Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbili 2 návštěvníci)

Měsíčnice

0.0
Měsíčnice

Postup

Motýlky z Měsíčnice, zdobíme naše domovy, několika způsoby, kolíčky, zápichy do květináče, zavěšením v prostoru.rnMateriálrnrnA4 barevný papírrnrnDisperzní lepidlornrnPravítkornrnŘezákrnrnMěsíčnicernrnDrát, nit, kolíčekrnrnKleštěrnrnšpejlernrnKrok za krokemrnrnMěsíčnici natrháme, když má zralé šešulky. To jsou tyto „penízky“rnrnSami od sebe se otevírají a dělí na 3 kusy. Krajní šupinky jsou poměrně špinavé, ale prostřední šupinka je krásná, vypadá jak perleť. Stonek, který je součástí prostřední šupiny, nám poslouží jako tykadélka motýla.rnrnPřipravte si tělíčko z barevného papíru. Z A4 kartonu nožem nařežte trojúhelník šíře 5cm a délka 29cm.rnrnPřes špejli srolujte od širší strany ke špičce, ale nedomotejte, až do konce. Nechte asi 2 cm rozmotané a zafixujte lepidlem.rnrnPřiložte měsíčnici tak, aby stonky byly u sebe. Dokončete otáčku kartonu přes stonky. Špičku papíru přilepte. Stonek zakraťte jako tykadla. A přilepte na kolíček.rnrnZavěšte na nitrnrnProvlečte tělíčkem drát a budete mít zápich do květináčernrnDobrá radarnrnMěsíčnici můžete přelakovat bezbarvým lakem na nehty, aby měla delší životnost. Ale počítejte s tím, že tím získá lesk. Lak na vlasy a podobné náhražky laku bych nedoporučovala, časem žloutne.
Smazat návod

Motýlky z Měsíčnice, zdobíme naše domovy, několika způsoby, kolíčky, zápichy do květináče, zavěšením v prostoru.rnrnMateriálrnA4 barevný papírrnDisperzní lepidlo rnPravítkornŘezákrnMěsíčnice rnDrát, nit, kolíčekrnKleštěrnšpejlern rnKrok za krokemrnMěsíčnici natrháme, když má zralé šešulky. To jsou tyto „penízky“rnSami od sebe se otevírají a dělí na 3 kusy. Krajní šupinky jsou poměrně špinavé, ale prostřední šupinka je krásná, vypadá jak perleť. Stonek, který je součástí prostřední šupiny, nám poslouží jako tykadélka motýla.rnrnPřipravte si tělíčko z barevného papíru. Z A4 kartonu nožem nařežte trojúhelník šíře 5cm a délka 29cm.

Přes špejli srolujte od širší strany ke špičce, ale nedomotejte, až do konce. Nechte asi 2 cm rozmotané a zafixujte lepidlem.

Přiložte měsíčnici tak, aby stonky byly u sebe. Dokončete otáčku kartonu přes stonky. Špičku papíru přilepte. Stonek zakraťte jako tykadla. A přilepte na kolíček.

Provlečte tělíčkem drát a budete mít zápich do květináče

Zavěšte na nit

Dobrá rada
Měsíčnici můžete přelakovat bezbarvým lakem na nehty, aby měla delší životnost. Ale počítejte s tím, že tím získá lesk. Lak na vlasy a podobné náhražky laku bych nedoporučovala, časem žloutne.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

ilonka72 13. 5. 2018, 23:15
Krásné...vždycky jsem si přála mít měsíčnici doma,neprodala by jste pár semínek?Děkuji za info ccess@centrum.cz (F) (F)
mandusa 21. 11. 2017, 9:03
krásne (Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie