Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 15 návštěvníků)

MOJE VYCHYTÁVKA, JAK PŘESTAT KOJIT

0.0
MOJE VYCHYTÁVKA, JAK PŘESTAT KOJIT

Postup

Syna sem kojila do roka a půl. Z důvodu otěhotnění mi gynekoložka kojení zákazala.
Možná proto, že se jednalo o první dítě, bylo to lehké. Vyprávěla jsem mu pohádky, zážitky ze dne, kde jsem byly a o zvířátkach a on poslouchal a zapoměl na kojení a také mi přestal u prsa usínat.
Druhou holčičku jsem kojila do necelých dvou let, opět jsem přišla do jiného stavu a opět mi gynekoložka zakázala kojení. U ní to bylo horší, byla jiná a nebavilo jí vyprávění, nevydržela u knížek...nic.
Pak jsem dostala nápad zalepit si bradavky hnědou náplatí. V okamžiku kdy přišlo na kojení já jí ukázala prso tak malá se zhrozila a už prso nechtěla ani vidět."mlíčko už není," opakovala jsem..... bylo pár dní smutku, ale šlo to hladce. Prostřední dcera oproti synovi a nejmladší dceři dudlala dudlík, a měla malý polštářek něco jako mazlánka s kterým se šušňala a hladila po tváři. To bylo plus, možná díky tomu to odstavování bylo tak jednoduché.
Včera byly mojí nejmladší dceři dva roky.............. já jí dala opravdu krkavčí dárek..... vzala jsem jí mlíčko. Moje nejmladší dcera je ze všech dětí nejhyperaktivnější, dalo by se říct , že je to rošťák s velky R. Odstavování jsem oddalovala, protože jsem měla strach, že buď zboří barák, nebo mi ty prsa urve. Včera jsem si teda zalepila bradavky náplastí a ukázala jí to, když si přišla cucnout. Podivila se, zasmála se, poslala pusinku a řekla ahoj............ byla jsem překvapená jak to vzala...... jen sem k tomu dodala, tyjo, hele, neni mlíčko. Zkoušela to během dne, prohlížela, ale ani jí nenapadlo náplast sundat, nebo se vztekat apodobně. Večer už bylo hůř. Protože kojený miminka rádi usínají u prsa byl to pro ní další šok. Opět koukala, a už nevěděla co ajak. Chtěla chovat, chtěla se tulit, mačkala mě, lezla na mě, lehala si na mě....nevěděla, jak usnout. Už měla úplně červený očíčka, poplakávala unávou a vyčerpáním až nakonec usnula. Pro mě jako pro mámu to bylo hrozný. Připravte se na to, že vám mimča bude strašně líto. Plakala jsem jako želva......... .
V 1 hodinu se vzbudila- co teď. Hledala prso, chtěla se napít. Musela jsem zapnout televizi bez zvuku, aby v pokoji bylo alespoň trochu světla a zase jí musela vysvětlovat, že mlíčko neni, ukázala jsem jí zalepený prso a ona se vzlikánim, ale už tak jinak, lehla si a usnula. Vzbudila se ráno v 8 hodin. Celý den si na mlíko nevzpoměla. Kdykoliv sem si sedla, už mě tak "neotravovala" nechala mě být, občas si teda přišla přisednout, zvedla triko, podívala se poslala pusinku řekla ahoj a triko zase dala dolu...............................
Opravdu na to, jak sem se bála, jak špatně to půjde, musím říct, že opravdu zalepené prsa náplastí na miminka zabere, to samé pomohlo o víkendu známě, která má stejně starou holčičku, tedy 2 roky.
Ovšem pak začne jiný problém a to ten, že se vám prsa začnou nalévat, tvrdnout a bolet. Musíte odsávat, odstříkavat a chladit. Možná je rozumné zajít si k lékaři pro myslím, že je to injekce proti tvoření mlíčka. Dnes mám prsa ještě nalité, odstříkavála jsem dnes jednou a večer půjdu zas. Co si pamatuji, tak problémy s náleváním prsou trvá 2-3 dny po odstavení.
Všem maminkám přeju hodně štěstí a pevné nervy při odstavování vašich dětiček apevně doufám, že jsem vám alespoň trochu pomohla, nebojte se, třeba vás dítko mile překvapí jako to moje :) Ilona

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

kormidlo 28. 10. 2013, 7:23
Jak ale přestat kojit 9ti měsíčního syna? Historku se zkaženým mlíkem nepochopí, bradanku mi cucá i přes náplast, citron mu chutná. Dudlík nemá od narození, ani mazánka. V noci se hlásí o kojení i 6x a už jsem fakt k.o. Staršího syna jsem kojila do 12měs a kojit přestala během týdne, v pohodě přešel na Avent pítko. Ale ted u mladšího syna nevím - napije se jen a jen ze skleničky, žádnou flašku, pítko ani brčko nechce. Sunar ani Nutrilon nechce. Kojit musím přestat, jdu na operaci a nechtěla jsem nechat malého v šoku, že maminka bude pryč a ještě mu odejde i mlékárna. Máte zkušenosti i s takhle malým???
sakulka 8. 9. 2013, 21:05
Uvidíme taky budu krkavčí matka , malá bude mít 2 roky a stejně to uplně plánuji s tím že jí pomaličku na to připravují a povídám jí že už není mimko a že pijí jenom miminka zatím se mi to teda moc nedaří ale pokažde prostě jak si řekne už nedávám tak často. Tak uvidíme chci si zítra zalepit bradavky s jakou to půjde jsem sama zvědavá.
MarcelaPer 24. 1. 2013, 13:59
Moc se omlouvám, ale můj názor je teda diametrálně odlišný. Jednak těhotenství není důvodem k ukončení kojení a lékař nemá nikomu co "zakazovat", může to max. doporučit. Ale v tomto případě k tomu není důvod. A co se týká odstavení, tak mnohem vhonější je samoodstavení, tj. dítě doroste do věku kdy kojit nepotřebuje a samo přestane. Tím se i eliminuje nějaký problém s nalitými prsy apod. Vhodné je nastudovat stránkywww.mamila.sk
*kacka* 14. 4. 2016, 11:25
@MarcelaPer Přesně tak, taky mám dceru dva roky a dvouměsíčního synka a kojíme tandemově a nehodlám jí teda způsobit psychické trauma z toho, že by malej dostal a ona ne.. Dost nespravedlivé!! Navíc když se prý začne častěji kojit spěje k samovolnému odstavrní. Což se teda začala. Kolikrát sama v půli kojení řekne stačí a odejde.. :D Koukám jako blázen.. :D :D Takže nechám to na ní..Nehledě na to, že se mi díky tomu lépe zhubne. Ráno se cítím o dvě kila lehčí, když je kojím oba i v noci.. :D
mrskato 24. 1. 2013, 12:52
Dobrý den, já náplasti také zkoušela, ale dělá se mi vyrážka z toho lepidla, přes to, že jsem měla náplasti na citlivou pokožku, ale musím říct, že moje dítě to také pochopilo, kojení jsem tím aspoň omezila na ráno a večer. Co ale nechápu je, proč Vám gynekoložka zakázala kojení při těhotenství, vždyť pro to existuje i název, a to tandemové kojení...po porodu druhého dítka jste přece mohla kojit obě děti, ne...?
denisa g 12. 9. 2012, 7:34
Dobry den dekuji vam za moc vzacnou radu :-) syna kojim rok a třičtvrtě,davala sem si sul na bradavky, citron na bradavky ale i tak chtel :-).take sem chtela prestat z kojenim uz v roce ,ale mela sem ten stejny pripad co vy,take sem mela a mam strach ,ze mi zbori barak 8o|,dnes rozhodne vyzkousim vasi metodu a pak dam vedet jestli zabrala ,doufam ze jo [A].Moc vam dekuji a preji vam krasny den :-$
hordi 19. 10. 2012, 12:11
@denisa g (Y)
radule4 11. 8. 2012, 23:43
I u nas zafungovala naplast, musela jsem se smat, kdyz jsem cetla Vas navod. Jako bych byla u nas doma pred lety, dcera tehdy dvouleta udelala-fuj, pak jeste chtela parkrat ukazat a kdyz tam naplasti byly porad, ztratila zajem. Tohle jsem pak praktikovala i u nejmladsi dcery a stejny uspech (taky az ve 2 letech). Nastesti jsem nemela problem s nalitymi prsy, ony v te dobe holky asi uz moc nepily, spis to mely na usinani. Takze za me navod (Y) (Y)
hordi 19. 10. 2012, 12:12
@radule4 (L) (Y)
Raduška09 11. 8. 2012, 9:03
ahojky potřebuju pomoct... mám ročního syna a chtěla bych přestat kojit... přes den si na mlíčko nevzpomene,ale v noci je přisátej pořád a já už nevím co je spánek |-) kdyby to bylo jednou nebo dvakrát,ale je to pořád...poslední týden to prso má jako dudlík a pokud ho odpojím, tak brečí :´( zkoušela jsem chovat, čajík,UM ale nic nezabírá...nechci aby trpěl i pro mě to bude těžké,ale už je to hrozný :´(
Alka1 2. 6. 2012, 15:22
Taky jsem to tak udělala u (X),u té stačilo jednu noc s náplastí,potom už si na kojení ani nevzpoměla,přestala se budit a už od druhého dne bez kojení spala celou noc.U (Z)-bude mít 2r jsem to vyzkoušela,ale náplast nezabrala,brečel,snažil se náplast odlepit,donesl mě telefon,abych zavolala doktorovi,aby přijel a odlepil mě náplast ,-),nakonec usnul bez kojení,ale po hodině se budil,brečel ze spaní,noc hrozná (zip),další den probrečel,druhá noc byla ještě horší než první +o(,nakonec jsem nevydržela,náplast odlepila a zase kojím 8-|,a jak to vypadá,tak ještě dlouho budu (zip)
mirca71 2. 6. 2012, 14:57
TAK TO OD ZÍTŘKA SKUSÍM JE JÍ 19 MĚSÍCU A NEDÁVNO JSME BYLI V NEOCNICI A KVULI NARKOZE JSME TAKY TAK PŘERUŠILI A TO SEM ČUČELA JAK TO CELKEM SNESLA ALE ODPOLEDNE JSEM UŽ S NERVAMA NEVYDRŽELA PŘI PŘEDSTAVĚ ŽE PO ZÁKROKU PŘIJDE JEŠTĚ O PRSO SEM JÍ NAKONEC NAPÍT DALA MÁME TO NA NAPITÍ A PRÁVĚ HLAVNĚ NASPANÍ NO TO SU ZVĚDAVÁ CO ŘEKNE :-p DUDELANINEMUSÍ FLAŠKU MÁME S PÍTKEM MLÍKO OBČAS VAŘÍME TAK 90 ALE NEVYPIJE (X)
vendiknatyk 12. 9. 2009, 14:33
právě také odstavuju, starší jsem kojila do 1 roku, pak se u toho smála a už ani nechtěla, takže bez problémů, Natálku kojím rok a půl a myslím, že je nejvyšší čas. Doktorka mi radila radikálně ze dne na den, přijde mi to drastické, asi bych to nevydržela ani já. Malá přes léto běhá po venku a na prso si vzpomene jen večer. Ale to ani kolikrát ne. Také mlíčko už se pomalu ztrácí a je ho čím dál míň. Takže si myslím, že je to pomalu za námi. Teď řešíme hrnec *-) a to už asi bude horší :^).
MazelBoruvka 12. 9. 2009, 14:21
Strašně hezky napsané( přestože já nekojím) :-)
bebeda 13. 8. 2009, 21:56
Zalepit prso by mě tedy nenapadlo..... Mám pětiletá dvojčata, několikrát jsem se snažila přestat kojit, ale vždycky jsem kapitulovala. Tak jsme vydrželi s kojením až do 4 let, kdy jsem zjistila, že jsem zase těhotná. Děti už byly tak velké, že jsme si to "vysvětlili" a bez problémů jsem kojit přestala. Sice jsem si vyslechla, že se k miminku připojí, a že moje mlíčko je lepší než od krávy... ale dnes si ani nevzpomenou... Kojení malé berou jako něco zcela normálního a mám pocit, že z našeho Jeníka bude laktační poradce. Už teď mi radí, jak maličkou kojit.... Ale dnes už vím, že kojení nechám volný průběh, podle toho jak bude mít malé zájem...... Stejně to jsou pro mě ty nejhezčí chvilky. Dáša
dadakan 11. 8. 2012, 17:14
@bebeda U nás to bolo niečo podobné. Cumlík ani fľašu moje deti nepoznali. Naučli sa pekne piť z cvičného pohárika. No hodiť sa v obchode od jedu, že chce "cicijo", to áno. ,-)
GREPIK 13. 8. 2009, 15:16
:-) :-) :-)JÁ MÁM PODOBNOU ZKUŠENOST,jak odnaučit od cumlíka :-$..................pořád jsem dudlík schovávala a říkala,že není ale nepomohloto...............zkoušela jsem různé fígly a nic nezabralo a jednou mi jedna maminka řekla.....................vem dítě a dudlík a běž na záchod a hoď ten cumel před ním do záchodu a spláchni (Y) (Y) :-o a co se stalo,malý chodil cca dva dny koukat na WC a pokaždé říkal není nunu nenííí ..........a protože to viděl na vlastní oči ,tak se stím smířil ,ale kdybych mu to jen řekla tak by to nepomohlo................ ..................to mi jen připomělo to stím kojením-když to dítěti budete jen říkat ,tak neuvěří,ale až to uvidí že to opravdu není -tak to příjme (Y)
simipimi 13. 8. 2009, 10:15
ahojky u tveho prispevku sme se se segrou moc nasmali :-D teda to je figl (Y) ja sem prestala kojit syna ktery se odstavil sam v roce kdyz sem to na nej vybalila tak se zacal smat jako by se stydel a uz nechtel vzdycky se jen smal ;-) tak co no a dcerku sem prestala kojit ve 14ti mesicich protoze sem musela na operaci a polezet si 5 dni v nemocnici tak sem ji kojila do posledni chvile protoze mi to bylo strasne lito :-( pak sem odjela do nemocnice a mala i kdyz tam za mnou jezdili denne na navstevy tak si an to ani nevzpomela a kdyz sem prijela domu tak si ke me lehla do postele a vzpomela si na to tak me zatahala za tricko tak sem ji durazne rela neee!!! tak se tak zarazila a uz nechtela dokud neprijela moje kojici segra ;-) mala kdyz videla jak segra malyho koji tak taky za mnou prisla a chtela si to zkusit tak sem ji dala ale dala mi jen pusinku a necucala a smala se a chtela tak porad kdyz ji videla kojit prisla dala pusinku zasmala se a odesla :-p
hordi 14. 8. 2009, 20:50
@simipimi ;-)
Mijape 8. 8. 2009, 22:45
Já jsem první dceru kojila do roka, poslední dva měsíce jen v noci, to šlo v pohodě. Druhá dcera se kojila do 27 měsíců a prsíčko vyměnila za knížku. Teď kojím dvacetiměsíčního syna, má uražené přední zuby, hrozně to bolí, vím že by to chtělo přestat, ale nechce semi, protože je to naposledy a chci si to ještě užít! Buď přestanu, nebo si ty zuby obrousí a bude to zase vo pohodě!!!
krejculinek 8. 8. 2009, 21:28
já přestala kojit ve 2,5 letech, vůbec jsme to neřešila kojila bych klidně dál, jednoho dne když se večer schylovalo na kojení náš malý mi zastrčil prso zpátky a říká nechci sosat nechci "kozu " a od tý doby si nevzpomněl nechtěl prostě kojní u nás z minuty na minutu přestalo touhle větou ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
fikarka 8. 8. 2009, 12:06
Tak i já se sem po 14 dnech vracím abych Vám oznmila , že už nekojímeeeeeee |:o) (Y) (clamp) (clamp) super nápad malá už si ani nevzpomene (mamca) Ještě jednou Děkuji paní Ilonce , že jsme díky jejímu návodu konečně zdárně zvládli odnaučit. (Y) |:o) (pusa) Všem ostatním přeji hodně štěstí a trpělivsti při odnaučování. (L) (L) (L) (hello) (hello) Eva - (child5) - (child6) (child2)
hordi 10. 8. 2009, 20:25
@fikarka (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
zuzka75 7. 8. 2009, 0:17
Tak jsem si přečetla Vaše názory a tak nějak jsem si vzpomněla, že bych našeho synátora taky měla pomalu, ale opravdu pomalu, odvykat na mlíčko od maminky. Ale do náplastí, citrónu ani hořčice nejdu. S malýma přestávkama jsem totiž těhotná nebo kojím už 11 let! A kojení je o pohodě - jak děťátka, tak maminky. Mám 3 děti, nejmladšímu bude 2,5 roku. S přibývajícím věkem (svým) jsem přestala spěchat a řešit věci typu kojení, plínky, atd. Holky, a mně je teď tak báááááječně!!!! (radost) (radost) (radost) VŠEM ale určitě držím palce a zdar kojení i nekojení, hlavně ať máme ty prďoly zdravé! |:o) |:o) |:o)
krasajda 6. 8. 2009, 20:58
Tak se i já připojuji (D) k 30. měsíčnímu výročí synáčka jsem mu dala takovýto dáreček 8-|...Nejdřív jsem si dala náplast a od rána jsem mu ukazovala bebínko, večer pohoda - uspal manžel...ovšem další dny to nešlo vydržet - prsa nateklá, bolestivá, nešla odstříkavat, tak jsem to nevydržela a mlíčko dostal. Druhý den jsem si vzala předepsaný prášek ( já odpůrce chemie...) a od té doby úúúplná pohoda a paráda. Od neděle nekojím, prsa se vůbec nenalila - opravdu všem doporučuji (clamp) (Y) Řekla bych, že se všechny bojíme reakcí dětí, ale většina nás mile překvapí....
hordi 11. 8. 2009, 8:11
@krasajda (clamp) (Y)
HanuleK 5. 8. 2009, 8:36
Dobry den ILONKO tak jsem tady skoro po 14 dnech znova abych vm podekovala za skvelou radu, mam dvouletou dcerku uz jsme kojily jen v noci a pres den na uspinkani, na vasi radu jsem si bradavky zalepila a ji rikala, jake ma mliko bebicko, prvni dve noci byly hruza plac a ja vycitky, co jsem ji to udelala, ale vydrzely jsme, dokonce v noci nechce ani zdnou nahradu a skoro se ani nevzbudi a kdyz ano tak se hned otoci, nekdy zkontroluje ty bebika a zase spinka. stalo to za to, MOC VAM DEKUJI (child1) (child1) (child1)
hordi 6. 8. 2009, 14:49
@HanuleK (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie