Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbili 3 návštěvníci)

HAD ZE SLÁMY

0.0
HAD ZE SLÁMY

Postup

Potřebovat budeme:
seno
tavnou lepící pistoli
červený filc
pohyblivé oči
vázací drátek (popř. včelařský drátek nebo jutový provázek)
nůžky
kleště

Základem pro výrobu ať už jakéhokoliv zvířátka ze sena je samozřejmě seno. To si obstaráte buď přímo před domkem (máte-li) nebo kdekoliv jinde, kde zrovna budou sekat trávu – nezapomeňte z takového sena vytřídit velké listy, kořínky nebo květiny. Pokud bydlíte v opravdové civilizaci a jediná zeleň kolem jsou stromy vysázené na parkovišti u hypermarketu, zajděte do zverimexu, tam určitě budou mít seno pro zvířata. Seno je lépe zpracovávat, když ještě není moc suché. Pokud ale neseženete žádné jiné, namočte je před zpracováním do vody (minimálně na hodinu).
Tak to bychom měli pokyny předtím, než začneme se senem pracovat a teď už se můžeme pustit do práce samotné. Vezměte do ruky větší množství sena a zohněte jej v půlce – to nám bude tvořit hlavu hada.
Můžete omotat drátkem, ale není to nutné, já jsem taky neomotávala hlavu, ale jen tělo. Na takto připravenou část nabalte další stébla sena a vždy několikrát omotejte. Ke každému konci zase přidělejte seno, tak se bude tělo hada prodlužovat. Až vám seno dojde nebo se vám had bude zdát dostatečně dlouhý, tak drátek zakruťte, aby se neodmotával a nůžkami odstříhejte stébla, která trčí mimo tělo.
Z červeného filcu ustřihněte proužek, který na jednom konci sestřihnete do dvou špiček a lepící pistolí nalepte hadovi k hlavě. Nad jazyk přijdou dvě pohyblivé oči a had už se může plazit po parapetu, před vchodovými dveřmi, na balkonu nebo popřípadě zahrádce.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie