Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 6 návštěvníků)

Háčkovaná dečka ze čtverců pro miminko

0.0
Háčkovaná dečka ze čtverců pro miminko

Postup

Milé háčkařky, našla jsem na netu návod na tuto krásnou dečku pro miminko a rozhodla jsem se o něj s vámi podělit. Je to sice špatně čitelné schema, ale jak vidíte, jde podle něj dečku uháčkovat. V originále je vyrobená ze dvou barev, žluté a bílé, já jsem k tomu přidala i tyrkysovou a myslím, že se docela povedla.
Dečka mi vyšla 92x92 cm a háčkovala jsem háčkem č. 3,5. Velikost jednoho čtverce je cca 11x11cm.
Trošku jsem pozměnila okraj, protože když jsem to dělala podle návodu, tak se mi to vlnilo. Takže jsem udělala 1-3 řadu podle návodu, potom jsem opakovala 1 řadu a nakonec jsem obháčkovala takto KS do KS z předchozí řady, ŘO, KS+nopek z 2ŘO do místa z 2ŘO z předchozí řady, ŘO a tak opakujete až je dečka celá obháčkovaná.
Čtverečky jsem nesešívala, udělala jsem všechny bez obháčkování obloučků z 5 ŘO. Začala jsem od rohového čtverce 1, který jsem obháčkovala podle návodu, následující čtverec 2 jsem v místě spojení háčkovala takto, 2ŘO, KS do protilehlého obloučku na čtverci 1, 2ŘO, KS do čtverce 2... a tak jsem postupně přidávala další čtverce. Třeba se někomu bude hodit. Háčku zdar :-)

originální dečka k návodu

schema rozmístění čtverců

schema na medvídka a srdce

schema na čtverce a okraj

čtverec podle návodu jako třetí

čtverec podle návodu jako třetí

čtverec se srdcem podle návodu jako druhý

čtverec s medvídkem podle návodu jako první

všechny čtverce i s okrajem

dečka i s kamarády medvídkem a chrastítkem motýlkem

kamarádi

celý setík

celý setík

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Valentino 22. 7. 2017, 22:03
(Y) (Y) Jste skvělá :-$ to je fakt nádhera!!! Teda, toto kdybych dostala pro své děti, ruce bych líbala ,-) Muselo to dát spoustu práce, smekám!!!
sonik.soptik 1. 8. 2017, 14:44
@Valentino Děkuji Moni (F) (L) práce to dalo, ale mě to baví, takže bylo super sledovat jak to přibývá a potom jak dečka vypadá vcelku, protože jsem nevěděla, jak ve finále vynikne a hlavně jak se bude líbit. Dělala jsem ji pro neteř, která pyšně vozí dečku na kočárku a to je pro mě ta největší odměna (Y) :-)
michelka69 2. 7. 2017, 9:58
Z čeho jste háčkovala a jaká byla spotřeba :-$ ?
sonik.soptik 4. 7. 2017, 9:55
@michelka69 háčkovala jsem z toho, co jsem doma našla, kdysi jsem hodně pletla, tak ještě nějaké zásoby mám, takže vám bohužel přesně neřeknu ani spotřebu. Kdybych měla dnes volit co koupit, sáhla bych po Daniele nebo třeba Camille. Na spotřebu bych to odhadovala tak 2-3 klubíčka žluté a stejně tyrkysové a bílé víc tak aspoň 4-5 klubíček. Je to ale opravdu jen odhad.
marfanov 2. 7. 2017, 8:34
to je nádhera!!! škoda že není pro koho háčkovat, hned bych se do toho pustila (Y) leda do foroty pro vnoučata :-)
sonik.soptik 4. 7. 2017, 9:35
@marfanov děkuji (F) (L) tak třeba bude někdy příležitost ji uháčkovat co vy víte :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie