Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 77 návštěvníků)

háčkovaná bambulková čepička

0.0
háčkovaná bambulková čepička

Postup

Prosím, berte tento návod jen jako orientační. Jsem začátečník a čepici jsem dělala jen na zkoušku, naštěstí holce se líbí. Dělala jsem ji od oka a formou pokus omyl. Jako základ jsem vycházela z návodu na háčkovanou čepici od Jany http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=81. Podle mě by bylo možné ji dělat i z polodlouhých sloupků a bambule by byly více k sobě, tak je třeba brát v podtaz, z jaké bambulkové příze ji budete dělat. Já použila bambulkovou přízi z Kik, ale kdybych měla třeba Alfu od Vlniky (ta má ty bambulky menší), tak bych asi volila raději ten polodlouhý sloupek, aby to nebylo moc děrované. Chce to vyzkoušet. Bohužel mě nenapadlo, že bych dávala návod a tak jsem v průběhu háčkování nefotila, ale dofotila jsem alespoň názorně jak jsem háčkovala bambulkovou přízí.

Háčkovala jsem ze silnější příze (něco jako Merino), bohužel název nevím, byl to zbytek, bambulkové příze z Kiku a použila háček 3,5 a na rantlík 2,5.
- Začala jsem klasicky řetízek ze 6 ok spojit do kroužku a do něj 18 DS.
- V další řadě jsem rozháčkovala každý druhý DS na 2 DS.
- Třetí řadu jsem háčkovala z bambulkové příze. Háčkovala jsem pevné oko vždy jedno z celého toho provázku mezi bambulkama (snažila jsem se nafotit) do jednoho DS z předchozí řady
- Čtvrtou řadu jsem háčkovala opět z normální příze dlohými sloupky a zde jsem rozháčkovala každé třetí oko na 2DS
- Pátou řadu stejným způsobem, ale rozháčkovala jsem každý čtvrtý DS
- Šestou řadu jsem dělala opět z bambulkové příze, opět jedno pevné oko do každého DS předchozí řady
- a takhle jsem pokračovala v přidávání, až jsem měla požadovaný obvod (já zkoušela přímo na hlavě, ale lze si ho vypočíst podle Jany)
- až bude požadovaný obvod, tak se pokračuje bez přidávání
- konec jsem háčkovala jednu řadu z reliéfních sloupků na střídačku (přední, zadní), původně jsem myslela, že udělám ten lem celý z reliéfních sloupků, ale i z rubové strany je dost hrbolatý (já použila silnější přízi, tak nevím, zda to dělá i u tenčí) a tak jsem raději po jedné řadě přešla na klasický krátký sloupek. Zde jsem použila již háček užší.


Protože jsem opravdu amatér,a neumím moc popisovat tak pokud by něco nebylo někomu jasné, klidně písněte. Ono je to v podstatě klasické háčkování čepičky, do které jsem přidávala každou třetí řadu bambulkovou přízi.

z rubové strany

snažila jsem se nafotit, jak to vypadá mezi řadama. Pletla jsem ze silnější příze na háčku 3,5.

pletení bambulkovou přízí, jedno pevné oko z celé té šňůrky mezi bambulkama do každého DS předchozí řady

zkoušela jsem háčkovat i dvě oka z té příze mezi bambulkama , ale bylo to strašně stáhlé a nedalo se s tím vůbec pracovat. Možná z jiné bambulkové příze než z Kik by to šlo, chce to opravdu vyzkoušet.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

savenys 1. 11. 2012, 8:14
Jdu na to... ^o) Snad se povede :-p Čepička je krásná a ta modelka na fotce taky (F)
handulkav (upraveno) 3. 12. 2010, 21:44
super návod, ukládám si a jak dokončím rozdělanou čepičku, tak jdu na bambulkovou. Už jsem ji zkoušela, ale nějak mi to nešlo. Takhle už vím, jak na to. (L) (clamp) (clamp) Teď jsem si všimla, že už tenhle návod je tu delší dobu a já jsem na něho přišla až teď. Ale nevadí, radost mám velkou. Tak už mám hotovo i se šálou. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3279580
mmonica (upraveno) 19. 2. 2010, 20:50
Dobrý den tak jsem jí spáchala podle vašeho návodu akorát jsem jí udělala až na ouška (zima) aby tam dceři nefoukalo každej jí obdivuje zkusim ještě pak fotku na modelce (X) děkuji za super návod Monika http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2646813
sipesi 18. 12. 2009, 22:41
Krásná čepulka, zase něco úplně nového, bezva srozumitelný návod. Děkuji budu se určitě inspirovat!! (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (radost) (radost) (radost)
MA-TE 18. 12. 2009, 21:00
Ahoj děvčata.Čepice je móc pěkná.Určitě jí udělám vnučce.Ještě jsem viděla háčkovanou šálu hodně střapatou.Asi je taky dělaná podobně,jen mají nechané uzlíky na dlouhé niti.Já jsem jen pletla šálu a ty střapce jsem dělala na krajích.Mezi vánocemi budu zkoušet vytvořit čepičku.Držte mi palce ať se povede.Pokud některá víte jak se správně háčkuje šála budu ráda za typ. Jinak hezké vánoce všem!!!
IvettD 26. 10. 2009, 14:18
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jen na ty další řady, co se háčkují po bambulkové přízi - resp. na tu první. Když mám háčkovat dále zase dlouhé sloupky normální přízí...háčkují se do těch pevných ok? Tak mi totiž ty bambulky zůstaly jako by "vzadu" a tak, že by pak vlastně byly na rubové straně....tak nevím, jak na to... dělám to špatně? Tu přízi jsem si koupila nedávno a právě jsem zkoušela jak na to a nešlo mi z ní nic kloudného vytvořit, takže moc moc děkuji za parádní návod, čepička je krásná, ještě, abych přišla na to, jak správně na to :-)
knihypro 27. 10. 2009, 10:59
@IvettD Ivet, přesně tak, háčkovala jsem do těch pevných ok a ty bambulky jsem nechávala na té straně, kde jsem potřebovala. Bohužel jsem opravdu amatér, takže nevím přesně jak zůstavaly "vzadu", když uděláte ta pevná oka, tak já je mám jakoby vprostřed a potom, když háčkuju další řadu normální přízí, tak jen zapichuju háček do toho pevného oka tak, abych měla bambule, kde je potřebuji, tak jsem vám asi moc neporadila, kdyby to nešlo, zkuste prosím ještě písnout do diskuze zkušeným. Andrea
Vanča 18. 10. 2009, 22:26
(Y) Andrej není co dodat, kamarádka mi dala na Vás odkaz, jelikož se mi moc líbila čepice, kterou měla její dcera - z Vaší inspirace, tak Vám chci pogratulovat - parádaaaa, hned jdu zaměstnat babičku. (clamp) děkujem za inspiraci (D)
neeme 16. 10. 2009, 9:16
Moc krásné |:o) |:o) |:o) |:o)
Lentilka82 12. 10. 2009, 12:42
(Y)Super nápad zrovna včera jsem na tu bambulkouvou v KIK koukala a přeýšlela jsmejestli by s toho šla čepička zajedu si pro ní a zkusím moc děkuji za super návod je to paráda na tohle čekalo spoustu háčkařek že mám pravdu |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
marki 12. 10. 2009, 12:10
Nádherná čepička a i návod se vám moc povedl (Y) (Y) (Y) (Y)
mavete 12. 10. 2009, 10:45
(F)skvělý nápad (F) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
LenHav 12. 10. 2009, 10:38
Skvělý návod, skvělá čepička, neokoukaný nápad, díky moc (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
klarka07 12. 10. 2009, 10:23
děkujeme moooooc (L) (L) (L) (F) (F) (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie