Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbili 3 návštěvníci)

vyčištění od tuše

0.0
vyčištění od tuše

Postup

potřebujete žlučové mýdlo, kartáček a energii :)

Dcerka si ve škole polila tuší celé rifle a podotýkám byly asi měsíc staré. A jako vážně celé. Družinářka ji poradila nijak nečistit a převlékla jí do tepláčků z TV.
Došla z družiny až odpoledne, takže byla tuš už pěkně vpitá a zaschlá. Na netu jsem našla info, že by mohlo fungovat žlučové mýdlo. Zašla jsem tedy do drogerie a vrhla se dle návodu ( potřít mýdlem skvrnu a nechat působit ) na čištění.
Dřela jsem rifle mýdlem, poté kartáčkem, nechala působit cca 30 min. a poté osprchovala. Lehulince skvrna v místě čištění bledla, proto jsem postup opakovala a teď nekecám asi 10x. Tuš postupně pouštěla víc a víc. Zabralo mi to dření, mydlení a sprchování času až do večera. Pak jsem rifle znovu namydlila a hodila do pračky na 30 stupňů.
Jsou čisté. Opravdu to fungovalo. Z ničím jiným se mi to nepodařilo nikdy odstranit, když chodil syn pocákaný od tuše.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

kamion 15. 1. 2016, 19:02
Prosím Vás, co je to tuž?
rufino 16. 1. 2016, 11:53
@kamion Věro, paní jistě myslela TUŠ, to je taková černá tekutina na bázi inkoustu, prodává se obvykle v papírnictví a slouží na kreslení perem někdy i špejlí. Vy jste jistě hvězda, která ovládá pravopis na výbornou. (*) Běžte na diskuzi, tam se vyřádíte.
kamion 16. 1. 2016, 15:09
@rufino Moniko, děkuji, jsem ráda, že nebudu tápat (H)
1xixao 25. 1. 2016, 8:47
@kamion Už jsem si to opravila, omlouvám se. *-)
ludvajska 15. 1. 2016, 12:21
včera jsem shodou okolností musela vyzkoušet na světlé mikině a opravdu to zmizelo. Já teda použila žlučové mýdlo a trochu vaniše. A je po skvrně.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie