Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 157 návštěvníků)

Návod na domeček

0.0
Návod na domeček

Postup

Domeček je vyroben z kartonu od televize /čím větší tím samozřejmě lepší/. Spodní víka jsme odřízli a vrchní nastavily výšku domečku. Aby víka držela pevně, musí udržet střechu, jsou v rozích zpevněna tavnou pistolí. Lépe zpevnit celé rohy domečku tavnou pistolí. Potom jsme vyřízli okna na delších stranách, jedno v zadní části a druhé u předku. Na přední straně domečku jsou vyříznuté dveře.
Štíty domečku připravíme z dalšího kartonu – potřebujeme dva, na každou kratší stranu domečku. Šířka je podle velikosti domečku a výška podle možností – čím vyšší, tím samozřejmě lepší - naše dcera mohla v domečku bez problémů stát. V každém štítu jsme vyřízly ještě trojúhelníková okénka, každé okénko je v řezu oblepeno páskou, aby se karton dál netřepil. Může být přilepen i pruh papíru, aby potom zvenku držel balicí papír. Štít je přiložen z vnější strany domečku a z vnitřní i venkovní strany spojen tavnou pistolí. Další karton potřebujeme na střechu. Na délku musí být minimálně, tak jak je dlouhý domeček, my jsme nechali na jedné straně přečnívat, ale záleží na každém, a také na velikosti kartonu, který máte k dispozici. Střecha je opět přilepena zevnitř a po zaschnutí i z venkovní strany tavnou pistolí – všechny spoje, které jsou na domečku jsou zpevněné tavnou pistolí, domeček opravdu vydržel nápor více dětí. Zevnitř v rozích, aby domeček držel v pravém úhlu, manžel vyřízl ze zbytků kartonu čtyři trojúhelníky a vevnitř v rozích u vrchní části domečku je připevnil tavnou pistolí.
Na oblepení jsme použili balící papír, ale můžete použít papírové tapety nebo třeba jen čtvrtky barevných papírů, záleží na možnostech každého. Střecha je z červeného a stěny z pruhovaného papíru. Dveře jsme odlišili jinou barvou balicího papíru. Celý domeček jsem natřela lepidlem Herkules, nechala lepidlo zaschnout a potom jsme si připravili balící papír a přižehlili ho přes pečící papír na domeček. Jen pozor u některého barevného papíru barvy pouští a můžou se teplotou rozmazat, tak jak se bohužel stalo nám. Ale nedostatky zakryly kytky vystřižené z barevných papírů a přilepené na domeček. Na střechu manžel nalepil hvězdičky, které ve tmě svítí. Byly i zevnitř domečku. Do okýnek jsme malé dali i záclonky (měla jsem různé zbytky, nejlépe s očky na provlečení), zevnitř nad okýnkem přilepil dva proužky, kterými byla provlečena slabá dřevěná tyčka na které byla navlečena záclonka. Jako osvětlení byl přilepen u spoje střechy a stěn vánoční řetěz, a konec byl vyveden v zadní m štítu trojúhelníkovým okýnkem. My měli vzadu za domečkem nataženou prodlužku, do které když Kristýnka chtěla svítit tak jsme světýlka připojily.
Snad jsem na nic důležitého nezapomněla, kdybyste měly nějaký dotaz ráda zodpovím. Ale určitě každý výrobu domečku zvládne a určitě přijde i na nějaká vylepšení. Nás výroba napadla poté, co ve školce u dcery dostaly děti do herny domeček z masivu, ale který jsme opravdu domů do bytu nemohli pořídit.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

JitkaKr 2. 1. 2011, 10:38
Pěkné (Y) (clamp)
NicoleJackson 1. 1. 2011, 21:41
Ten je neskutečně krásný (Y). My máme doma s Krtečkem - koupený a pěkně drahý :-@
tomnick 30. 11. 2010, 23:18
To je supééééér. Teď vyrábím pro malou domeček pro panenky k Vánocům. Hned jak bude hotov, chystám se na větší. Móóóc děkuji za inspiraci. (Y) (Y) (Y)Monika
Andylek17 29. 3. 2010, 12:28
Naprosto dokonaléééééééééééééééééééééééé (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
porik 8. 12. 2009, 19:35
Váš domeček je úúúúžasný. Ještě bych Vás chtěla poprosit o radu, jak jste připevnili dveře ? Plánujeme, že bychom udělali podobný i naší dceři. Děkuji Radka
JarcaVe 16. 2. 2010, 13:48
@porik Dobrý den, hrozně moc se omlouvám, že jsem neodpověděla na Váš dotaz, ale teprve dnes jsem zpětně koukla na fotku a přišla na Váš dotaz. Dveře jsou jen ořízlé na dvou stranách a ohlé. Je využitý roh té krabice, že to tam bylo víc sesponkovaná tak šly dobře otevírat a neutrhly se. Ještě jednou se moc omlouvám a děkuji za pěkný komentář. Jarka
DagmarPol (upraveno) 6. 10. 2009, 9:27
Hezký, my máme také z krabice, ale sešívali jsme ho,protože je dost veliký má 140 délku a 100 výšku a šířku :-)Není potapetovaný, ale natřený a máme i střešní otvírací okno i namalované tašky :-D. Máme ho už takových 9 let a stále drží.Dělali jsme ho pro tu starší a teď ho už využívá mrňousek (child9)
evandule 3. 10. 2009, 21:42
Pěknýýý....taky jsme s taťkou doma dělali a byl úspěch (Y)
jajaj77 20. 9. 2009, 14:27
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Elemka 20. 9. 2009, 10:02
(Y)
kapinak 20. 9. 2009, 9:14
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Jaruškaberuška 17. 9. 2009, 23:09
Nádherný domeček. Chválím.Já měla kdysi před 17 lety podobný, otapetovaný hnědým dřevem, vyroben z krabice od plyňáku. Dělal ho taťka pro mé panenky. Vypadal jako chaloupka, nahoře měl půdu s 2 okny a dole byl velký prostor pro manipulaci s panenkami (poslední zadní díl byl totiž přiklopen směrem nahoru dovnitř. Jen jsem si na to vzpoměla.
korýška 17. 9. 2009, 20:49
No prosím - a opravdu za pár korun - vlastně jen ten balicí papír |:o) |:o) |:o) Šikovní rodiče (clamp)
RomčaP 17. 9. 2009, 20:09
Suuuper (Y) (Y) (Y) škoda jen, že jsme všechny krabice od nábytku vyhodili.... :-@ Také ho zkusíme |:o) |:o) |:o) Jste šikulové (clamp) (clamp)
muchlanek 17. 9. 2009, 20:05
Jste šikulka!!! Nádherný domeček. (clamp) (clamp) (clamp)
Myšule 16. 9. 2009, 15:28
Nádhera (F)
janare 16. 9. 2009, 14:10
Máme taky podobný domeček doma. (Y) (Y) (Y) Kluci už ho teda stačili hodně zlikvidovat, ale zrovna včera jsme ho trochu popravili. Už jsem ho chtěla i vyhodit, ale mají plno nářadí, takže opravují. Tlučou kladivem, měří, vrtají, řežou a neničí aspoň náš domek. :-) :-) :-) (L) (L) (L)
Leitz 16. 9. 2009, 10:38
Dobrej nápad (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
danca81 16. 9. 2009, 10:32
nádhernej domeček (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
U Puntika 16. 9. 2009, 8:51
No paráda Jarčo. Ten je suprovní (Y) (Y) (Y). Vánoce se blíží, korunek moc není, takže super nápad na velikánský dárek za pusu :-) :-) :-) Jste moc šikovní |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
vlkajda 15. 9. 2009, 18:35
Moc hezký domeček (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie