Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 31 návštěvníků)

PONOŽKY RUČNĚ PLETENÉ PO DOMÁCKU

0.0
PONOŽKY RUČNĚ PLETENÉ PO DOMÁCKU

Postup

PONOŽKY RUČNĚ PLETENÉ Poznámka: hl = hladce, obr = obrace , k.o.=krajové oko Postup: nabereme 26ok a pleteme patent 2hl a 2 obr +k.o.do výše 22cm,potom upleteme 6 řad hl=líc,obr=rub pokračujeme dále že ujímáme aby nám vznikla pata,vždy na začátku spleteme k.o.a jedno oko tj dvě oka v jedno nezapomeneme hl=líc a obr.rub až máme 12ok tak opět přidáváme oka na konci řady pleteme poslední krajové oko a nabereme oko otočíme a pleteme tak pokračujeme až máme spátky 26 ok máme hotovou patu.Dále pleteme chodidlo do délky dle chodidla,špičku pleteme stejně jako patu s tím že máme na konci 10 ok ,pata je třeba širší tam na 12ok.a opět přidáme na 26ok až je získáme budeme plést nárt ten pleteme takto,že nabereme vždy oko ze spodní části a pak pleteme nabrané a krajové oko jako jedno oko vždy nabíráme na začátku i na konci a musíme si hlídat těch 26ok pak pleteme nárt a poslední řadu ukončíme máme hotovo,dětičky je mají moc radi pletu je ze silnější vlny pro vnučky a vnuky mám jich 5 a maminky se nemusí rozčilovat že jim ratolest chodí bosa.Milí maminky zkuste to a uvidíte nic to není ja osobně ponožky pletu víc než 25let sama je také nosím.Dnes 25.2. konečně vkládám obrázek takhle vypadá hotová pata,pak se dělá spodek.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

IvčaSed 26. 10. 2011, 15:22
Dobrý den, chtěla jasem se zeptat, jak to je s ponožkami na menší děti, cca 2-leté. Těch 26 ok je na "půlponožku", takže podle velikosti vlny, jehlic a nožky si oka navolím. Velikost - počet ok- na patu je cca polovina oproti celkovému počtu ok na "půlponožce". čemu ještě moc nerozumím, když se plete nárt, jak nabrat oko ze spodní části -máte na mysli krajové oko již upleteného dílu? Děkuji Ivana
Viko 6. 1. 2010, 18:56
Helenko dobrý večer chápete postup správně při ujímání splétáme vždy jen na začátku krajové a první v jedno oko na patu 12ok zbyde na špičku dělám 10 je to hezčí.A ponožka se nesešívá ale splétá až budete u špičky tak se ozvěte vysvětlím vám to taď se vám daří.
Zrušený účet 6. 1. 2010, 21:45
@Viko Reni, díky, vlnu mám nachystanou, tak se do toho pustím. Pojedu za 14 dní do nemocnice na týden, tak se tam budu z nudy učit plést třeba ponožky - těch mám pořád málo a potřebuji teplé, pletené. Hlavně na noc do postele (H) Zkoušela jsem i na čtyřech jehlicích, ale to mi zatím nejde, dvě jehlice mi musí stačit ;-)
Zrušený účet 5. 1. 2010, 18:18
Jestli chápu dobře, tak ujímáte pro vznik paty vždy jen na začátku řady krajové oko s prvním okem, ale na konci téže řady už ne. Obrátíte práci a opět ujmete jen na začátku řady krajové a první oko? Jestli pletete na dvou jehlicích, asi se to potom musí na konci nějak sešít, že? Vyzkouším zkušebně jednu ponožku a jsem sama zvědavá. Budu potřebovat při práci vidět, jak to přibývá, jak to vypadá, abych pak pochopila to nabírání ze spodní části. Nemám totiž bez obrázku představivost ;-)
p5m3 4. 1. 2010, 23:25
Tento postup je supr. Já je dělám již 10let,ale obráceně. :-) :-) Začínám nártem a končím patou. Jinak je dělám stejně a jsou moooooooooc dobrýýýýý (Y) (Y).Vřele doporučuji.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie