Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 8 návštěvníků)

Sněhulák z mrazáku

0.0
Sněhulák z mrazáku

Postup

Potřeby a pomůcky

dvě až tři molitanové houby
miska s vodou
mikrotenové sáčky
rukavice do sněhu
nůžky
ořezávací nůž
struhadlo na zeleninu
podložka
černý fix
černý a červený papír
lepidlo
bílá lepenka a kousek malé větvičky ze stromu
Nejdříve si pomocí nůžek upravte velikosti molitanů tak, aby se z nich daly udělat tři koule o velikostech od největší po nejmenší. Zkusmo je poskládejte vedle sebe, abyste posoudili, jestli někde nebude chybět kousek hmoty. Představte si koule uvnitř a přibližně je do tohoto tvaru nůžkami ostříhejte. Dvě malé koule upravte do velikosti sněhulákových rukou.

Všechny díly namočte do vody, vytlačte z molitanů všechen vzduch, aby molitan rovnoměrně nasál vodu, a každý díl zvlášť zabalte do mikroténového sáčku. Takto připravený materiál dejte zmrazit do mrazáku. Zhruba po šesti hodinách, nejlépe v rukavicích, si zmrzlé koule dopracujte na struhadle na zeleninu. Strouháním zmraženého molitanu docílíte rovnoměrně kulatý a hladký povrch.

Materiál nechte rozmrazit a řádně proschnout. Všechny díly sněhuláka slepte tavicí pistolí a přilepte na podstavec z lepenky. Z červeného papíru stočte kornoutek do tvaru mrkve a přilepte sněhulákovi nosík. Z černého papíru stočte váleček a máte klobouk na hlavu. Černým lihovým fixem nakreslete oči, pusinku a knoflíky. Přidejte větvičku jako koště a sněhulák Šikulák je hotov!

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Danča 2 24. 9. 2009, 17:04
potřeby jsou a co třeba návod? *-)
domuska 24. 9. 2009, 17:11
@Danča 2 brainstorming (Y) ;-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie