. 2015, 15:49
:-@tak já likviduju ty ku.... s prominutím,zase od posledního týdne školního roku +o(opravdu šílený boj,šampon jsem jeden dopoužívala od švagrové a je to stále dokola,ikdyž probírám ,vybírám,taď mám něco ze Zdraví z přírody,tak ještě to vyzkouším a pak itento zábal,když už dojde i tento zázrak
draspol 5. 8. 2015, 21:24
také podobné zkušenost velká alpa 0,5 l oleje + teatree olej, zábal do alobalu a opakovat a převlékat peřiny. spíš mi poraďte jak dostat ty suché hnidy z vlasů, pořád tam jsou !!! Ani všiváčkem,ani žehličkou, drží!!!
jana + 2 8. 8. 2015, 21:49
@draspol ja je stehuju nehtama dolu a nejlepe do jde na mokrych vlasech, jeste jsem zkousela dat kondicioner a procesat vsivackem a taky jsem jich dost chytla, ja je likviduju uz od Vanoc, pac ve skole se to vubec neresilo, vsi si chodily po stole......ted to vypada, ze uz bude klid, a jeste zehlicka na vlasy je dobra.
RadinaV 16. 8. 2015, 21:49
@jana + 2 Promiňte, ale jak se to má ve škole řešit? Pokud je fajn rodič, tak mi, jako třídní učitelce, nahlásí, že jeho dítko má vši, my napíšem všem do ŽK, ať rodiče prohlídnou vlasy. Co jiného můžeme?Taky neustále poučujeme děti, ať si dávají čepice v šatně do rukávů. Mít vši není žádná ostuda, můžete si je přinést nejen ze školy, školky, ale taky z koupaliště, bazénu atd.
petula.s 5. 8. 2015, 19:38
Hnidy se nelíhnou po třech dnech, ale po sedmi. Po vylíhnutí mohou klást vajíčka až za 21 dní. Takže stačí zopakovat po třeba 4 dnech a pak hlavně 8. Den po první aplikaci, kdy už budou vylíhlé všechny. Jinak ten ocet je tam myslím zbytečný, stačí olej a Alpa nebo jiný alkohol.
Zrušený účet 5. 8. 2015, 9:21
S tím koncem"kvůli čunáckým spolužákům"nemůžu souhlasit,tady jsou na vině rodiče lemplové,který nejsou schopný se o toto postarat,děti na vině nejsou,ty jsou odkázaný na péči-nepéči svých rodičů.
Juranka 30. 8. 2015, 10:46
@ Naprosto souhlasím a těchto dětí mi je upřímně líto *-)
mrazulka.v 5. 8. 2015, 23:40
@ U nás taky jedna maminka raději dětem obarvila hlavu, že to vši nepřežijou... samozřejmě přežily a my měli na táboře co dělat, aby jsme je vyhubili!
plha2 6. 8. 2015, 9:20
@mrazulka.v U nás to pro změnu byla maminka,která tvrdila,že oni jsou čistotní,tudíž nemůžou mít vši a tudíž dítku hlavu prohlížet nemusí (6)
kachna22 23. 11. 2015, 18:36
@plha2 A kvůli takovým blbkám to koluje pořád do kola!
nelusajda 5. 8. 2015, 22:49
@ S tím mohu jen souhlasit,i ty hnidy jdou vybrat,vlasek po vlasku.Dvě noční když mala spala a byl pokoj.
MájaVčelka 4. 8. 2015, 19:45
zabrala jen alpa a olej + igelit (F)
janeckula 4. 8. 2015, 19:04
olej s alpou stačí
kubinda 4. 8. 2015, 12:57
8o| 8o| 8o| známe předloni ze školky - i já :-@ (6) 8o| :-@ (6) BOHUŽEL... obě máme husté, já mírně vlnité vlasy pod lopatky, Niki do pasu :-( Také jsem míchala, olej + francovku + teetree olejíček ,-) ,-), zabalit do igelitu, nechat působit a opláchnout šamponem opět s teetree olejem ,-). Vyčesat ... Opakovaly jsme dva dny po sobě a bylo... Sice jsme voněli jako "Hašlerky" , ale moje míchanice pomohla !!! :-) Manžel, když mě viděl v koupelně, jak vše míchám a hlavně tím "smrdím " po celém bytě :-) :-) se začal obávat, abychom nebyly na "holé koleno" :-) :-) !!! Prý taková "břečka" :-) Nakonec ale musel uznat, že tenhle můj lektvar fakt pomohl - za 3dny byly mrchy VŠECHNY PRYČ!!!! (Y) (H) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie